Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poronienie drugiej ciąży

Polecane posty

Gość gość

Już chyba 4 koleżanka poroniła ostatnio drugą ciążę we wczesnym stadium (poniżej 12 tyg). Zaczęłam się zastanawiać czy faktycznie coś w tym jest, że kolejną ciążę trudniej utrzymać?

Gość gość
Poronilam dwie pierwsze potem urodzilam swoje dzieci

Gość gość
Bo zazwyczaj jest jakas przyczyna: niezdiagnozowane problemy z tarczyca, autoimmmunologia itd. Ja tez 2 poronilam, teraz walcze o 3. Wiekszosc kobiet ktore znam miala problemy w ciazy.

Gość gość
Ja poronilam druga ciaze,trzecia donosilam.Moja mama tak samo.Mam znajoma,ktora poronila po pierwszej ciazy chyba z trzy czy cztery razy,potem zaszla w ciaze i bylo wszystko ok.

Gość gość
Skąd to wynika, że pierwsza ciąża jest utrzymywana bez problemu, a z kolejną jest problem?

Gość gość
Ja poronilam pierwsza wysoka. Druga szczesliwa. Trzecia puste jajo. Jestem w czwartej i dobrze nie jest...

Gość gość
Ja pierwszą miałam biochemiczną czyli poronilam bardzo wcześnie (w 5 tygodniu), druga donoszona, trzecia to puste jajo plodowe i czwarta donoszona. I mam znajomą, która pierwszą poroniła a drugą donosiła i znajomą która poronila pierwsze cztery ciążę i kolejne 3 donosiła, także nie ma reguły.

Gość gość
A nie jest czasem tak, że decydujecie się na drugie dziecko, kiedy pierwsze dziecko jest jeszcze małe i np poronienie może nastąpić od noszenia pierwszego dziecka? Jest to możliwe?

Gość gość
Moja druga poroniona w 7 tyg ze względu na endo po pierwszej cesarce. Trzecia donoszona równo rok po poronieniu i synuś kochany ma pół roku już