Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pokłóciłam się ze sprzątaczką o pieniądze proszę o waszą ocenę

Polecane posty

Gość gość

Szukałam pomocy domowej, sprzątanie, gotowanie, itd... Znalazłam ukrainkę, umówiłyśmy się na pewną kwotę - wg mnie na 400 zł. Rzeczywiście bardzodobrze wszystko robiła, pomagała, nie miała nawet pretencji jak musiała czasami zostać dłużej. No i nadszedł koniec miesiąca ja jej daje te 400 zł mówię co mogłaby poprawić, itd... i daje jej te pieniądze, na co ona do mnie że przecież na 400 euro się umawiłysmy. Na co ja do niej ze raczej nie i wiecej nie dostanie, a z takim nastawieniem to ja nie wiem czy powinna dalej wykonywac swoje czynnosci. Ona do mnie ze wroci po reszte pieniedzy "z kims". BArdzo prosze odpowiedzialam. Czy dobrze zrobilam? Miala ktoras z was podobna sytuacje?

Gość Princessinthesky
Ale 400 zł to za ile godzin pracy?

Gość gość
Poniedzialek piatek ok. 13h dziennie

Gość gość
Za 8, a myślałaś, że za ile? Ktoś pomoże?

Gość gość
Ile godz.dziennie i ile razy w tyg? 400 zł miesiecznie to moja mama zarabia za 1h sprzatania w lecznicy weterynaryjnej od pon-sob.

Gość gość
powinnas jej zapłacić minium 10zł za godzine pracy

Gość gość
Za 400 zł sprzątanie i gotowanie?Mało!400 euro to sporo.Moja znajoma u lekarki sprząta i gotuje i ma miesiecznie 1400 zł + ubezpieczenie Sama zrob w domu i siebie wycen to zobaczysz.

Gość gość
19:46 podszyw

Gość gość
Ale nie na tyle sie umówiłyśmy!!! Dziewczyny, przecież gdybyśmy się umawiały na 10 zł za godzinę to tyle by dostała, ale umawiałyśmy się na 400 zł miesięcznie. 10 zł za godzinę miesięcznie to by nie było mnie stać po prostu.

Gość gość
ciebie p********ilo ? 400 za mc oczywiscie ze sprzataczka ma racje i powinna przyjsc z kims zeby odzyskac kase , sama jestem sprzataczka i mam okolo 100 zl dniowki

Gość gość
Ja p*****le murzyna sobie znalazłaś? Po 13 h dziennie za 400 zł na miesiac to sama z*********j jak bura suka. Mam nadzieje ze przyjdzie z kimś ta Ukrainka i obija ci ten pysk i przestaniesz wyzyskiwac ludzi szmaciaro

Gość gość
Chciałaś żeby pracowała cały miesiąc za 400 zł? Czyś ty oszalała? Tak wyzyskiwać człowieka to tylko Polak potrafi. Nawet 400€ to byłoby za mało za taką pracę. Dla porównania: w Szwecji polska sprzątaczka zarabia 50 zł/godz na czysto.

Gość gość
Chciałaś żeby pracowała cały miesiąc za 400 zł? Czyś ty oszalała? Tak wyzyskiwać człowieka to tylko Polak potrafi. Nawet 400€ to byłoby za mało za taką pracę. Dla porównania: w Szwecji polska sprzątaczka zarabia 50 zł/godz na czysto.

Gość gość
chamico p********a oddaj dziewczynie kase , niewolnice sobie znalazlas ? za miesiac roboty 400zl szmata j****a jestes

Gość gość
To już byłooo. Nuda. Ile razy będziesz pisać jedno i to samo?

Gość gość
Kiedyś w pracy zorganizowali bal przebierańców. Szef powiedział, że obecność obowiązkowa inaczej premii nie będzie. Sto złoty super premia k****. Każdy się zadeklarował, że przyjdzie, bo 100 zł to będą mieli na gaz do samochodu to też musiałem iść żeby nie wyjść na ostatniego przegrywa. Pojechałem od razu po pracy do wypożyczalni strojów żeby wybrać najlepszy zanim inni się obudzą a mi zostanie tylko myszka miki. Wbijam: Panie daj pan jakieś przebranie dla mnie. Muszkieter może być? Spoko biorę.

Gość gość
Jej.... do mnie przychodzi pani raz w tygodniu, tylko sprząta - ok. 6 godzin. Dostaje 130 zł. Za 400 zł za miesiąc - wstydzilabym się nawet proponować. W oczy bym kobiecie nie spojrzała.

Gość gość
Jesteś śmieszna,aż mężowi przeczytałam ten wątek,o ile to nie prowo. To chyba więcej murzyni w kajdanach zarabiali...:/ Ty tak serio? Na pełny etat płaciłaś tej kobiecie 400 zł????? Za 160 godzin? Za sprzątanie i gotowanie,i nieraz musiała dłużej zostać? To wychodzi jakieś 2,50 zł na godzinę... Ty sobie parobka znalazłaś,niewolnicę jakąś,bo co,bo z Ukrainy? Dziewczyna ma rację. Ona oczekiwała 400 euro,czyli ok 1600 zł,czyli ta minimalna chociaż.A ty jej dajesz dniówkę ,może dwie, niejednej sprzątaczki biurowej czy nawet prywatnej... OCHUJAŁAŚ??????

Gość gość
Ten temat już był i to niedawno, nie produkujcie się!

Gość gość
Prowokacja. Pani do sprzątania płaci się zawsze na koniec dnia.

Gość gość
A wy wszystkie jestescie popie rodolone?!!!! Chyba to logiczne ze ta sptzstsczka nie pracowała codziennie tyko pewnie raz w tygodniu! Debilki... Zero mózgu tylko odrazu modry wydzierają ze za mało i murzyna znalazła. Ruszcie mózgiem idiotki

Gość gość
Debilu ty rusz mozgiem i doczytaj tepa palico

Gość gość
Był identyczny temat. Identyczna kwota nawet, Ukrainka i inne detale PROWO.

Gość gość
Jak kogos nie stac zeby placic 10 za godzine za sprzatanie to niech sam to robi a nie zgrywa wielka pania od siedmiu bolesci