Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

hipoteka i marzenia

Polecane posty

Gość gość

Witam. Czy wiecie może ile trzeba mieć wkładu by dostać 400000-500000 kredytu? Mamy własne m-4 i dochody 4000-5000 tysięcy złotych na trzy osoby. Chcemy kupić duży dom bliźniak w miejscowości uzdrowiskowej i przerobić na pensjonat ale nie mamy dużych oszczędności. Czy ktoś z Was brak kredyt na cały dom bez własnego wkładu?

Gość gość
15 % wkładu własnego trzeba mieć od stycznia tego roku. W niektórych bankach można mieć 10% a pozostałe 5 ubezpieczyć od brakującego wkładu własnego. Co do Twojej zdolności kredytowej to możesz poszukać w necie kalkulatorów, które ją Tobie wyliczą :)

Ja bym nie brała kredytu na Waszym miejscu. My spłacamy od jakiegoś czasu i końca nie widać. Niestety...

Ja biorę kredyty, ale stosunkowo niewiele. Nie chce mi się potem spłacać rat. To strasznie uciążliwe... Jak ściągają Ci z pensji grube miliony.

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi. Musimy wziąć kredyt bo nas nie stać na ten dom. Mam nadzieję że biznes wypali i splacimy go wcześniej. Nie będziemy rezygnować z pracy to ma być dodatkowe zajęcie. 10% to może wyskrobiemy.