Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

stopien wydolnosci lozyska czy ktos sie zna

Polecane posty

Gość gość

Przejrzalam moje wyniki z usg i w 29 mialam wpisany 1 stopien a w 34 tc juz 2 stopien. Czyli zmienilo sie w ciagu 5 tygodni. obecnie jestem w 36 tc bylam na wizycie i lekarz nic nie mowil na ten temat. Dodam ze usg robil ktos inny. Kolejna wizyte mam w 38 tc i napewno o to spytam ale boje sie zeby za szybko nie zrobil sie 3 stopien. Moze ktos sie orientuje i wie jak to jest z tymi stopniami ktory powinien byc w ktorym tygodniu i jak szybko moze sie to zmieniac

Gość gość
Jak jesteś w 36i nie masz jeszcze 3stopnia to możesz być spokojna.

Gość gość
No wlasnie teraz na wizycie w 36 tc nie mialam robionego usg Dlatego boje sie zeby sie cos nie zmienilo bo teraz mam wizyte w 38 tc. Ehh gdybym wiedziala to ostatnio bym spytala lekarza jak to jest ale to moja pierwsza ciaza i kompletnie na niczym sie nie znam. Mam nadzieje ze do tego 38 tc nic sie nie zmieni

Gość gość
Teraz w 36 tc lekarz spojrzal tylko na wynik usg ktore robil ktos inny ale nic nie skomentowal.

Gość gość
Ale w 38 tyg to już ciąża donoszona więc się nie przejmuj. Nie stresuj się;)

Gość gość
Teraz sie boje ze jesli wtedy w ciagu 5 tygodni przeszlo z 1 stopnia w 2 to miedz y 34 tc a 38 tc moze zmienic sie w 3 stopien. Nie wiem czemu lekarz mi nic nie powiedzial. . .

Gość gość
Tak wiem ze w 38 tc juz spokojnie mozna urodzic ale naczytalam sie ze jak jest trzeci stopien to czasem trzeba szybko robic cc. Nie wiem ile w tym prawdy. Dziekuje za odpowiedzi

Gość gość
Dziewczyny właśnie zajrzałam do badań bo mnie coś natchnelo i widzę że miesiąc temu miałam 2 stopień łożysko z tyłu. nic lekarz nie mowil. Nic :-( Obecnie jestem w 34 tyg.

Gość gość
A dziecko rośnie? Ilość wód jest dobra? Jeśli tak to łożysko nadal jest wydolne. Dla świętego spokoju śpij na lewym boku żeby nie odcinać dzieciątka od tlenu i naprawdę się nie denerwuj:)

Gość gość
Ilość wód z tego co mówił jest ok. Rośnie mi brzuch więc chyba rośnie i Malutka. boję się. Ciąża była dwa razy zagrożona :-( chodzę prywatnie do podobno najlepszego lekarza w mieście a dopiero teraz się okazuje że nie mówi mi wszystkiego. Oprócz niego byłam też u 2 innych lekarzy i żaden nie powiedział nic o lozysku a jak przewertowalam badania to ten 2 stopień mam od wizyty w połowie lipca :-(

Gość gość
Jak tylko kładę się na boku prawym czy lewym boku boli mnie. najlepiej mi na plecach. Bo jak tylko staram się przekrecic macica ma skurcz i twardnieje :-( boję się o Malutka. Wydaje mi sie ze rusza sie sporo jak na ilosc miejsca w brzuchu.

Gość gość
Dziewczyny a wogole moze ktos wie w ktorym tyg ciazy ktory stopien powinien byc? Moze my sie niepotrzebnie martwimy. . moze ktoras byla niedawno w ciazy i moze powiedziec jak to wygladalo u niej w poszczegolnych tygodniach.

Gość gość
Moze ktos tez wie jak dlugo mozna chodzic z lozyskiem 3 stopnia i bedzie ono w pelni wydolne? Bede wdzieczna za odpowiedz

Gość gość
Z tego co czytałam to : 0 - pierwszy trymestr ; 1 - 2 - drugi trymestr ; 3 stopień - 3 trymestr. Ale mogłam coś pokrecicc.

Gość gość
Jesli nie masz cukrzycy ciazowej to się nie stresuj, na pewno wszystko jedt w porządku. Przy cukrzycy łożysko szybciej się starzeje i po 38 t.c trzeba robic czesto ktg by sprawdzic czy z dzieckiem wsystko ok.

Gość gość
Teraz jeszcze bardziej sie stresuje. Jak mialam robione to badanie co pije sie glukoze w 24 tc wyszlo wszystko idealnie ale tak mniej wiecej od _ 30 tc mam straszna ochote na slodycze i praktycznie Codziennie do dzis czyli do _36 tc jem jakies slodycze wczesniej przed 24 tc jadlam duzo mniej slodyczy. Boje sie ze przez to lozysko sie szybciej zestarzeje. . jestem bardzo szczupla ale to chyba nie ma nic do rzeczy

Gość gość
Czy przez to jedzenie slodyczy moglam Nabawic sie cukrzycy ?

Gość gość
Ja tez odczuwam wieksza potrzebe jedzenia słodyczy, mysle ze potrzebujemy więcej energii a to nie ma nic wspólnego z cukrzyca... tez miałam wyniki w porządku jeżeli chodzi o glukozę.

Gość gość
Jest to normalnie że stopień 2 jest przy końcówce ciąży - tak powiedziała mi pani ginekolog. Na początku ciąży jest 1