Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co ja bym dała żebyś był teraz blisko mnie...

Polecane posty

Gość gość
wyobraz sobie, ze nie. widzisz, rzuciles pewne swiatlo na pochodzenie swoich dziwacznych pogladow i zyciowych spostrzezen - po prostu sam tak postepujesz, a przypisujesz to innym ludziom.

Gość gość
a ile razy plotkowałaś za czyimiś plecami zeby pózniej pochwalić sie obgadywanej, ze ktoś na nią nadaje? nigdy nie zataiłaś nawet jakiejś informacji mogącej być dla kogoś pomocną żeby coś na tym zyskać? na pewno? jesteś tego absolutnie pewna? może "zapomniałaś" powiedzieć facetowi na randce że za chwile spiertoli mu ostatni pociąg do pścimia dolnego żeby został u ciebie na noc? nie? ale zrobiłabyś to żeby mu wsiąśc na koootasa? czy może na początku randki zaopatrzyłabyś go w rozkład jazdy w razie gdybyś mu nie przypadła do gustu i chciał sie migiem zwinąć?

Gość gość
no to musisz byc nadzwyczaj tępa

Gość gość
moze przestan wiecej opowiadac o swoim zyciu i sie pograzac, bo to jest naprawde beznadziejne. zyjesz jak zwierze i wsrod zwierzat, do cywilizacji to jeszcze bardzo daleka droga.

Gość gość
sam jestes chyba tepy, takie akcje sa zalosne. bycie takim tanim cwaniaczkiem, co to wszystkie rozumy pozjadal i teraz bedzie manipulowac calym otoczeniem, nie jest niczym pociagajacym, wzbudzajacym szacunek czy podziw. chamstwo jest zawsze proste.

Gość gość
nawet nigdy jako dziecko kłamałąś odnośnie swoich posępków żeby zasłużyć na nagrode, która powinien otrzymać ktoś inny? musi cos byc. inaczej nie dożyłabyś w zdrowiu psychicznym do dzisiaj bo by cie każdy wykorzystywał

Gość gość
a ty wez sie rozejrzyj wokół siebie. cały śwait tak funkcjonuje a w zasadzie to cały świat jest efektem takiego działania tych "drobnych cwaniaczków" na samej górze...czy tam dole. dla niech to pewnie bez róznicy. są w sttanie wymordować miliony żeby póżniej objaić sie jako alternatywa dla takiego zła. tak wygląda polityka globalna i lokalna. tak wygląda wszystko a ci którzy sa najbardziej wyrachowani i bezwzględni rządzą cała resztą.

Gość gość
mam swoje na sumieniu, ale to co ty opisujesz jako standardowe i normalne takim wcale nie jest. kluczowa kwestia jest tez wiek, bo inaczej rozpatruje sie tzw. bledy mlodosci, a inaczej ocenia sie zachowania ludzi doroslych, od ktorych oczekuje sie pewnego poziomu i kultury. opisywane przez ciebie zachowania, jezeli dotycza ludzi doroslych, sa moze i typowe, ale dla holoty, ktorej wystaje sloma z butow.

Gość gość
tak działają spekulanci giełdowi, premysłowcy, hanna gronkiewicz walz i ziutek spod monopolowego, który sprząta sprzed sklepu za flaszke gooofno które sam zrobił. ja nie mówie, że to jest dobre ja mówie, że trzeba zdawać sobie z tego sprawe bo inaczej bedziesz niczym marionetka

Gość gość
tak, jak mowisz - im wyzej, tym wiecej cwaniactwa, psychopatow, materialistow, oszustow, ludzi dazacych po trupach do celu, itd. ale co z tego? czy to oznacza, ze ich beznadziejny styl bycia ma byc wyznacznikiem czegokolwiek wartosciowego w zyciu? pieniadze, prestiz i wladza zbudowane w oparciu o cwaniactwo nie przysporza nikomu prawdziwych przyjaciol, udanej rodziny, zdrowia, szacunku spolecznego, itp. nadetych gnojkow sie nie szanuje, nimi sie pogardza. chyba tylko im samym sie wydaje, ze ktos ich podziwia, a jest na odwrot.

Gość gość
co ty mi kooorfa piertolisz o jakiejś kulturze dorosłych i niedorosłych? najepałas sie przy sobocie czy cie kooorfa naszło na nostalgiczne wspominki bajdurzenia babci przy kominku? ide kooorfa dorosły człowieku

Gość gość
doskonale sobie z tego sprawe zdaje. swiadomosc nie zmienia w moim przypadku niczego, bo sama nie chce tak skonczyc. tacy ludzie niby maja wszystko, a tak naprawde nie maja niczego. nie imponuja mi ludzie, ktorzy odnosza w zyciu "sukcesy" w zlym stylu. poprzez analogie, czy w e-sporcie szanuje sie graczy, ktorzy jada na kodach i cheatach? nie, prawdziwi gracze, tak jak i sportowcy z prawdziwego zdarzenia, maja takich za nic.

Gość gość
tak włąśnie to kooorfa znaczy. chyba ci sie wydaje że coś znaczysz na tym świecie albo ktoś cie zapyta o zdanie zanim cie zamorduje bo jesteś dorosła i na poziomie. niesety dla ciebie twoja logika jest bez sensu. to że jesteś wegetarianką nie znaczy że cie lew nie wpiertoli jak będzie głodny. możesz mu tłumaczyć że to niezdrowe złe albo nietaktowne z tym że musisz sie streszczać bo przeważnie dobiera sie najpierw do gardła

Gość gość
więc jeżeli nie chcesz być pokarmem dla lwa to musisz mu to wytłumaczyć w języku który lew zrozumie. oczywiście możesz inne priorytety np trzymanie sie zasad i swojego poziomu. w przypadku lwa zasadzie pozostaje jedna możliwość. musisz go oszukać żeby go zabić.

Gość gość
ucieczka nic nie da. poziom i poczucie moralnej wyższości nad lwem szybko znikną kiedy zacznie cie rozszarpywać i zdasz sobie sprawe, że jedyny poziom jaki cie moze uratować to poziom cukru we krwi drapieznika. ludzkość jest w szponach takiego drapieznika tyle ze o wiele bardziej wrednego. dlatego udawanie że go nie ma albo pocieszanie sie byciem na wyższym niż on poziomie wiele jej nie pomoże.

Gość gość
nie rozumiesz jednego. ja nie kwestionuje tego, ze swiat jest pelny okrucienstwa, niesprawiedliwosci i przepychanek na smierc i zycie. tak bylo, jest i bedzie, bo takie sa najnizsze instynkty istot zywych. po prostu swiat dzikiej przyrody nie jest dla mnie tym, do czego chce w zyciu dazyc, tak samo jak muzyka typu noise nie jest dla mnie idealem piekna. kazdy sam wybiera, jak chce zyc i czy chce byc dla innych takim drapieznikiem dobierajacym sie do gardel. mi to akurat nie imponuje.

Gość gość
trzeba to bydle przechytrzyć i zabić. rozumiesz o czym mówie czy będziesz mi mówiła, że chyba mówie o sobie skoro nie o tobie:D

Gość gość
jakich koorfa istot żywych? dobra ide nara

Gość gość
dziwne masz te swoje polaczenia. dla mnie samoobrona, czyli obrona przed agresja, jest oczywista oczywistoscia. nie wiem, skad wniosek, ze bym sie podlozyla drapieznikowi albo probowala z nim rozmawiac jak z czlowiekiem. bez problemu bym zabila, gdybym musiala bronic siebie lub kogokolwiek innego. gdy mi czlowiek podskakuje i fizycznie odbieram go jako zagrozenie, potrafie byc agresywna tak samo, jak zwierze, wiec odlatujesz z tymi swoimi wnioskami. obrona przed agresja to inny temat.

Gość gość
dziwne masz te swoje polaczenia. dla mnie samoobrona, czyli obrona przed agresja, jest oczywista oczywistoscia. nie wiem, skad wniosek, ze bym sie podlozyla drapieznikowi albo probowala z nim rozmawiac jak z czlowiekiem. bez problemu bym zabila, gdybym musiala bronic siebie lub kogokolwiek innego. gdy mi czlowiek podskakuje i fizycznie odbieram go jako zagrozenie, potrafie byc agresywna tak samo, jak zwierze, wiec odlatujesz z tymi swoimi wnioskami. obrona przed agresja to inny temat.

Gość gość
no to chyba nie widzisz zagroenia skoro uważasz, że obecna sytuacja nie wymaga samoobrony. ale nie dziwi mnie to po twojej konkluzji, że taki jest świat. skoro taki jes świat a ty taka nie jesteś to chyba jesteś nie z tego świata. moze to ty jesteś zagrożeniem? jak ktoś mówi że taki jest świat to znaczy ze nie ma pojęcia o czym mowi albo że chce przerzucić odpowiedzialność za soje działania na jakiś abstrakcyjny świat. poczucie bycia ponad towarzyszy każdemu jepanemu mordercy na szczytach władzy. on nie morduje on utrzymuje sie na wyszym niż inne stworzenia zywe nieinstynktownym poziomie.

Gość gość
dla niego to jest konieczność. i ta koniecznośc czyni świat taki jakim jest. z jednej strony to dobrze bo to znaczy że sie delikwent boi. a strach to coś co nas łączy. to jak jestes z tego świata czy nie? a może mamy tu da przenikające sie śwaity bo skoro ty jeko element swojego świata decydujesz w jakiejś części o tym jaki on jest to pewnie chodziło ci o mój świat

Gość gość
"no to chyba nie widzisz zagroenia skoro uważasz, że obecna sytuacja nie wymaga samoobrony." - sorki, ale nie rozumiem ani tego, ani wielu innych wnioskow, ktore niezbyt lacza sie z reszta postow. moze zyje pod jakims kloszem, pewnie tak. nie obracam sie w kregach gangsterskich, politycznych ani innych tego pokroju. jesli ty tak, to nie dogadamy sie tak samo, jak nie dogada sie spekulant gieldowy z opiekunka dla dzieci. jak sie zyje glownie wsrod sympatycznych i przyjaznych ludzi, to sie nie ma takich schiz w zyciu codziennym.

Gość gość
skoro moge pred tobą stanąc bez strachu że mnie zeżresz to by znaczyło, ze mnie teleportowało do innego świata skoro świat jest taki, że mnie zeżresz. to gdzie ja w końcu jestem? pewnie idzie tu o to aby śwait pozostał taki jakim jest? moze o to sie toczy gra? bo przeciez nie może być tak, że sobie po tym świecie chodza istoty takie jak ty nie z tego śwaita a świat pozostaje cały czas taki sam

Gość gość
czym innym jest koniecznosc w przypadku drapieznika, dla ktorego mieso jest jedynym wartosciowym pokarmem i zabija, aby przezyc, a czym innym niekoniecznie uzasadniona agresja ludzi wzgledem siebie nawzajem w zyciu codziennym. dlatego moim zdaniem bezposredniego przelozenia tu nie ma. zwierzeta tez czasem zabijaja dla zabawy, udowodnienia swojej pozycji w stadzie lub zdobycia samiczki, ale przewaznie robia to jednak dla pokarmu. inne pobudki niz pokarm do mnie akurat nie przemawiaja, ale jestem kobieta, nie oczekuj ode mnie testosteronu i agresji.

Gość gość
dobrze to ujełaś: "jak sie zyje(...)" bo jak sie nie żyje t o już chyba bez róznicy w jakim towarzystwie sie obracasz:D chociaż jezęli nie zyjesz i sie obracasz tzn, że akurat grilluja:D

Gość gość
ale dlaczego mialabym cie niby zezrec. czy ty zyjesz w swiecie, w ktorym kazdy czlowiek chce zezrec drugiego? urodziles sie w afryce w rodzinie szamana, ktory przechodzi kolejne inicjacje wpieprzajac czlonkow plemienia?

Gość gość
ty chyba nadal nie pojmujesz o czym ja mówie. ja nie mówie o wilkach z bieszczad ani gangsterach z pruszkowa. ja mówie o tym, że jak kolesiowi na wyższym niż ty poziomie bedzie potrzebne abyś umarła na raka razem z kikloma tysiącami innych w jednym okresie to umrzesz na raka w tym okresie. jeżeli zajdzie konieczność abyś przy tym cierpiała dla przykładu po to aby zwiększyć koszty leczenie i zyski z interesu ubezpieczeniowego to będziesz cierpiała. jak będzie potrzebne zeby ci krowa odgryzła noge to ci ją odgryzie a jak sytuacja będzie wymagała aby 30 % związków było zawieranych między krótkowidzami a kałamarnicami to dokadnie 30% takich związków zostanie zawartych z włąsnej nieprzymuszonej woli je zawierających

Gość gość
porafisz obronić sie przed własną wolną wolą? nie masz wpływu na nic jedynym wyjściem z tej sytuacji jest pchanie sie na yższe poziomy tak jak ty to robisz w przekonaniu że nic ci dzięki temu nie grozi. akurat ty sie mylisz.