Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kilie

wypadające włosy

Polecane posty

Gość kilie

ostatnio przeszłam dość drastyczną dietę, która ewedentnie mi nie posłużyła. włosy strasznie zaczęły mi wypadać :( oczywiście dietę rzuciłam, ale problem został. może jakiś dobry szampon przeciw wypadaniu włosów mi polecicie?

Gość Kopoka
Bardzo fajny jest szampon energetyzujący z Vichy http://www.vichy.pl/produkty-do-pielegnacji-w%C5%82osow/szampon-energetyzujacy-uzupe%C5%82nienie-zabiegow-przeciwko-wypadaniu-w%C5%82osow-dercos/p2761.aspx .Osobiście go używam po tym jak u fryzjera dosłownie spalono mi włosy :( Jest bardzo wydajny.

Gość gość
znam ten stan, najgorsze jest to że wszędzie są moje włosy, mój facet się wkurza bo jak od niego wyjeżdzam- to w całym mieszkaniu jest ich pełno, tym bardziej że są ciemne i bardzo je widać :/ Od jakiegoś czasu stosuję vitapil- nie wiem czy pomoże, chociaż wydaje mi się że wypada ich mniej już. Do tego kupiłam sobie tangle teezer, żeby mniej wypadało przy czesaniu,no z suszenia włosów nie zrezygnuję jednak... W ostateczności - zrobię badania, bo podobno wypadanie włosów nie bierze się z powietrza... A tutaj znalazłam jeszcze kilka wskazówek jak dbać o włosy, może z czegoś skorzystasz. http://znajdzlekarza.pl/swiadomypacjent/wypadajace-wlosy-zmora-kobiet-i-mezczyzn Łączę się z Toba w bólu!

Co do preparatów mogących pomóc przy wypadających włosach... Widzisz, też miałam ten problem. Jak szalona zaczęłam szukać różnych specyfików. Zaczęłam używać praktycznie kilka na raz, także nie jestem w stanie powiedzieć Ci co stricte wpłynęło na zmniejszenie wypadania... Uwaga, leci lista! :D - Skrzypovita - znany wszystkim suplement diety. Na 99% to ona w większości zmniejszyła wypadanie. - Chela Ferr Forte - kolejny suplement, tym razem żelazo. Miałam zaniżony poziom żelaza (dieta niezbyt bogata w czerwone mięso i roślinki bogate w żelazo). Po tym ogólnie zaczęłam się lepiej czuć. Wcześniej chodziłam cały czas bez sił.

Po zrzuceniu 15kg miałam straszny problem z wypadającymi włosami. Próbowałam wszystkiego dopiero tabletki Vitapil zahamowały wypadanie.

Gość gość
Po diecie masz spustoszony organizm i dlatego wypadają ci włosy, musisz uzupełnić brakujące minerały i witaminy, najlepiej znaleźć optymalny preparat zawierający odpowiednią dawkę tego czego ci brakuje. Możesz poszukać na https://www.znamlek.pl/

Gość gość
Polecam kombinacje tych produktów (mnie pomogły!): - kapsułki z olejem z wiesiołka GAL - szampon + odżywka Dermena - codziennie 2 herbatki z pokrzywy - dałam sobie spokój z farbowaniem na okres 3 miesięcy

Gość gość
Ten olej z wiesiołka Gal jest do kupienia wyłącznie w aptece? A zwykła herbatka z pokrzywy wzmocni włosy?

Gość gruszek
Dieta ma bardzo duży wpływ na kondycję włosów i skóry głowy. Chociaż przyczyn wypadania włosów może być wiele. Czasami dochodzą sprawy hormonalne. Możesz sprawdzić preparat Vichy Dercos Aminexil Clinical 5 dla kobiet. Ja przeszedłem kurację tym samym preparatem tylko, że dla mężczyzn i zdecydowanie mi pomogło.

Gość HanxaOla
Ah te hormony - jak z nimi żyć :) U mnie gospodarka hormonalna się zachwiała przez ciążę. Z wypadaniem włosów miałam takie cyrki, że myślałam że całkiem wyłysieję jak tak dalej pójdzie. Też kupiłam sobie te zabiegi Vichy i faktycznie po 3tygodniach już było lepiej, a po około 6 tygodniach przestały wypadać.

Gość gruszek
Dla mnie było też fajne to, że ta kuracja Vichy jest dosyć prosta. Dołączony jest fajny aplikator. Ja nie miałem najmniejszych problemów z dokładnym naniesieniem na skórę głowy, a z doświadczenia wiem, że nie zawsze jest tak łatwo.

Gość gość
Na wszystko trzeba czasu. Włosy po diecie wypadają, ale jest to zjawisko całkowicie odwracalne. Wzmocnij je np. kapsułkami z olejem z wiesiołka (polski Gal). Pomoże Ci również na skórę, problemy z bolesnymi miesiączkami, łamliwymi paznokciami czy zbyt wysokim cholesterolem.

Gość gość
Chantal ma bardzo dobre maski i odżywki regenerujące. Polecam serdecznie, zwłaszcza moją ukochaną odżywkę ProSalon Intensis

Gość Act Out
Włosy fajnie regenerują szampony Elastabion Floslek. Dla mnie są najlepsze na świecie.

Gość gruszek
W moim przypadku taka zasada się zawsze sprawdza. Jeśli potrzebuję czegoś skutecznego, to wybieram się do apteki. W przypadku Vichy skuteczność jest potwierdzona klinicznie więc ja byłem pewien, że kuracja zadziała. Z takimi ogólnie dostępnymi szamponami czy odżywkami różnie to bywa.

Gość kalinaaaa
skuteczna jest seria dermastic. plastry się klei na noc tam gdzie jest problem. do tego można sobie kupić serum i szampon. chwilę trwa taka kuracja ale warto, zwłaszcza ze jest bardzo bezproblemowa.

Ja za to ostatnio czytałam bardzo fajny artykuł o tym, co warto jeść, żeby właśnie włosy nie wypadały, tylko były silne i zdrowe. polecam bloga Great Lengths, znajdziecie tam sporo przydatnych informacji, które warto uskuteczniać w swoim codziennym życiu :)

Gość gość
seria Bioxsine z droższych, trochę upierdliwe stosowanie, szał ampułek, ponoć skuteczne z tańszych rozwiązań szampon Dermena a z toników Seboradin Niger

Gość apple sauce
Wypadania włosów nigdy nie powinno się ignorować, nawet tego sezonowego, więc takie "samo przejdzie" to trochę wprowadzanie w błąd. Najważniejsze to zdobywać informacje na temat problemu, a teraz jest dużo łatwodostępnych źródeł, nawet na fejsie (np. "Zbyt piękni by łysieć", sporo przydatnych informacji przystępnie przestawionych)

Gość gość
Sprzedam tanio Alpicort E. NOWY, nieotwierany. Zużyłam jedno opakowanie, kuracja wcześniej dobiegła końca, a byłam zaopatrzona w dwa opakowania. Jedno całe zostało. Zapłaciłam za niego w aptece 70zł, sprzedam za 40zł. Proszę pisać pod adres Lotos-79@wp.pl