Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Palenie mostów

Polecane posty

Gość gość

Czy zdarzyło Wam się spalić mosty za kimś bliskim? Czy ta osoba próbowała z Wami odnowić kontakt?Jaka była przyczyna rozluźnienia znajomości?

Gość gość
zawsze palę mosty z ludźmi obłudnymi, kłamcami, którzy mówią w oczy inaczej a manipulują otoczeniem i kłamią.

Gość gość
tak, to parawda, zdarzyło mi się zerwac relację z kobietą, przez mniewięej pół roku dzwonila, uganiala się, poniżala i takie tam, a powód prosty: przestała mi się podobać. Mnie natomiast bardzie ciekawi jak można tak nisko upaść i pelzac nie mal by było jak dawniej, co nią kierowało, co sobie myślała szlochając do słuchawki? jest tu taka?

Gość gośćlaluna
Byla raczej,ale co bylo minelo

Gość gość
nie ma litości dla ludzi, którzy kłamią....czy sms czy wypowiadanymi słowami, nie ma litości!

Gość gość
Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi z tym paleniem mostów

Gość gośćlaluna
To np.ktos zrobi ci swinstwo i nie gadasz z ta osoba kilkanascie lat

Gość Zuzanna Amelia ææ
W temacie - Niezbyt rozsadne ale czasami konieczne. Czasami cos musi zostac zniszczone aby moglo powstac cos nowego. Ale tak generalnie to w wiekszosci przypadkow lepiej jednak zostawic sobie furtke. Mnie zycie nauczylo zeby jednak mostow nie palic. Nie wiem jak inni.

Gość gość
A mnie życie nauczyło, że są tacy ludzie, których trzeba odciąć skutecznie, im szybciej, tym lepiej.

Gość Zuzanna Amelia ææ
21.15 - Zgadzam sie , ze sa osoby , ktore nalezy eliminowac raz na zawsze. Ale z takimi osobami rzadko jest okazja zbudowac most , ktory potem trzeba palic. Wystarczy zamknac kontakt. Palenie mostow bardziej kojarzy mi sie z dluzszymi relacjami gdzie cos ludzi laczylo.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Zjadlo mi pol posta Albo z sytuacjami gdzie pod wplywem emocji burzy sie cos czego potem sie zaluje.

Gość gość
Czy warto kontynuować znajomość z osoba,która trzyma nas w zawieszeniu? wtedy spalenie mostów jest jak najbardziej zasadne.Życie jest zbyt krótkie aby tracić czas na osobe,która nie wie czego chce.Nie warto aangażować się w cos co nie ma przyszłości.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Chyba sie nie rozumiemy. Most to konstrukcja z zalozenia bardzo pozyteczna. Laczy dwa brzegi rzeki , pozwala na swobodne poruszanie sie , tranport towarow i komunikacje. Dla mnie "spalenie mostu" to zniszczenie czegos co sami uwazalismy za pozyteczne/pozytywne lub uznalismy za pozyteczne/pozytywne po czasie. Moze po prostu nalezaloby zaczac od definicji co kto rozumie w zwiazku z tym okresleniem.

Gość gość
Palimy mosty,które są złym łącznikiem z naszą przeszłością. Warto je spalić,iść do przodu i nie oglądać się za siebie.