Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

z jakiego powodu i po ilu miesiącach zrezygnowalyscie z kp?

Polecane posty

Gość gość

Pytanie to karmiących mm oczywiście.

Gość gość
po miesiącu z przemęczenia i choroby

Gość gość
Zaraz po wyjsciu ze szpitala czyli w sumie po 3 dniach. Bo tak chcialam, taka byla moja decyzja.

Gość gość
Ja pierwsze dziecka po 14 miesiącach bo l ezalam w szpitalu. Drugie dziecko po 10 miesiącach bo samo odstawilo piers

Gość gość
Po pół roku. Dlaczego? Bo takie miałam założenie w momencie gdy mój noworodek wisiał na piersi non stop. Gdy niewiele zmieniło się po wprowadzeniu stałych pokarmów, byłam już o tym przekonana :-)

Gość gość
20.47 zazdroszczę Ci, że tak dziecko samo zadecydowało o odstawieniu piersi. Mogłaś bez żadnych wyrzutów przestać kp. To najfajniejsze wyjście z sytuacji. Też bym tak chciała. Ja karmię 5 miesiąc. Planuje do roku. Potem muszę wrócić do pracy, a że pracuję na zmiany to nawet karmienie w nocy odpada.

Gość gość
Ja po 3 tyg, z powodu kompletnego braku wiedzy i przemęczenia. Myślałam że butla to będzie wybawienie, a nic się nie zmieniło dziecko i tak było wiecznie głodne, płaczące, a ja tragiczne wykończona. Ale zaciskalam zeby i czekałam aż się "przyzwyczai", a ja w końcu pójdę spać na 3h z rzędu chociaż. Szkoda, że nie byłam taka zdeterminowana, żeby kp. Podsumowując strasznie żałuję. Jakbym kiedyś miała 2 dziecko to będę karnic jak najdłużej.

Gość gość
1 dziecko - po 3 tygodniach. A dlatego tak DLUGO, poniewaz czulam presje otoczenia 2 dziecko po tygidniu. NIE NIE NIE dla mnie KP. Chala Bogu za mieszanki

Gość gość
A to akurat prawda, że mm nic nie zmienia. Jak maluch "wisi na piersi", to później "wisi na butli".

Gość gość
Ja miałam za mało pokarmu :-( i karmiłam pół dnia a po tem tylko mleko bebilon

Gość gość
Pierwsze dziecko piersią prawie wcale, bo kompletnie nie umiało ssać i co się później okazało ze miało bardzo obniżone napięcie mięśniowe w buzi, karmilam odciaganym mlekiem 6 tygodni ale z każdym dniem było go coraz mniej. Ogólnie próby karmienia wspominam jako koszmar. Drugie dziecko odrazu zaczęło ssać bez najmniejszych problemów, miałam wprawdzie na początku poranione sutki, ale się zaparlam i karmiłam skoro tak ładnie jadło. Karmiłam do 8mego miesiąca, bo w dzień pierś przestała interesować dziecko, teraz ma 9 i karmię tylko w nocy i tylko wtedy kiedy jest mocno zaspane, jak jest przebudzone to się tylko śmieje i wygłupia i piersi za chiny nie weźmie. W sumie samo sie odstawia, zbiegło sie z powrotem do pracy więc nawet ok, mimo ze spokojnie mogliśmy sie nadal karmić w dzień, bo pracuję krótko i w domu. Dodam, że nie lubię za bardzo karmienia i miałam plan karmić max. do pól roku, wyszło troszkę dłużej.

Gość gość
Pierwsze po 3 tygodniach bo nie umiałam sie dostosować a drugie do 12 miesięcy. Skończyliśmy jak maluszek zaczął mnie gryźć zębami. Ale warto było!!! Dopasowywaliśmy sie przez 4 miesiące - było bardzo cieżko nawet płakałam ale pozniej super !!! Jak dziecko tylko zamarudzilo że głodne cycuś i po sprawie :)

Gość gość
Po pół roku, przestaliśmy się zgrywać z małym, on jadł coraz bardziej nieregularnie, i szczerze mówiąc, karmienie go było bardziej męczące niż karmienie noworodka- nigdy nie wiedzialam czy zechce mu się znowu za pół godziny, czy za cztery, zaczął też się budzić w nocy... no i miał już cztery zęby, jak się zirytował (a często się zdarzało) to próbował gryźć. Próbowałam prawie miesiąc, po czym odpuściłam,stopniowo wprowadzałam mm i poszło. Nie ukrywam że dla swojej wygody. Planowałam karmić do roku.

Gość gość
Pierwsze dziecko 16 miesiecy liczac ze od roku piers tylko w nocy. Poczatki byly bardzo trudne, mialam chwile zwątpienia po pierwszym tygodniu ale pomoc położnej i moje zaparcie przynioslo rezultaty. Drugie dziecko ma 14 miesiecy i kp nadal. Mialam karmić najwyzej do roku ale jakos się przeciaga.

Gość gość
Karmilam 5-6miesiecy(karmilam 5 a miesiąc dostawala zamrożone (miałam 80 pojemników z moim mleczkiem:P ) a ze jadla juz sinalck na noc obiad I owoc plus mleko na deser to starczylo mleka na miesiac. Odstawilam Bo wiedzialam juz zachodząc w ciążę ze nie wiem ile pokarmie-mam problemy z hormonami -przyplatalo sie lysienie(za Malo estrogenu za dużo prolaktyny testosteronu) kolatania serca i puls powyżej 100w spoczynku. Bylam strasznie smutna odstawiajac(przeszliśmy na hippabio-po pierwszym miesiącu malej przyzwyczajalam do butli(w wózku dawałam odciagniete moje mleko przed spacerem) -potem od 4 miesiaca raz dziennie hippa. Reszta kp. No i po 5 przestalam i dawalam hippa plus moje z zamrażarki. Czułam się podle bo chciałam karmić ale nie mogłam. Po 3 miesiącach od konca karmienia a poczatku brania lekow bylam juz podleczona tak ze włosy nie wypadaly a serce troche sie uspokoilo.

Gość gość
12.47 nie powinnaś mieć do siebie żalu o odstawienie piersi. Twoje zdrowie jest tak samo ważne dla dziecka jak mleczko z piersi, a może i ważniejsze.