Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WartoCzyNieWartoJechac

Mam taką ofertę pracy, skorzystać z niej ...?

Polecane posty

Moja znajoma znalazła fajną ofertę pracy ... zbieranie plonów, w okolicach Lwowa. Jestem bezrobotna, dzieci nie mam, więc chyba mym mogła jechać, ale teraz mi powiedzcie czy warto ... bo niewiem ... Jest hotel, wyżywienie i dosyć blisko do Lwowa. Oferta jest na miesiąc, za miesiąc płacą w przeliczenou na Polskie pienoądze 8 tysięcy zlotych. Pracuje się od szóstej rano do dwudziestej drugiej. W piątki od dziewiątej rano do osiemnastej. Weekendy są wolne. Warto jechać, czy raczej nie?

Gość gość
Ale fajna oferta, gdzie to znalazłyście? Zkorzystaj, mówię Ci! Aż sama bym pojechała! Ty to rozumiesz? To są fajne pieniądze, możesz mieć wakacje marzeń! Jedź nie zaluj, no fakt ze duzo i dlugo sie pracuje, ale jedz!

Gość gość
Zalatuje oszustwem ta oferta...

Gość PumpernikieIek
Wow, no to bardzo dużo tam płacą. Ale trochę za długo pracować musicie ... Ale za taką kasę? Jedź bez zastanawiania! To są naprawdę duże pieniądze!

Gość gość
Aż tyle płacą? Coś mi się wierzyć nie chce ... Ale dobra, jedź, za taką kasę? Trochę podejrzane ... Ale jedź, zobacz co to będzie,jak Ci się nie spodoba to zrezygnuj.

Gość KielekOdRzodkwi
Bardzo podejrzane... a to u Polaków praca? Jedź, zobacz, jak będzie coś nie tak to zrezygnuj,.

Tak, u Polaków.

Szef podobno Niemiec, ale chyba ta plantacja należy do Polaków. No też mi się to trochęmpodejrzane wydaje.

Gość gość
8 tysiecy w miesiac zarobic na Ukrainie brzmi podejrzanie.Ukrainiec za 1/4 tego by pracowal takze uwazaj.

Gość gość
Nie jedź! Jeszcze kosmici Cię porwą i ukradną pieniądze! :C A tak na serio ... to jedź i zobacz ... jak będzie kicz i oszuści to wracaj.

Gość gość
Rekrutacja do burdelu

Gość zyczliwa4544ć
nie jedz,olej....siedz w domu i gnij na forum. 1.Przeczytaj umowe. 2.sprawdz agencje 3.nie jedz sama. 2.wiesz co to znaczy z********ac fizycznie 12-16 godz z kims kto cie wykonczy psychicznie bo stoi nad toba z batem???6 dni w tygodniu. Pracowałas kiedys fizycznie?W pełnym sloncu,deszczu ,w jednej pozycji???dzien w dzien?jestes tego swiadoma?Ich nie obhodzi twoje zmeczenie. Uwazam ze to sciema,wertują nawine kobiety do burdelu,biecują wielka kase....(nie ma AKIEJ nawet W niemczech czy francji!!),przerzucą na zachód...a potem slad po tobie zaginie....

No właśnie też mnie to zdziwiło, bo prędzej to oni chyba u nas pracują, więc właśnie sie was pytam, bo niewiem ;/ Może faktycznie pojadę i zobaczę czy to oszuści czy nie, a jak tak to wrócę,

Gość gość
jeć bo moja mama muwila rze by hciala tyle zarabiać, ale nie zarabia i kiedyś muwila rze onantylko dwa tysionce zarabia a by hciała pszynajmniej tszy sorry jak robie blendy ale mam 12 lat

Gość gość
Nie jedź! Zrobili agencje na Ukrainie żebyś myślała, że to Ukraińcy, a tak na serio to bedą pewnie jakies murzyny i cie porwa beda gwałcic i wogóle!

Gość gość
Zakladaja "agencje" na ukrainie, zebys myslala ze to niewinni ukraincy potem sie okaze ze to jacys z zachodu, beda cie wykorzystywac, g****ic i wogole. Nie jedz!

Gość gość
ukraina i 8000 zł dla nich to roczny zarobek

Gość gość
Ja na twoim miejscu bym pojechała ze znajomymi i dokładnie sprawdziła tą oferte, jeżeli coś by zalatywało oszustem to wróćcie do domu!

Gość gość
Ukraina NIE !!!

Gość gość
Jak juz pojedziesz to nie wrócisz

Gość gość
Widziałam chyba dokladnie taką samą oferte i moja znajoma mówiła, że to jacyś arabii założyli burdel na Ukrainie i potem cię porwą do Arabii i sladu po tobie nie będzie jak to ktos mowil wyzej

Gość powazna300stka
*8 tys na miesiac?hahaha... dziewczyno,Nie płąca tyle w Niemczech na ogórkach,nie płacą tyle we Francji na pomidorach,ani w Holandi na tulipanach...ani tymbardziej na biednej Ukrainie.!!! DLaczego tyle Ukrainek przyjezda do Polski sprzątac za 5 zł/h??? skoro mają takie dobrze oplacalne zbiory??? Nie ufaj obcym.,niesprawdzonym ofertom.Wertują do burdelu . Za 8 tys to chyba mogłabyś byc luskusową prostytutką w Niemczech,pracując dzien i noc. Szukaj sprawdzonych ofert pracy za granica w URZEDZIE PRACY,czY OHP. Ps.Moja znajoma pojechała do WŁoch na plantację...sluch o niej zaginął,jak o większosci Polaków wyjezzajacych do prac polowcych...I jakies pol roku temu znaleziono jej odciętą głowę. Oczywiscie sprawę umorzono z braku dowodów,swiadków itp.

Gość gość
Jak chcesz wrocic w jednym kawalku to nie jedz. Debile co piszą jedz niech sie pierdolna w łeb średnia pensja na ukrainie to 6300 UAH a ty chcesz jechać bo pisze wagencji 55 377 UAH. czyli 8x wiecej niz średnia krajowa. I to przy zbieraniu plonów. Leczcie się ludzie:-o

Gość zyczliwa30
ile masz lat glupiutka autorko?14??? "jak bedzie zle to wrocę"? hahaha....Nie ma powrotu!! nawet jak pojedziesz z jedną czy 2 kolezankami. Nie ma mowy o powrocie.Zabiorą ci dikumenty,zamkna w obozie pracy...na jakiejs farmie oddalonej 100 km od miasta,bez pradu i zasiegu.Zrobią z ciebie niewolnika,sprzedadza do burdelu....i bedą gwałcic.Rodzina zglosi zaginiecie? Oni umywają rece,powiedza ze odeszłas miesiac temu...a zastraszeni inni pracownicy nie pisną slowa. A i tak napewno to mafia i jest skorumpowana z policją. Na plantacjach w Niemczech czy Franji zarabia sie max 3,5 tys zł. Budowlaniec moze wyciagnac 4-5tys. To sa Rzeczywiste stawki. Na Ukrainie jest ubóstwo,nędza i bezrobocie. Jedz tylko tam gdzie sa sprawdzone AGENCJE PRACY.zaresjtrowane.MAJACE umowe z Urzredem pracy. Jak chcesz zarobic i wrocic cała do domu.