Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brzydzą mnie kobiety w ciąży i niemowaki

Polecane posty

Gość gość

Mam pewien problem. Otóż brzydzą mnie kobiety w ciąży, niemowlaki i takie wszystkie około ciążowe i połogowe sprawy. Jestem kobietą, mam 28 lat i teraz zaczęłam postrzegać to jako problem, bo akurat większość moich koleżanek zostaje mamami. A ja zwyczajnie czuję taką niechęć, taką odrazę widząc buch ciążowy. Zapach niemowlaka mnie odrzuca. To jest takie dziwne wszechogarniające uczucie. Gdy patrzę na kobietę w ciąży, a potem w połogu z niemowlakiem dociera do mnie, że jesteśmy tylko zwierzętami, że rozmnażamy się dokładnie tak samo jak one. Nikomu oczywiście o tym nie mówię i staram się być miła. Mówię kobietom to wszystko, co mówi się kobietom w ciąży, że ładnie wyglądają, że ciąża im służy, potem, że śliczne i przecudowne dziecko. Odwiedzam świeżo upieczonych rodziców bo wypada, ale chowam się po kątach, żeby tylko nie wciskali dziecka do potrzymania. Teraz niestety jest moda na sesje ciążowe i ludzie wrzucają to na facebooka - nie blokuje ale drażni mnie to strasznie. Czy ktoś z Was ma tak samo jak ja, czy to ja jakaś dziwna jestem? Proszę nie piszcie tylko tekstów, że szkoda że Twoja mama tak nie myślała, bo dla mnie to jest naprawdę problem i utrudnia mi kontakty z ludźmi.

Gość gość
ja nie mam koleżanek i ten problem mi odpada,nie lubie teatru.jakie słodkie i takie tam,tak mam tylko do kotów

Gość gość
No dobra, to co powiedzieć koleżance, którą się spotyka po jakimś czasie nie widzenia i ona jest w ciąży? Zauważyć jakoś tą jej ciąże czy raczej nie? Co odpowiedzieć na kolejnego maila, w którym koleżanka przesyła 10 takich samych zdjęć dziecka (dla mnie takich samych wg. niej czymś się różnią)? Co trzeba lub wypada powiedzieć w takiej sytuacji?

Gość gość
sa rozne fobie, np lek pzred pajakami, zamknieta pzrestzrenia itd. To sie leczy, sa fachowcy.

Gość tylkogość
bez przesady z tymi pająkami,kto wysyła 10 pająków do oceny i by zebrać pochwały?,no właśnie,chodzi o oczekiwania innych gdy kogoś to nie kręci,proste

Gość gość
odpisz na meila z 10 załacznikami slicznego pieska ,albo kotka a najlepiej to pajaka :)

Gość gość
A ja uwielbiam kobiety w ciazy i niemowlaki, zawsze sie usmiecham na taki widok,lubie tez obserwowac dzieci,dla mnie to ogromna przyjemnosc. moge ci tylko wspolczuc autorko

Gość gość
nikt nie kaze sie ekscytowac kobietami w ciazy i niemowletami, ale obrzydzenie do fizjologii jest zaburzeniem,na pewno jest na to jakas terapia.

Gość gość
A nie wydaje się wam to takie zwierzęce? Ciąża, poród, karmienie piersią?

Gość gość
Czlowiek to tez po troche zwierze tylko myslace i gadające.Przejdzie ci jak poczujesz instynkt macierzynski.tez tak mialam

Gość gość
normalne to nie jest

Gość gość
Też mam tak jak Ty, autorko. Ale nie byłabym w stanie powiedzieć komuś że ma ślicznego niemowlaka. To po prostu zbyt kłamliwe. One są obrzydliwe. Mogę przyrównać do wijącego się robala. Powiedziałabyś, że taki robal jest śliczny? Bo ja nie. Z tym że robal jest sympatyczniejszy bo nie wydaje dźwięków.

Gość gość
to jakies chore,moze psychiatra cos poradzi ?

Gość gość
gość dziś Też mam tak jak Ty, autorko. Ale nie byłabym w stanie powiedzieć komuś że ma ślicznego niemowlaka. To po prostu zbyt kłamliwe. One są obrzydliwe. Mogę przyrównać do wijącego się robala. Powiedziałabyś, że taki robal jest śliczny? Bo ja nie. Z tym że robal jest sympatyczniejszy bo nie wydaje dźwięków. x sama jestes robalem idiotko :(

Gość gość
A mnie brzydza takie wypowiedzi chorych ,bezrozumnych idiotek.

Gość gość
Te wszystkie posty o brzydzeniu się pisał facet.

Gość gość
Bezrozumny jest ten, kto krytykuje opinie innych. Od tego jest forum, żeby je wyrażać. Ja waszych nie krytykuję, wyraziłam własną i mam do tego prawo. Odpowiedziałam na pytanie autorki w swoim własnym zakresie. Tak w ogóle to tak, jestem kobietą i dodatkowo byłam w ciąży więc tym bardziej mogę się wypowiedzieć. Samej siebie się brzydziłam w tym okresie.

Gość Ask
Dnia 8.09.2016 o 00:57, Gość gość napisał:

Czlowiek to tez po troche zwierze tylko myslace i gadające.Przejdzie ci jak poczujesz instynkt macierzynski.tez tak mialam

Nie każdy ma ten prymitywny instynkt, który jest stricte instynktem przetrwania i wyobraz sobie ze nie każda kobieta go w sobie ma i kiedykolwiek go poczuje. U niektórych osób fobie biorą górę .