Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

farbowałyście włosy w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Wiem, że zdania są podzielone, że nie ma badań, dowodów itp. Chcę zrobić odrosty, włosy mam niefarbowane od 4 miesięcy, odrosty są delikatnie posiwiałe... Żeby nie ta siwizna to pewnie bym wytrzymała, ale nie mam nawet 30 lat i chcę się czuć w ciąży zadbana. Jestem w 5 miesiącu. Sama nie chcę farbować, poszłabym do fryzjera. Co o tym sądzicie? Czy same zrezygnowałyście z farbowania?

Gość gość
Cześć, ja nie rezygnowalam w ciąży z farbowania :-) farbowalam odrosty :-) aa nie muszę tego często robić, bo mam pasemka :-P mam dobrana przez fryzjerke farbę bez amoniaku :-) nic się nie działo... Na Twoim miejscu wybralabym się do zaufanej fryzjerki, która używa lepszych i bezpieczniejszych farb niż te sklepowe :-)

Gość gość
Dzięki :-)

Gość gość
ja robiłam pasemka, farba nie dotykała skóry głowy

Gość gość
Zarówno w pierwszej jak i drugiej ciąży farbowałam włosy co 6 tygodni.

Gość gość
A to jaki zabobon jest na wlosy,ktore sie farbuje w ciazy?

Gość gość
Ja farbowalam i przy I i przy II ciazy

Gość gość
Farby fryzjerskie mają amoniak, mniej niż 2% ale mają. Tyle, ze amoniak nie jest niebezpieczny w ciąży.... NIe wiem skąd to się wam bierze. I drogeryjne farby i fryzjerskie nie są szkodliwe w ciąży. Ale te fryzjerskiemniej niszczą włosy. . POza tym jeżeli autorka ma siwe włosy to farba bez amoniaku nie jest dobrym pomysłem.

Gość gość
Nie chodzi o zabobon, tylko o to, że nie wiadomo czy farba nie jest szkodliwa. A zabobon jest chyba taki, że dziecko będzie rude :-P

Gość Wiwerna
Farbuję włosy, ale lepiej używać farb bez amoniaku, coby się nie nawdychać. Np. Garnier Olia.

Gość gość
Ja farboawalam 2 razy w ciazy. Mozna farbowac wlosy z tym z nie zaleca sie tego w pierwszych tygodniach nie ze wzgledu na szkodlowosc ale na zapach bo jak wiadomo w pierwszych miesiacach kobieta moze miec mdlosci od roznych zapachoW a ten od farby jest dosyć intensywnY

Gość gość
Aaa,i pamietaj,zeby nie przechodzic pod sznurkiem z praniem,bo dziecko sie udusi pepowina.Litosci......

Gość gość
Farbowalam normalnie co miesiac.