Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomoc w odczytaniu testu

Polecane posty

Gość gość
Wynik wygląda na pozytywny. Jeśli ta kreska wyskoczyła w ciągu tego czasu, po którym producent testu zaleca odczytanie wyniku, to najprawdopodobniej jesteś w ciąży. Jeśli pojawiła się po dłuższym czasie, powiedzmy po godzinie czy dwóch, to taki wynik nie jest wiarygodny i nie należy go brać pod uwagę. Odległość między kreskami nie ma tu nic do rzeczy. Ten test tak jest zaprojektowany i raczej nie ma możliwości, żeby te kreski były bliżej. Powtórz test za kilka dni, albo idź na betę.

Gość gość
Pozytywny. A odległość? Kwestia budowy testu. Są różne testy.

Gość gość
to nie jest test ciążowy tylko owulacyjny!!! wynik jest negatywny, druga kreska powinna być tak samo mocno wyrazna albo wyraźniejsza jak ta pierwsza, wtedy jest pozytywny.

Gość gość
Myślałam, że jak jest na nim napisane HCG, to ciążowy...

Gość gość
Czemu owulacyjny? Dokładnie tak wyglądał test który kupowałam sobie za granicą w dwupaku, macza się go do tej kreski max. U nas rzeczywiście na taki nie trafiłam. Autorko, jak dla mnie pozytywny, na każdej instrukcji, również obrazkowej do odczytywania wyników, masz informację że druga kreska może być słabsza. A tu słaba bo słaba, ale jest. Jak masz wątpliwości, powtórz po kilku dniach, będzie mocniejsza. Ale jeśli robisz w terminie okresu czy nawet przed to jak najbardziej może ta wyglądać.

Gość gość
Jeżeli druga kreska pojawiła się do 5 minut to znaczy, że coś się dzieje. To oczywiście dopiero początek, bo to bardzo wczesny etap.