Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam moralniaka ze biore kase z opieki

Polecane posty

Gość gość

inaczej sie nie da.ale zle sie z tym czuje. Mam na dziecko alimenty, rodzinne oraz 500 plus. zarabiajac najnizsza krajowa trace wszystko na corke.a za 1350zł nie utrzymamy sie. bo po oplatach zostaloby nam ok 500zł na miesiac. teraz pracuje dorywczo na zleceniach i miesiecznie mam ok 900zl i nic nie trace. i zostaje nam 1000złna miesiac na zycie.

Gość gość
Ty masz moralniaka a pracodawcy nie mają go oferując ludziom najniższą krajową.

Gość gość
No to nie bierz i nie dawaj dziecku jeść, albo niech w zimie w trampkach biega. Wtedy ci się samopoczucie poprawi, gwarantuję.

Gość gość
czyli powinnam zmienic myslenie.? nalezy sie to brac?

Gość gość
Skoro ci sie nalezy to tak

Gość gość
no tak nalezy sie

Gość gość
k***a szkoda ze ja i m jak pracujemy na średniej krajowej to mamy tyle potrąceń i nikt z tego powodu nie ma moralniaka i co ja mam płakać bo biore 500 o ni uja

Gość gość
Ja akurat ze świadczeń póki co żadnych nie korzystam, jedyne co to na dziennie studiuję, ale domyślam sie co czujesz. Najgorsze to własnie to, ze chciałoby się robić wszystko uczciwie, ale wokół tyle kombinatorstwa, że aż człowiek myśli "czemu ja mam być uczciwy i tracić, jak inni kombinują". Ja lubię sama wszystko załatwiać, nie prosić się, nie wymuszać nic, pracować na jasnych zasadach. A z tego co widzę to trzeba krzyczeć, targować się, wciskać na siłę, kombinować by coś osiągnąć

Gość gość
tez nie korzystalam ale jak przestal mi placic na dziecko.zlozylam papiery i dostalam. ale dlatego ze stracilam prace.a potem to tylko dorywczo zeby nie stracic bo bym sie niue utrzymala za najnizsza.

Gość gość
To musisz miec wysokie te alimenty albo nie umiesz liczyc Bo na 1 dziecko dostaje sie 500+ przy dochodach 800/m-ac/os (czyli 1600 netto) A z opieki przy 750 czyli (1500 netto) Srednie alimenty to w pl 600zl, czyli moglabys pracowac za 900 netto legalnie i nic bys nie stracila.

Gość gość
no wlasnie tyle zarabiam( srednio (800-900zł) i dostaje na corke wszystko 400 alimetow rodzinne i teraz doszlo te 500plus. a jak juz bym poszla do pracy na caly etat trace wszystko. a juz nie dorobie nigdzie z braku czasu.

Gość gość
Czyli jednym slowem jestes zwyklym pasożytem na cudzym utrzymaniu i powinno byc ci wstyd.

Gość gość
Kobieto - weź się do roboty

Gość gość
nie utrzymam sie za najnizsza.a taka stawke proponuja. wiec wiecej mam za prace dorywcza niz za caly etat.

Gość gość
I nadal bedziesz pasozytowac. Wstydz sie. Jaki ty przykład dajesz dziecku? Tego, ze mozna do wszystkich wkoło łapę wyciagac, a samemu nic nie robic.

Gość gość
ja pracuje ale nie ide do pracy codziennie na 8 h. tylko w tyg. 2 dni pracuje w tym czasie dziecko w szkole.i roh7 .pn eib i tylko 1 tydzien w miesiacu pracuje od poniedzialku np. do piatku.po 7h z tych 2 prac mam maks 900zł.

Gość gość
Nie placisz podatkow, a bierzesz od panstwa wiec jestes pasożytem.

Gość gość
normalnie place podatki od umowy zlecenia