Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pokłóciłam sie z rodzina

Polecane posty

Gość gość

przez 500+, bo uważają, że powinno być zlikwidowane, ponieważ osoby pracujące dostają wynagrodzenie 1500 zl za pracę dojeżdżając do niej, a mające dzieci dostają za darmo niejednokrotne po tyle samo. Rodzina uważa, ze owszem, gdyby najniższa krajowa była ok. 5 tys to nie byliby przeciwni 500+, ale zgrozą jest aby za pracę dostawać mniej jak za darmo.

Gość gość
y****a racja, punkt dla nich

Gość gość
Ale przecież rodzinie pracującej nikt tego nie zabiera? Piszesz że ktoś zarabia 1500 a rodzina bezrobotna dostanie tyle albo więcej "za darmo". Czyli mają troje- czworo dzieci, zakładając niskie dochody (niekoniecznie niepracująca matka to bieda w domu). Ok, ale matka pracująca ma te swoje 1500 ma wypłatę plus, przy takiej ilości dzieci, 1000- 1500 zł również.

Gość gość
nie wszyscy pracujący to osoby mające małe dzieci, moja ciotka po 35 latach pracy ma 1600 zł, do tego dojeżdża do pracy 30 km. ni i też jest na maksa wkurzona. że po tylu latach pracy dostaje jałmużnę, w naszej okolicy nie ma pracy a jest za stara aby gdzieś wyjeżdżać, do tego jest chora, gdzie ZUS dałby jej rentę jakby głowę miała uciętą,

Gość gość
do gość dziś - jak nie zabiera rodzinie pracującej, a myślisz, ze te 500+ to co z nieba leci, to są wyższe podatki płacone przez tą niedostającą rodzinę, teraz planują dołożyć ok. 500 zł podatku od samochodów mających więcej jak 10 lat, bo brakuje pieniędzy na 500+, a wiadomo ponad 10 letnie samochody to nie mają bogacze tylko biedota

Gość OlciaFifolcia
Bo 500+ powinno być dla tych rodzin,w których chociaż jedno z rodzicow pracuje. Bo te pieniądze do cholery są z podatków ludzi pracujących

Gość gość
do gość dziś - piszesz, że pracująca matka ma swoje wynagrodzenie dla siebie, no to fajnie, to ja od dzisiaj głodzę dziecko, bo zarabiam 1400 zł +300 alimenty , razem 1700 zł i nie dostaję 500+ bo dochód przewyższa 800 zł na osobę, także 1400 zł biorę dla siebie a dziecko niech nie je bo 300 zł to na światło, wodę co zużyję dla niego. BRAWO PISWOCE, MOJE DZIECKO DLA WAS J****IE TO NIE DZIECKO. A ci co mają po kilka tysięcy na osobę żyjąc w lusksusie na drugie i kolejne dostają. TO JEST WEDŁUG PISOWCÓW PO BOŻEMU

Gość gość
i własnie ja pracuję a pomimo tego nie mam 500+

Gość gość
Przez to wasze 500 + dzieci kiedyś nie będą mieli co do gara włożyć jak będą spłacać zadłużenie państwa przez ten chory program

Gość gość
później to niech te pieprzone pisowce swoje majątki oddają na czele z ciocią szydłową i wujkiem kaczyńskim, a zresztą oni się przejmują tym długiem, tak jak się nie przejmują robieniem dzieci pomimo ,że ich nie stać

Gość gość
odcierpią pracujący i emeryci tak samo jak teraz, emeryt dostaje po 30-40 latach pracy ok. 1200-1500 zl oraz podwyżki 3 zł i takie też są wynagrodzenia a za leżenie się 500+ od sztuki zrobionego bachora

Gość gość
a moje dziecko nie dostaje i jak to może być, że PISowce już nawet dzieci skłócają, dzielą na lepsze i gorsze i to jest po Bożemu. Należało dać np. po 200 czy 300 zł ale na każde