Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

starania o dziecko

Polecane posty

Gość gość

Witam, od 2 miesięcy staram sie z mężem o dziecko dodam ze 2 miesiące temu odłożyłam tabletki antykoncepcyjne jednak w pierwszym cyklu się nie udalo. 25 sierpnia dostałam miesiaczki która skonczyła sie po 4 dniach i od tego czasu codziennie razem z męzem współżyjemy czy to wystarczy aby zajść w ciąże? Z tego co wiem po przerwaniu antykoncepcji plodność jest wieksza. Proszę o opinię

Gość gość
uda się albo się nie uda. Jak to w życiu. :-P

Gość gość
Codziennie to bez sensu. Nasienie bedzie slabe i Malo bedzie w nim plemników. Zeby nasienie bylo wartościowe to najlepiej kochać sie co 2-3 dni.

Gość gość
ja o pierwszą ciążę starałam się 4 cykle - nie biorąc nigdy wcześniej tabletek anty. Pierwsze 3 miechy bardzo chciałam, a w 4 doszłam do wniosku, że to raczej nie będzie takie hop siup i sobie darowałam myślenie o tym. Nawet jak okresu nie było o czasie, to byłam przekonana, że to przez antybiotyki, które brałam, jak byłam chora w terminie miesiączki. A to jednak ciąża a nie antybiotyki zatrzymały okres. O drugą ciążę staraliśmy się dużo dłużej. Były też 2 miechy brania tabletek anty, jako, że po nich miała być większa płodność. I zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu po odstawieniu anty. Ale też w to nie wierzyłam już. Myślałam, że moje dziecko pozostanie jedynakiem. Staraliśmy się w sumie około roku. Także ja ze swojej strony polecam wrzucenie na luz. Wiem, wiem. łatwo się gada. Ale niestety coś w tym luzie jest. Życzę owocnego cyklu :) aha - mi lekarka też nie kazała współżyć cały cykl. Przed owu mieliśmy się wstrzymać kilka dni. A potem właśnie współżyć w okresie płodnym.