Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak żyć

Polecane posty

Gość gość

Zarobki minimalna pensja 900 do 1000 f na miesiąc, wynajem pokoju to jest 600 funtów i taniej znaleźć to z cudem wręcz graniczy, dojazdy do pracy i szkoły 150 f, telefon 20 f, jedzenie i chemia 250-300 f A gdzie tu jeszcze soczewki, ubrania, buty, opłaty za szkole, siłownia gdyby chciało sie korzystać, nie mówiąc o tym by coś zaoszczędzić . . .smutas.gif 2000 to minimum by wyżyć nadal wynajmując pokój, a chcąc mieć mieszkanie i samochód to ze 3000 albo i więcej

Gość gość
To wróć do Polski. Albo wyprowadz się z Londynu na obrzeża.

Gość gość
Za 2.000£ to nikt dziś w UK nie pracuje chyba że jest bez zawodu, nie zna języka i dopiero przyjechał. 3.000£/rękę ma większość Anglików chyba że siedzą od lat na zasiłkach i nie chce im się pracować. No ale taka patologia jest dziś w każdym kraju. Polacy zazwyczaj pracują i zarabiają ok. 2.500 i wzwyż.

Gość gość
Chyba Anglie znasz z tvn i Faktu. Mnostwo Anglikow w normlnych pracach zarabia 2000 i mniej. Pielegniarki okolo 1500 - 1700.

Gość gość
Pielęgniarka jak nic zarabia 3.000£ i to bez dyzùrów. A pracy ma tyle że może wybierać.

Gość gość
Lekarz tuż po studiach ma od 7.000£ wzwyż. Normalna pensja a do tego dochodzą dyżury.

Gość gość
Taaa a ile jest polskich lekarzy w UK? Ile lekarzy czy prawników siedzi tu na kafe? Większość to robi za najniższa tylko sciemniaja żeby poczuć się lepiej. Pielęgniarka zarabia może te 2k ale praca gówniana i daleko jej do prestiżowej no chyba że ktoś to lubi.

Gość gość
Jak w takim razie ludzie zyja w Londynie? Pielegniarka to nie jest zla praca, trzeba ukonczyc studia wcale nie latwe i mowicie, ze pensja 1500-1700 funtow? W Londynie tyle trzeba dac za sam wynajem , a gdzie rachunki, jedzenie, "zycie".... :/

Gość gość
Nie wiesz jak? Przeciez 99% osrusów w londynie gnije na pokoiku za 300f z grzybem w lazience :D wielkie biznesmeny po wzbzdetach haha!

Gość gość
Mówisz ze kurs na pielęgniarkę jest nielatwy a ja się z tym nie zgodze bo to zależy od tego czy masz siano w głowie czy nie. Znam dziewczynę która robi ten kurs i szczerze to nic trudnego. Dużo praktyki jak w każdym kursie zawodowym, ale dla średnio rozgarnietej osoby to pikuś a nie męka. Robilam (i aktualnie robię) o wiele trudniejsze studia/kursy.

Gość gość
Ok ale większość tutaj nie jest sama tylko ma partnera. Często ten partner jest właśnie tylko po to żeby w Londynie przeżyć bo malo kto zarabia tyle żeby samemu się utrzymać. Ja mam w sumie dobra pracę ale jestem sama i nie stać mnie na wynajem czy kupno mieszkania. Gdybym miała partnera który zarabialby tyle co ja to bez problemu by się dało.

Gość gość
Jaki kurs? Nie ma kursow pielegniarskich sa studia, ktore nie as latwe jak mowilem, masz przedmioty takie jak anatomia, fizjologia, biochemia, mikrobiologia, farmakologia itd.

Gość gość
Pokoj za 300 f w Londynie? Nie ma takich :/

Gość gość
To po co się ludzie pchacie do Londynu? Ja byłam w Londynie 2 razy, za kazdym razem na kilka dni, pozwiedzać ,bo jest co. ale na tym poprzestanę. to nie jest miejsce do życia, lecz do robienia kariery. a jak nie masz w ręku dobrego zawodu, to nieciekawie. ja w Szkocji zarabiam na rękę ledwie 1100 f /mies, mąż nieco więcej, i żyje się nam świetnie. mamy na "wszystko" że tak ujmę i NIGDY nie patrzymy cy nam starczy od wypłaty do wypłaty. czynsz za mieszkanie 70 m kw to jest 725 funtow z oplatami typu gaz prąd i council tax to w sumie 980/mies. bardoz blisk ocentrum szkockiej stolicy Ja i mąż od lat znamy Szkota który mieszka w Londynie od kilku lat, robi karierę, ma świetny zawód, to młody facet. ale tak tęskni za normalnością Szkocji, że teraz, jak już ma kilkuletnie świetne doświadczenie, chce wrócić do Szkocji. szuka pracy w zawodzie w Edynburgu; wie, że dostanie w Szkocji mniej niż w Londynie, ale nie potrzebuje tu tyle kasy co tam. W Londynie aktualnie ma jakoś 52k rocznie. w Szkocji dostanie pewnie max 40k ale i tak bardzo chce tu wrócić najpóźniej latem 2017.

Gość gość
Na studiach tez robi się kurs więc mnie nie poprawiaj. Tak anatomia itp, ciągle uważam że to pikuś. Ale jak juz mówiłam, może dla mnie wygląda to łatwo bo skonczylam o wiele trudniejsze studia. Nie oszukujmy się, pielegniarkami zostają proste osoby...

Gość gość
Zarabia 1100f i 725 wydaje na mieszkanie i mowi ze na wszystko ja stac buhehejejeheheeeeee ale poeebana :D

Gość gość
bingol nolifie idz zjedz kupe znajomych BUEEEHHHEEEEHEEEE :D

Gość gość
Wuefista prawde napisal.

Gość gość
do 12:13 naucz sie czytac tepaku ze zrozumieniem, ona napisala ze ona ma 1100 a jej maz ma wiecej czyli razem maja co najmniej 2300 pewnie. to tak, wtedy w Szkocji stac ludzi na wszsytko -jak nie maja dzieci

Gość gość
Aha czyli ona mu musi doopy dawac aby przezyc fascynujaca kariera w uka hahahaa!

Gość gość
w PL 50% bab musi zarabiać dając doopy, i jakoś problemu nie widzicie, a konkurencja obniżyła ceny godziny doopczenia do absolutnego minimum, co za raj ten kraj.

Gość gość
Pierwsza praca jaką dostałem w UK to było dwa lata temu za 2.170£/mies. Nie znałem wtedy języka i dlatego tak słabo. Ale dziś już mam prawie 3.000£ i język opanowany. Nie jest źle, oby tak dalej. Dodam, że w PL też miałem 2.100 tyle, że w zł.

Gość gość
wiele cen numerowo porównywalne w UK i PL, więc waluta bez różnicy

Gość gość
Jak tak to daj mi 2.000 £ a ja ci dam 2.000 zł.