Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam fobie szkolna

Polecane posty

Gość gość

Nikt mi nie dokucza ale kiedys to robili i zostal we mnie uraz. Boje się odzywac albo inaczej zatyka mnie i nie moge wydobyc głosu lub bardzo cicho mowie. Boje się nawet odezwac do nauczyciela na lekcji a np wiem o co pyta. Co robić?

Gość Zuzanna Amelia ææ
Jesli mialas zle doswiadczenia to naturalne jest , ze bedziesz miala opory przed odezwaniem sie. Ale taki lek mozna opanowac. Zacznij od cwiczen oddechowych. Powaznie. Przed kazda wypowiedzia wez trzy glebokie oddechy i trzy rownie glebokie wydechy. I tylko na tym sie wtedy skoncentruj. I dopiero potem powiedz to co chcesz. Staraj sie przy tym trzymac krotkich wypowiedzi. Przynajmniej na poczatku.

Gość x99x
Idź do dobrego psychologa! Po pierwsze, nie zamykaj się na szkołę. Nie rób sobie wymówek, chodź na wszystkie planowe zajęcia lekcyjne na jakie możesz. Staraj się walczyć z lękiem, bo on będzie się tylko rozrastał. Sama przed sobą odpowiedz sobie na pytanie czego boisz się najbardziej. Psycholog w tym mega pomoże. trzymaj się i nie daj lękowi

Gość Eeeeeeeeeeeeeee
Ja chyba tez mam cos w rodzaju fobii szkolnej. Chidze do liceum i nienawidze tego miejca, ludzi, lecji itd. Uciekam z zajec kiedy tylko moge i sama sobie pisze usprawiedliwienia. Jak ide po korytarzu mam wrazenie ze wszyscy sie na mnie patrza. Szkola to dla mnie katorga tez z tego powodu ze jestem odludkiem i nie mam z kim chodzic do klasy.

Gość gość
Jaką jeszcze fobię wymyslicie?

Gość gość
To nie wymyslone poczytaj o tym.. ja probuje nad tym zapanować ale nie mogę to jakaś masakra

Gość gość
szkoda że jesteś w LO bo po tej szkole pracę ciężko znaleźć . Jeśli chcesz mieć odwagę na co dzień w swoim osobistym życiu to powiedz Maryi o tym o ona chętnie ci udzieli tego daru . przeczytaj od str 30. broszurkę w wyszukiwarce pod hasłem : "Anna - Zaufajcie Maryi " .

Gość prawikzewsi
Szkoła to paskudne miejsce dla nieśmiałych ja przez to straciłem chęć do życia a mam też inny problem ciężko mi podtrzymać rozmowę.

Gość gość
współczuje wam bo miałam to samo :( :( i aż mnie skręca jak ktoś twierdzi, że to zmyślone :O:O:O