Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy powinnam się odwdzięczyć? ??

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jakiś czas temu poprosiłam koleżankę która zna dyrektorke przedszkola żeby w miarę mozliwosci załatwiła dziecku miejsce w państwowym przedszkolu.obiecała ze pogadać. W międzyczasie druga koleżanka rozmawiała z ta dyrektorka.2 dni później byłam na rozmowie i ta obiecała ze jak tylko się zwolni miejsce to moje dziecko wskoczy.tak się stało. W zeszłym tyg zadzwonila i się dostaliśmy. Postanowiłam tej 1 koleżance się odwdzięczyć drobnym upominkiem ale nie wiem tak naprawdę która z nich miała diesle wpływy? ?? Czy powinnam się odwdzięczyć obu???

Gość gość
Większe wpływy* miało być.

Gość gość
Jakiś grzecznościowe podziękowanie dla obu. Przynajmniej jakoś jej powiedzieć coś miłego. A może i jakiś niezobowiązujący drobiazg.

Gość gość
zaproś obie na kawę, podziękuj i nic wiecej

Gość gość
A obie gadały z tą dyrektorką? Zaproś je na kawę czy wino czy co tam uważasz, z jakimś dobrym jedzonkiem żeby się poczuły docenione. Albo upiecz im po jakimś dobrym placku. To jest coś w co musisz włożyć trochę serca ale jest niezobowiązujące jak coś kupionego gotowego. Tak mi się wydaje że jak coś kupisz to się mogą przejąć że wydalaś pieniądze a jak zrobisz coś od serca to jest dużo milej :)

Gość gość
Obie postąpiły nieuczciwie, a Ty je do tego namówiłaś. Nieznoszę takich przyjaciółeczek co uważają, że to jest fair załatwić komuś cos po znajomości a jeszcze pewnie jest powodem do dumy, że się znajomości ma :( Ja znajomości wśród przedszkolanek nie mam, moje dziecko się do przedszkola nie dostało w sposób uczciwy. Bo przecież kumoterstwo na pierwszym miejscu. Szanowna autorko, wstyd by mi było w ogóle się przyznawać do takich zagrywek, a jeszcze pisać na forum to już woła o pomstę do nieba :( Jesteś wierząca? Spowiadałaś się z tego grzechu nieuczciwości?

Gość gość
ty z 9:16 co brałas??zmien dilera...

Gość gość
klub wzajemnej adoracji . Polska to jednak chory kraj. Po znajomosci i tylkiem zalatwisz prawie wszytsko

Gość gość
u mnie polowa przedszkola jest przyjeta po znajomosci i w wiekszosci tak jest, nie ludzcie sie... a te "samotne mamusie" to co-nie oszustwo???a lewe zaswiadczenia o stopniu niepelnosprawnosci?? a udawanie ze sie meza nie ma...a siedzenie na macierzynskim kilka lat ale w pracy zatrudnienie leci to i zaswiadczenie o zatrudnieniu jest?? to nie jest oszustwo??? widzisz ja pracuje maz tez, corka sie nie dostala.tesciow nie mam rodzice mi pomoga ale sporadycznie na 2-3 godzinki. I mnie sie przedszkole nie nalezy ale cwaniaki miejsce maja. Dlatego jak sie pojawila okazja to z niej skorzystalam i nie mam zadnych skrupułów, zadnych! i twoje zdanie pokrako mnie nie interesuje.

Gość gość
oooo zlecą sie zaraz zazdrośnice! powtarzam corka dostała sie z listy rezerwowych na ktora byla wczesniej wpisana a nie w czasie rekrutacji właściwej. a kolezanki mi pomogly zeby to wlasnie ona sie dostala a chetnych bylo wiecej. zwolnilo sie kilka miejsc wiec skorzystalam! a wy mozecie swoja zazdrosc sobie wsadzic.

Gość gość
pokrako? No widać poziom intelektualny oszustki :( Więc rozumiem, że księdzu w konfesjonale powiedziałaś, ze wprawdzie zgrzeszyłaś, ale inni też grzeszą? Jak w tym kraju kiedykolwiek będzie dobrze skoro oszustwo jest normą a osoba która nazywa sprawy po imieniu nazywana jest naćpaną pokraką :) Chory kraj, chorzy ludzie :( I oczywiście SAMI katolicy

Gość gość
Te co się tak burza niech się lepiej zatkaja. Macie 500 plus? Macie więc mordy w kubeł! Macie kasę nie macie miejsc w przedszkolach. Podziekujcie pisowcom i tam skladajcie skargi i zażalenia hipokrytki!

Gość gość
Akurat nie mam 500 plus, poniewaz mam jednaka. Tak jestem cholernie zazdrosna, wsciekla , poniewzz nieuczciwie zajmujecie miejsca, Jedna z druga ma "kolzanki" i za darmo przeszkole ( pewnie i te 500 plus tez ) a ja musze placic za prywatne 800 zł. czegos nie rozumiesz idiotko ?

Gość gość
kurde a skad wiesz ze jestem katoliczka!?? dokladnie, 500+ dostaja, drugie i kolejne dzieci w domu, ale starsze do przedszkola zeby spokoj byl w chalupie bo nie ogarniaja tematu, ale o 13 wszystkie kolejeczka sie ustawiaja pod przedszkolem aby dzieciaka zabrac bo im zal 1zł/1 godz. Moje dziecko przychodzi o 7.30 wychodzi o 16, czasem pozniej, Ja tego przedszkola potrzebuje bo nie mam go z kim zostawic, a wy dajecie dzieci tam zeby sobie od nich odpoczac! przestancie jazgotac. tak jestes intelektualna pokraką i powiedziala, ze w dupie mam twoje zdanie, katoliczko od 7 bolesci!

Gość gość
gość dziś Akurat nie mam 500 plus, poniewaz mam jednaka. Tak jestem cholernie zazdrosna, wsciekla , poniewzz nieuczciwie zajmujecie miejsca, Jedna z druga ma "kolzanki" i za darmo przeszkole ( pewnie i te 500 plus tez ) a ja musze placic za prywatne 800 zł. czegos nie rozumiesz idiotko ? xxx ale co sie rzucasz, jestem w takiej samej sytuacji jak ty, przez rok placilam za prywatne 600zł..wiec jak sie nadarzyla okazja to skorzystalam, jesli jestes niezaradna to twoj problem, idz do przedszkola zapisz sie na liste rezerwowych czasem sie udaje, u nas sie az 5miejsc zwolnilo i 5 osob z listy wskoczylo w tym ja.tyle ze po znajomosci mialam wieszka na to szanse... zreszta ja nie czekam na wasze oceny-w poscie pytam o cos innego

Gość gość
Tak, jak napisałam wcześniej - to, że inni oszukują wcale nie usprawiedliwia Twojego oszustwa. A ja katoliczka nie jestem, po prostu uwielbiam, jak te co brały śluby w kościele (bo to takie piękne przeżycie) oraz chrzczą dzieci (na chrzcie oczywiście nie wolno pić alkoholu!) jednocześnie nie mają skrupułów, żeby oszukiwać tylko dlatego, że w ich przekonaniu mają ciężko a inni również oszukują! Kwintesencja wiary katolickiej

Gość gość
Wstydzcie się tak się obrażać. Jedną na drugą ubliza. A w realu udają paryzanki z kulturą. Daj jednej i drugiej Internet i klawiaturę a wychodzi chamstwo !!!!! WSTYD !!!!!!

Gość gość
"zreszta ja nie czekam na wasze oceny-w poscie pytam o cos innego" Odpowiedź jest taka, że jesteś oszustką a do tego skąpą - gdybyś miała za grosz honoru to obu z nich kupiłabyś coś w podzięce, ale na forum szukasz usprawiedliwienia dla faktu, że poskąpisz i odwdzięczysz się tylko jednej

Gość gość
A Ty od tej "kwintesencji katolicyzmu" odbij. Na pewno nie pojmiesz tego, ze każdy grzeszy Ty też :-D i nie wrzucaj wszystkich wierzących do jednego wora to raz a dwa dla każdego wiara oznacza co innego ale Ty zapomnialas dorosnąć tylko ublizac potrafisz : /

Gość gość
Po pierwsze - ja nie grzeszę, bo jestem niewierząca :) Po drugie - wszyscy wierzący są w jednym worze - w worze podstawowych zasad wiary na czele których stoi uczciwość, dobro, prawość..... Po trzecie - nikomu tu nie ubliżyłam, kulturalnie dyskutuje nawet wtedy gdy zostałam nazwana pokraką oraz zasugerowano w obraźliwy sposób, że biorę narkotyki.

Gość gość
10:10 Czy ja Cię obrażam? Widać poziom Twojego intelektu. Faktycznie szkoda, że Twoje dziecko się nie dostało do przedszkola może tam ktoś by je dobrze wychował bo Ty tego nie zrobisz. Kultury trochę dziewucho :o Moje dziecko nie chodzi do przedszkola za darmo, za państwowe też trzeba zapłacić. Poza tym mój syn do przedszkola poszedł akurat w tamtym roku kiedy przyjmowane były praktycznie wszystkie dzieciaki nawet (jak mój syn) te poniżej 3-go roku życia. Ale nieco wcześniej dzięki znajomościom dostał się na lewo do żłobka i bardzo się cieszę, że dzięki temu nie zdechliśmy we dwójkę z głodu i nie wylądowaliśmy na ulicy bo mogłam pójść do pracy i nas utrzymać. Masz jeszcze jakieś "ale"? A i zaznaczam nie biorę 500+, zasiłków itp. Głosowałyście na PiS kupione 500 zł, które miało być na każde dziecko. A potem nie dość, że w tej sprawie was nabili w butelkę to jeszcze "zapewnili" brak miejsc w przedszkolach a teraz pretensje do całego świata a najbardziej do rodziców, którzy jakoś sobie radzą w tej chorej i trudnej sytuacji :o napisałam już - zażalenia do pisowców i tyle.

Gość gość
10:26 No rzeczywiście kościół jest wzorem uczciwości. Dostanę spazmów ze śmiechu jak babke kocham :D

Gość gość
Oj, kochana, co Ty wypisujesz? Gdzie ja napisałam, że zostałam obrażona właśnie przez CIEBIE? Nie wiem kto pisze te obraźliwe komentarze - forum jest anonimowe - napisałam wiec, że zostałam obrażona, nie napisałam, że przez Ciebie. Każde usprawiedliwienie jest dobre jeśli pomaga uspokoić wyrzuty sumienia, ale nie zmienia to faktu, że "załatwianie po znajomości" jest oszustwem.

Gość gość
Nigdzie nie napisałam, że kościół jest wzorem uczciwości. Napisałam, że ludzie wierzący, katolicy powinni być uczciwi to wynika z ich wiary. A kościół, czy też Kościół nie ma tu nic do rzeczy

Gość gość
10:39 Ja pisałam do pani z godziny 10:10, która wyzwała mnie od idiotek.

Gość gość
no to rzeczywiście wypowiedź z 10:10 nie jest moja :)

Gość gość
1. NIE BĘDZIESZ MIAŁ BOGÓW CUDZYCH PRZEDE MNĄ 2. NIE BĘDZIESZ BRAŁ IMIENIA PANA, BOGA SWEGO, NADAREMNIE. 3. PAMIĘTAJ, ABYŚ DZIEŃ ŚWIĘTY ŚWIĘCIŁ. 4.CZCIJ OJCA SWEGO I MATKĘ SWOJĄ. 5. NIE ZABIJAJ. 6. NIE CUDZOŁÓŻ 7. NIE KRADNIJ. 8. NIE MÓW FAŁSZYWEGO ŚWIADECTWA PRZECIW BLIŹNIEMU SWEMU. 9. NIE POŻĄDAJ ŻONY BLIŹNIEGO SWEGO. 10. ANI ŻADNEJ RZECZY, KTÓRA JEGO JEST. x Ja tu nic nie widzę o uczciwości. Amen. :P

Gość gość
WOW. SZOK. bycie katolikiem nie oznacza konieczności bycia uczciwym. To jest chyba Nowy Kościół i nowe nauczanie a może i nawet Nowszy Testament hahahahaha

Gość balab
Wszystkie 10 przykazań jest o uczciwości....