Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomozcie bo nie mam juz sily. moje dziecko

Polecane posty

Gość gość

1,5r ma sallmonelle. Nie wiem jak do tego doszlo. Lekarka mówi, ze wziął pewnie brudne ręce do buzi. Sprawa wygląda tak,ze mieszkamy w domu z moimi rodzicami many pietro, lazienke. Q mieszkaja na dole I to straszne brudasy, w ogole sie nie myja nie spuszczaja wody wkiblu, wszędzie syf,pala fajki a do tego dochodzą 2psy w domu, jeden na dworzu i 7kotow. Zwierzęta sie ciągle rozmnażają nie są czyste ani na cokolwiek zaszczepione. Nie moge zie teraz wyprowadzić i przez najbliższe dwa lata, nie mamy takich możliwości finansowych. Nie wiem co mam z tym zrobić, nie moge przeciez oddać tych zwierząt do schroniska. Wiem na pewno ze wszystkie umyje i zaszczepie aczkolwiek te psy ze złości zalatwiaja sie w domu-wszędzie. Również na lóżko. Jestem załamana, dziecko nie powinno byc w takich warunkach. Pozostaje mi izolować go od dolu,od dziadków i przebywać tam minimum

Gość gość
zwierzęta oddaj do schroniska, dom porządnie posprzątaj.

Gość gość
Pozostaje ci się wyprowadzić, wynająć coś. Ich dom i niestety mają prawo sobie żyć nawet w syfie a jak tobie się nie podoba to se la vi.

Gość gość
Od dawna tam mieszkasz?Bo jak mieszkasz tam od czasu ciazy,to gratuluje pomyslunku!

Gość gość
Nie,to nie tylko dom rodzicow,ale rowniez autorki dom rodzinny i na prawo w nim mieszkac i ma prawo zwrócic uwage rodzicom chocby ze względu na ich zdrowie.

Gość gość
Autorko, czy ty masz w ogóle świadomość, że jak szpital zgłosi sytuację do sanepidu to mogą ci odebrać dziecko??? Musisz coś z tym zrobić!!! Salmonella jest śmiertelnie niebezpieczna dla takiego malucha! Jak nie możesz się wyprowadzić to zrób porządek ze zwierzętami (usuń je z domu np. na podwórko, do kojca na zewnątrz) i porządnie posprzątaj!!! Rodzicom powiedz krótko - albo robicie jak mówisz albo będą mieli sanepid i mops na głowie!

Gość gość
Salmonella bierze sie glownie z niewydezynfekowanych jajek oraz surowego lub niedopieczonego drobiu. Na zachod od granicy na Nysie i Odrze wszystkie jajka w sprzedazy MUSZA byc wydezynfekowane. W Polsce - nie. Ba, w polskich sklepach(!) mozna kupic jaja umazane kurzymi odchodami. Coz, dzieko moglo sie zarazic takze u ciebie. Maly organizm zatruje sie mala iloscia bakterii, dorosly sobie z tym poradzi.

Gość gość
Sanepid został powiadomomiony ale przeciez oni nie chodzą po domach i nie sprawdzają warunków?? Powiedzcie cos na ten temat?

Gość gość
Możesz mieć kontrolę z MOPSu. Sanepid kontroluje firmy, MOPS rodziny

Gość gość
Oddaje wszystkie koty,psy juz dzisiaj umylam,ostrzygłam i odrobaczyłam,zaczęłam gruntowne sprzątanie, wymienie rodzicom na dole narożnik,który jest caly obsikany. Psy mialam oddać, nawet ktos chcial je wziac ale nie mam sumienia. Są z nami dziesięć lat i są bardzo przywiązane. Po prostu będę je bardzo często wyprowadzać na dwór i dbac o ich szczepienia i czystość. Bede bardziej sprzatac na dole. Uważacie,ze dobrze robię ?? Bedzie lepiej??

Gość gość
Salmonella nie przenosi sie od psow i kotow. Biedne zwierzaki i glupia matka

Gość gość
Nie, nie będzie lepiej bo oni się na starość nie zmienią.

Gość gość
Koty i psy nie są żródłem zakażeń salmonellą. Przyczyn szukaj gdzie indziej,głownie w pożywieniu: jaja, sałatki, ciasta z kremem, lody...

Gość gość
Oczywiście ze salmonella nie przenosi sie przez zwierzaki. Ale musicie czytać uważniej.. Napisałam również,ze na dole jest brudno a zwierzęta się tam zalatwiaja. Co moze powodować wiele innych groźnych chorób. Dlatego robię z nimi "porządek" i spytalam czy uważacie, ze to co robię jest ok

Gość gość
Ozywiscie ze robisz ok. Powinnas juz dawno zrobic z tym porzadek.

Gość gość
Dziękuję obym dala rade

Gość gość
Brawo autorko!!! Robisz słusznie, zadbasz nie tylko o siebie i dziecko ale też o rodziców! Nie przejmuj się ujadaniem zoofili, że oddajesz "biedne zwierzaczki". Dwa psy spokojnie ogarniesz, stado kotów do tego to już przesada. Brawo raz jeszcze!