Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jest tutaj jakiś mężczyzna obrzezany ciasno?

Polecane posty

Gość gość

Mam parę pytań odnośnie zabiegu. Np. jaki jest jego koszt, po jakim czasie można wrócić do normalnego funkcjonowania itd.

Gość gość
Michałek od dziewic.

Koszt zależy od lekarza. By zrobić zabieg prywatnie powinieneś sobie zagospodarować około 1500 PLN, na co składa się koszt wizyty i koszt zabiegu. Niektórzy lekarze mogą wziąć trochę więcej, inni trochę mniej, ale przy wyborze specjalisty cena nie powinna być twoim głównym kryterium. Do tego trzeba doliczyć około 50-100 PLN na leki dezynfekujące i materiały opatrunkowe. Powrót do normalnego funkcjonowania zależy od tego co rozumiesz poprzez normalne funkcjonowanie. Do pracy niefizycznej lub do szkoły możesz wrócić po 1-2 dniach od zabiegu. Do aktywności seksualnej po 4-6 tygodniach.

Gość gość
Obrzezaniec a jak wygląda sprawa napięcia skóry moszny? Czy mając napiętego penisa moszna, a dokładnie połączenie penisa z moszną nie pójdzie do góry? Boję się że będę miał jądra na wysokości połowy penisa.

Jeśli zabieg jest wykonany prawidłowo to nie. Takie ryzyko istnieje tylko w przypadku, gdy obrzezanie jest zrobione zbyt ciasno, dlatego nie powinieneś też naciskać na lekarza by zrobił ci tak ciasno, jak się tylko da. Co prawda w takim wypadku skóra może się jeszcze trochę rozciągnąć i zniwelować problem, ale tylko w wypadku, gdy różnica pomiędzy ilością wyciętej skóry a ilością, która powinna zostać wycięta jest minimalna. Lekka ruchliwość skóry na trzonie penisa (do 2 mm) jest w porządku.

Gość gość
Dzięki za radę. Jesteś zadowolony z decyzji? Co zmieniło się w twoich odczuciach?

Jestem zadowolony z obecnego efektu. Jeśli chodzi o odczucia to żołądź jest oczywiście mniej wrażliwa (można ją spokojnie dotykać bez nieprzyjemnych odczuć), więc dojście do orgazmu zajmuje więcej czasu. Jednak wpływ zabiegu na ten aspekt jest bardzo indywidualny. Zależy też od rodzaju obrzezania. Szczególnie od tego czy pozostawiono, czy usunięto wędzidełko i w mniejszym stopniu ile pozostawiono napletka wewnętrznego.

Gość gość
Ja od 2 lat chodzę ze ściągniętym napletkiem więc żołądź jest już odpowiednio przygotowana. Polecasz styl hight&tight z usunięciem wędzidełka?

Gość gość
obrzydliwe fiuty obrzezane fuuu

Wybór stylu to już twój wybór, więc nie powiem ci, jak powinieneś sobie zrobić. Rzeczywiście high&tight przy świadomych wyborach pacjentów jest wybierany chyba najczęściej. Ja mam low&tight. Jeśli nie masz problemów z przedwczesnym wytryskiem, to przy stylu high możesz nawet zostawić wędzidełko.

Gość gość
Jak teraz odczuwasz orgazmy bez wędzidełka?

Orgazmy są podobne jak przed zabiegiem, a ich siła jest wprost proporcjonalna do czasu stymulacji. Pod tym względem nic się nie zmieniło. Jednak jak już pisałem, doprowadzenie do orgazmu zajmuje więcej czasu i tylko na to wpływ ma brak wędzidelka. Na szybki numerek w pięć minut raczej nie mam co liczyć.

Gość gość
Podoba mi się to. Mam jeszcze jedno pytanie, miejsca gdzie miałeś szwy są jakoś szczególnie unerwione?

Gość gość
I powiedz jeszcze co na to twoja partnerka? Penis i seks podobają jej się bardziej niż kiedyś?

Niektórzy rzeczywiście twierdzą, że blizna ma podwyższoną wrażliwość. Ja u siebie niczego takiego nie zauważyłem. Nie mam stałej partnerki, która mogłaby się wypowiedzieć o różnicach "przed" i "po".

Gość gość
A jakie zaobserwowałeś reakcje u płci przeciwnej? Dzięki za odpowiedzi.

Gość gość
Ja obrzezany zostałem jako dorosły. Partnerka bardzo sobie chwali. Co prawda nie jest to jakoś super ciasne obrzezanie, ale ciasne i z usunięciem wędzidełka.