Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szczepionka na pneumokoki potrzebna?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w pierwszej ciąży i coraz czesciej zastanawiamy się z mężem czy zaszczepic naszego maluszka. Czy przeciwko pneumokokom tez powinniśmy? Ja mam watpliwości, mąż twierdzi że koniecznie trzeba szczepić. Sama nie wiem...

Gość gość20
Twój mąż na racje ja też się szczepiłam

Gość gość
Nawet nie wiem nad czym się zastanawiasz. Ja swojego maluszka szczepię na wszystko co tylko się da na danym etapie, tym bardziej, że jest wcześniakiem i pneumokoki ma z tego tytułu za darmo. Nie chcę mieć potem do siebie pretensji i nie ulegam głupiej modzie lansowanej przez różne szajbnięte eko-mamusie celebrytki, że szczepionki są be.

Gość gość
15:14 Masz g*******e podejście. Szkodzisz dziecku

Gość gość
Szczepic na podstawowe choroby tak ale cała reszta jest naciaganiem ludzi na kasę. Moja koleżanka jest pediatra ma 3 dzieci ani jednego nie szczepila. Ja mam Córkę też nie szczepie. Szczepionki to ingerencja w organizm który potem sam nic nie zwalcza a aby zachorować na pneumokoki to trzeba przebywać w ogromnym skupisku ludzi. Nie daj się naciagac

Gość gość
Ja szczepiłam i wszystkim radzę szczepić. W razie wątpliwości dbrze pogadać z zaufanym lekarzem, wypytać itd. Nie dziwie się że masz rozterki, w internecie można się naczytac starsznych bzdur na temat tych szczepień... Ja też się wahałam ale z perspektywy czasu wiem ze zrobiłam dobrze :)

Gość gość
Po konsultacji z http://pediatralublin.com.pl/ zaszczepiłam swoje dziecko. Pan doktor Artur Luty jest świetnym specjalistą i ufam mu w dziedzinie medycyny jak żandemu innemu lekarzowi.

Gość gość
Nie szczepilam i nie zaluje. Zaluje ze zaszczepilam na cokolwiek.