Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do stosujących NMPR

Polecane posty

Gość gość

Mam nadzieję, że to tylko schiza ciążowa... za tydzień zrobię test to się okaże. Karmię pierią (2 miesieczne dziecko), zauważyłam płodny śluz i szyjka skraca się i jest miękka czy to już owulacja tak szybko? Przy poprzednim dziecku okres pojawił się dopiero po 8 miesiącach... tak, wiem napiszecie że NMPR to nie antykoncepcja:)

Gość gość
Jeśli nie dopajasz dziecka, nie dajesz nu smoczka, karmisz dosyć często, że przerwy nie są dłuższe niż 4 h w dzień i 6 h w nocy, to szanse na ciąże są minimalne.

Gość gość
Ta, minimalne:D malo to ciaz rok po roku? Ja karmilam tak jak piszesz i okres dostalam po 3 miesiacach.

Gość gość
Autorko a zabezpieczacie się czy nie?

Gość gość
Karmilam 4 msc.tylko i wylacznie piersia co 2 godz albo i częściej. Okres dostalam 6 tyg po porodzie. Od razu po połogu. Mialam jeden dzien przerwy w krwawieniu a 2 tyg wczesniej czulam nol owulacyjny. Tak stosuje nmpr ale dopiero 3 lata po porodzie. Koedy moj sen jest praktycznie nie przerywany i wiem ze moge zaufac swojemu cialu. Wczensjej5 sie nie odwazylam.

Gość gość
dzieki za odpowiedzi.... dziecko nie ma smoczka, nie dopajam i karmię często. Dla świętego spokoju zrobię test w odpowiednim czasie, mam nadzieję że nie było jeszcze owulacji. W poprzedniej ciąży okres dostałam po 8 miesiącach

Gość gość
To, że ma się okres, nie znaczy, że wròciła płodność.