Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość0509

Wagowy zakład z chłopakiem

Polecane posty

Gość gość0509

Wczoraj założyłam się z chłopakiem, że do końca roku on będzie ważył mniej ode mnie. Muszę więc zrobić wszystko, by tak się nie stało. Różnica to ok 6,5kg, ale ja również będę chudła. Zaczynam od dziś i postanawiam, że przez te niecałe 4 miesiące schudnę ok. 14 kg. Waga startowa jest wysoka, więc myślę, że przy odrobinie chęci jest to możliwe. Tak więc do dzieła. Sama za siebie trzymam kciuki ;)

Gość gość
Autorko, jeżeli chcesz schudnąć musisz zacząć od zmiany toku myślenia. Wszystkie zakłady typu - schudnę do lata, będę mniej ważyć od Ciebie, zrzucę na ślub koleżanki itp. - niestety nie są dobre ani trwałe. Jak się uprzesz to i zrzucisz, to na pewno, ale co dalej ? Jeżeli chcesz to Ci powiem - po osiągniętym celu dasz sobie trochę fory, a po kilku miesiącach będziesz ważyć o 5kg więcej niż teraz. To jest właśnie efekt jojo. Jeżeli chcesz to dam Ci kilka rad, dzięki którym schudniesz, ale też wyrobisz sobie pewne nawyki żywieniowe na dłużej. W pierwszej kolejności zacznij dzień od dobrego śniadania typu- chleb pełnoziarnisty, warzywa. Pamiętaj, że śniadanie to Twoje paliwo na cały dzień. Im zjesz więcej rano, tym mniej wieczorem, bo rozłożysz sobie posiłki w odpowiednich ilościach. Jeżeli chodzi o obiad - zrezygnuj z ziemniaków, zastąp je ryżem, kaszą, makaronem. Mięso - najlepiej drób i najlepiej indyk, bo kurczaki są na hormonach niestety. Staraj się aby Twój talerz zawsze wyglądał w podobnej proporcji - dużo warzyw, trochę mniej białka i najmniej węglowodanów. Jak będziesz robiła zakupy zwracaj uwagę na produkty, patrz na kalorie - najlepsze produkty to największa ilość białka, trochę węglowodanów, zero tłuszczy. A co do tłuszczy - nie smażymy! Absolutnie żadnego mięsa! Mięso ma samo w sobie dużo tłuszczu, dlatego wybieramy grillowanie lub piekarnik, aby nam się tłuszcz wytopił jak najbardziej. Woda, woda i jeszcze raz woda! Pij ją w ilościach nieograniczonych ! Ile się da! :) Zrezygnuj całkowicie z soków, cukrów, słodzenia. Jak masz ochotę na coś słodkiego to owoce, ewentualnie poczytaj o niskokalorycznych deserach, na które raz na miesiąc można sobie pozwolić :) Dieta to 80% sukcesu! Jeżeli chcesz schudnąć i przy okazji wyrobić sobie figurę, to najlepiej udać się na siłownię, basen, a nawet pójść z chłopakiem na squasha, babingtona, siatkówkę, rower itp. :) Do dzieła! I nie kieruj się zakładem, ale własnych wyglądem i stylem życia!