Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przez to jaki miałam poród boje się zachodzić w kolejną ciaze. ktoś jeszcze?

Polecane posty

Gość gość

Po pierwsze to znieczulenie zadziałało jedynie polowicznie. Po drugie to mały miał zagrożone życie bo tętno mu zaczęło spadać i cały personel się zbiegł. Po trzecie bardzo źle znosila psychicznie polog. Wręcz katastrofalnie. Co do punktu 2 może rzeczywiście cc lepsze dla dziecka.

Gość gość
Z opisu miałam podobnie (plus trzy godziny skurczy partych - bezcenne uczucie ;)) - uważam, że cc wcale nie jest lepsze dla dziecka. Mało tego uważam, że skoro miałyśmy pecha i tak tragicznie przeżyłyśmy poród sn, to dlaczego niby nie mogłybyśmy mieć pecha podczas porodu cc?

Gość gość
Jestem po porodzie,ktorybskonczyl się cesarskim cięciem,gdy mialam 9cm rozwarcia i wiele godzin bólu za sobą .Dziecku zaczęło spadać tętno po podaniu oksytocyny! Gdybym wiedziała ze tak może się stać to w życiu bym się nie zgodziła na podanie jej. U mnie nie było większego powodu - tylko taki,by przyspieszyć poród ! Dziecko urodziło się przez cc z powodu spadków tętna z 5 punktami w 1 minucie a w 3 i 5 minucie miało 9 punktów! To co przeżyliśmy tylko my wiemy i bardzo odbiło się to na psychice. Kolejny poród - tylko planowana cesarka! I chętnie nawet zapłacę. Nie wierzę poloznym i w wyższość naturalnego porodu.

Gość gość
Tu autorka. Wszędzie piszą ze osoba wysportowana łatwiej znosi poród i idzie on sprawnie. A gdzie tam! Ja jestem taka osoba i w ogole nie chciały mi odejść wody, a główka dziecka napierala i pchal się a rozwarcie było za małe, szyjka macicy słabo współpracowała. Nie było dobrze.

Gość gość
wiesz ja też wszędzie słyszałam, że wysportowanym babką rodzenie idzie sprawniej i również jestem najlepszym dowodem na to, że to g*** prawda :P Po swoim traumatycznym przeżyciu zapytałam się położnej jak to z tym jest. Odpowiedziała mi, że wysportowane kobiety mają mniej elastyczne mięśnie (tam na dole) przez co gorzej znoszą poród.

Gość gość
18:34 to by się zgadzało!! Ale z drugiej strony moja znajoma w ogóle nic nie ćwiczy, typowy zwierz kanapowy a i tak miała poród jeszcze gorszy od mojego. .. może to po prostu loteria. A z tymi mięśniami to tez słyszałam. Szkoda ze dopiero po porodzie ;)

Gość gość
Nie wiem czy Cię pocieszę i podniosę na duchu ale spróbuję.. pierwszy poród troche podobny do Twojego 25 h ! :( już chcieli mi na koniec po dobie robić cesarkę ale jakoś się udało, na koniec jak synek się rodził było przy mnie 3 lekarzy i 8 pielęgniarek położnych. Połóg też tragedia przez miesiąc krwawiłam i bolało mnie. Drugi poród ekspress - 2 h wszystko :) I połóg też lajtowy jeszcze tego samego dnia po porodzie mogłam biegać. Różnica między pierwszym a drugim porodem to jak różnica między niebem a ziemią :)

Gość gość
Ty dziewczyno nie wiesz co to straszny porod.Nie wymyslaj

Gość gość
straszny poród to miała moja siostra, u której nie zadziałało żadne znieczuelnie (podobno strasznie rzadko to sie zdarza) a ze dziecko juz umieralo w jej brzuchu to musieli ja kroic na zywca :O ma taka traume ze za nic nie chce kolejnych dzieci