Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zazdrość

Polecane posty

Gość gość

Napisze jak jest. Moje dzieci chodzą w markowych rzeczach np. Burberry, Gucci, Chloe, Kenzo. Nie mieszkam w Polsce i dlatego widzę zazdrość wręcz nienawiść. Niedawno miałam okazję przylecieć do Polski, odwiedziłam starych znajomych. Wszyscy moi ''przyjaciele'' patrzyli na mnie i na moje dzieci z nienawiścią bo nie wiem jak to nawet nazwać. Chcę dodać, że w żadnym stopniu nie jestem osobą wywyższającą się wręcz przeciwnie, gdy mogę pomagam i traktuje wszystkich równo. Skąd w ludziach taka zazdrość ? W Stanach nie ma z tym takiego problemu zwykle dzieci też chodzą w markowych ciuchach, może nie od razu Armani, ale Nike czy Little Marc Jacobs.

Gość gość
Chacha - markowych Nike! Spadaj trolu . Dzieciaki w Stanach biegają w ciuchach z Targeta i nikt nie robi z tego afery.

Gość gość
Masz rację, źle sformułowane powinno być'' tam gdzie ja mieszkam'' ;)

Gość gość
Chcę dodać, że w żadnym stopniu nie jestem osobą wywyższającą, Chcę dodać, że w żadnym stopniu nie jestem osobą wywyższającą, Chcę dodać, że w żadnym stopniu nie jestem osobą wywyższającą, Chcę dodać, że w żadnym stopniu nie jestem osobą wywyższającą, Chcę dodać, że w żadnym stopniu nie jestem osobą wywyższającą, ,Chcę dodać, że w żadnym stopniu nie jestem osobą wywyższającą, Chcę dodać, że w żadnym stopniu nie jestem osobą wywyższającą, Chcę dodać, że w żadnym stopniu nie jestem osobą wywyższającą, Chcę dodać, że w żadnym stopniu nie jestem osobą wywyższającą, Chcę dodać, że w żadnym stopniu nie jestem osobą wywyższającą,Chcę dodać, że w żadnym stopniu nie jestem osobą wywyższającą,Chcę dodać, że w żadnym stopniu nie jestem osobą wywyższającą,Chcę dodać, że w żadnym stopniu nie jestem osobą wywyższającą,Chcę dodać, że w żadnym stopniu nie jestem osobą wywyższającą,Chcę dodać, że w żadnym stopniu nie jestem osobą wywyższającą,Chcę dodać, że w żadnym stopniu nie jestem osobą wywyższającą,Chcę dodać, że w żadnym stopniu nie jestem osobą wywyższającą btich pls

Gość mamawie
Właśnie o to chodzi, nawet na forum to widać. Wszyscy co mają lepiej i nie żyją za najniższą krajową są źli. Gratuluje, że ci się tak powodzi !!!Wszyscy tak reagują bo jedyne na co ich stać to ubieranie dzieci w 5.10.15 i tyle.

Gość gość
Ha ! W Polsce to norma !! Znasz taką youtuberke TheKretka ? Mieszka też w USA i dziecko ubiera czasem w firmy o których niektórzy mogliby pomarzyć. Jaka fala hejtu na nią za to leci na tego typu forach. Szkoda, że w tym kraju zamiast cieszyć się to tylko się zazdrości i żółć wylewa.

Gość gość
proszę nie kompromituj się. Nike - tak firma na którą nie byłoby cie pewnie stać gdyby przyszło co do czego. Sam mieszkam w USA i moj syn również ma w szafie koszulkę Burberry i O BOŻE nie jedną !!! Tutaj dużo dzieci nosi lepsze ciuchy ( nie mówie o rodzinie z dziećmi 5+ ;) 0

Gość gość
Tak na serio, to ja specjalnie nie wiem, gdzie ubierają dzieci znajome, więc nie wiem - autorko - chwalisz się markami ciuchów przed znajomymi? No bo chyba nikt normalny nie będzie zaglądał w metki twoim dzieciom.

Gość gość
nie chwalę, ale np. Burberry ma rozpoznawalną ''kratkę'' na rękawach, a koszulka polo Ralph Lauren ma znany znaczek którego na pewno nie będę odpruwać, bo jade do Polski.

Gość gość
Nie chodzi o to, ile koszulek Burberry ma twoje dziecko, tylko, że w Stanach nie robi się z tego halo. Dzieciaki z przedmieścia noszą Cherokee i nie zwracają uwagi na markę, ale zakompleksiony Polak nakupuje Hilfigera w Rossie, czy innym TJ Maxxie i będzie się chwalił, że jego dzieci są markowe. A Nike - w dzisiejszych czasach nawet patola w Polsce może sobie na to pozwolić.

Gość gość
Sorry - ale ile kosztuje w USA koszulka Ralpha? Przecież to nie są jakieś wielkie pieniądze. Burberry nawet w Polsce to kosZt ok 500 zł za bluzkę dziecięcą, więc może sporo jak na nasze zarobki, ale bez przesady -dziwnych masz tych znajomych.

Gość gość
mi nie chodzi o koszulke z logiem Nike która leży w szmateksie,, chodzi o naprawdę rzeczy firmy Nike. Buty za 800-900 zł ''patola'' może sobie pozwolić ? No tak chyba, że jeść nie będą przez miesiąc. Chociaż teraz 500 plus i każde dziecko ulicy będzie w Armanim biegało :D

Gość gość
Koszulka Ralpha jest dostępna już od 40$ więc dla większości to nie jest jakiś majątek. Inną sprawą jest to, że ludzie w USA mają ogólnie na wszystko wyj****e i im to tak bardzo nie przeszkadza jak w Polsce.

Gość gość
Twoi znajomi nie wiedzą, czy kupiłaś Nike w szmateksie, czy nie. Dla mnie jesteś szurnięty i oni to wiedzą, a nie, tak jak myślisz - zazdroszczą : D

Gość gość
No dobrze, zazdrościmy ci wszystkie tych łachów i po prostu marzymy żeby stroić nasze dzieci w te markowe szmatki dla elyty. Zadowolona? Tego oczekiwałaś? No to teraz śladów 🖐️

Gość gość
Znajomi są jeszcze z lat z których żadne z nas nie miało nic. Ja się sama z mężem dorobiłam i właśnie ich to najbardziej boli.

Gość gość
No dobrze, zazdrościmy ci wszystkie tych łachów i po prostu marzymy żeby stroić nasze dzieci w te markowe szmatki dla elyty. Zadowolona? Tego oczekiwałaś? No to teraz spadówa 🖐️

Gość czytam i nie wierze21
Niby czemu ona jest szurnięta ? Bo kupuje dzieciom ciuchy inne niż H&M. Dziewczyna zadała normalne pytanie, a wy macie ścisk d**y, że dziecko chodzi w Kenzo, a wy nie. Przykro mi taka prawda.

Gość gość
Może sama jesteś przewrażliwiona. Ale powiem Tobie z własnego doświadczenia, że gdy odwiedzam biedniejszych znajomych to nie zakładam ciuchów od projektantów z rozpoznawalnym logiem bo to może wprowadzać krępującą atmosferę. Na prawdę jest to dziwne że na to nie wpadłaś..

Gość gość
tak to jest zwykla zadzrosc , bo inni tez by chcieli miec kase. Olej to autorko , glowa do gory, stac was to czemu nie. Mi tez zazdroszcza zycia i mnie to nie obchodzi , bo pilnuje domu , dzieci i meza. Moje dzieci tez maja najlepsze rzeczy , mi maz kupil samochod na urodziny za 220 tysiecy zl.Ludzi szlag trafia , bo nie wszyscy maja kase.

Gość gość
Yhym... A moze Twoi znajomi popatrzyli tak na Ciebie, bo zwyczajnie sie zmieniłaś, ze zwykłej normalnej dziewczyny na nowobogacką dziunie, która mysli, ze szmatkami z Burberry bedzie lepsza? Nie pomyślałaś o tym? Nie wpadłaś rowniez na to, ze osoby mieszkające w Pl nie gonią za markami bo zwyczajnie nie maja na to czas i checi?

Gość gość
Osoby mieszkające w USA tez nie gonia. Tylko jakieś biedaki, które powąchały pieniądz - niezależnie od kraju.

Gość gość
Co do mojego dziecka to ma 10 lat i nie zwraca uwagi na marki. Kupuje mu drozsze buty a reszta ciuchow to jakis adidas czy nike. Szybko wyrasta a w szkole sa mundurki wiec nie ma ogladania ze dziecko jest bogatsze lub biedniejsze (mieszkam w UK). A co do moich zakupow lub meza to kupujemy ciuchy w drozszych sklepach. W Anglii kazdemu wisi co kto ma na sobie. A w Polsce fakt. Jak sie gdzies wyjdzie to ludzie obcinaja rowno. Przeciez nie powiem by maz krokodyle powyrywal ze swetra

Gość gość
zazdrość? raczej politowanie dla Twojego zachowania. piszesz co innego a co innego bije z Twojego postu. wiesz zarabiamy z mezem naprawdę wiele i jakoś nie zauważyłam żeby ktoś mi zazdroscil szmat. tym bardziej ze większość ludzi nie rozpoznaje tych droższych marek jeśli ktoś nimi nie epatuje. ja ubieram się w sklepie gdzie średnia cena za szalik to 900zl. I jakoś nie widzę aby ktoś patrzył na mnie z nienawiścią... to raczej z tobą autorko jest coś nie tak :(

Gość Jakie to żenujące
Troll nam się pojawił i szkoda na komentarz dla tej idiotki!

Gość gość
Mam szwagra z którym bardzo źle mi się rozmawia. On strasznie zwraca uwagę na metki. Potrafi powiedzieć, że ktoś jest "przy kasie" tylko dlatego, że ma t-shirt armaniego (litości - one dostępne są już za 150 zł na zalando, jak ktoś ma ciśnienie na metkę to sobie taki kupi nawet jakby miał pajdę chleba z pasztetem jeść przez miesiąc). Nigdy nie lubiłam epatowania metkami. Zasada jest prosta. Im bardziej widać metkę, tym tańszy jest dany ciuch u danego projektanta/firmy i jest jakby dedykowany dla tych co chcą się pokazać. Po za tym takie osoby są darmową reklamą dla tych koncernów. W mojej szafie znajdziecie wszystko i f&f i Pradę (kaszmirowy szalik burberry też mam ;)). Ale ja mam do tego totalnie luźne podejście. Nie jara mnie krokodylek (wręcz uważam, że jest obciachowy, taki dla małolatów) już lepsze jest drzewo timberlanda :P Uważam, że każdy chce mieć fajne ciuchy. Ale patrzenie tylko na metkę jest płytkie i powierzchowne. Sami projektanci na to wpadli dlatego produkują teraz tandetę na maksa. Buty za 1800 złotych w dodatku nie skóra a jakiś plastik. Litości. Wolę polskiego producenta. Nie dość, że buty za 360 złotych to jeszcze skórzane.

Gość gość
Spójrz choćby na Guessa. W US dość tani i obciachowy (przynajmniej w kręgach dzieci polityczno- adwokackich w rejonie DC), u nas szczyt luksusu - każą sobie płacić 800 PLN za torbę z eko skóry.