Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z dziewczyną

Polecane posty

Gość gość

Witam Mam 20 kilka lat studiuje, moja dziewczyna również, nie mieszkamy razem. Jesteśmy ze sobą od grudnia zeszłego roku. Nie byłem do końca uczciwy z moją dziewczyną, a dlaczego to postaram się wytłumaczyć w poniższym poście. Poznaliśmy się na domówce, ona wtedy miała chłopaka, który był z innego miasta, ja byłem wolny. Od razu nas zbliżyło do siebie i wiedziałem co się święci ale nigdy jej nie przekonywałem żeby zerwała ze swoim. Po kilku tyg oznajmiła mi że * bez względu co będzie między nami i tak go nie kocham*- wiem, że nie kłamała. I tak zaczęliśmy się spotykać. Jest kobietą, która ewidentnie woli towarzystwo mężczyzn, jednak problem jest taki że 90% pisze do niej z tanim podrywem ( w jednym celu) typu umówmy się na kolacje, jesteś najpiękniejszą kobietą albo wpadnij do mnie. To była jedyna moja ingerencja w jej znajomych. Ona natomiast mówi mi z kim się mam spotykać, co mam robić. Potrafi do mnie dzwonić o 1 w nocy i kazać mi włączać skype zeby widziala ze jestem na kamerce w swoim pokoju. Potrafi zrobic kłotnie o lajk na instagramie i szantazowac mnie ze jak nie przestane obserwowac jakiejs kolezanki ( z ktora nawet nie rozmawiam) to z nami koniec. Regularnie czyta wszystkie moje rozmowy na fb z kolegami i koleżankami, sprawdza smsy, historię przeglądarki, historię facebooka no wszystko! W lato robilem mała impreze dla bliskich znajomych i szantazowala mnie ze jak nie wyprosze pewnych osob ( chociaz ich nie znala) to z nami koniec. Wszystko zaczelo sie sypac od momentu gdy oklamalem ja kilka razy, ze bylem w domu a bylem raz u kolezanki, raz u kolegi. Problem w tym ze zrobilem to dlatego ze z nikim nie pozwalala mi sie spotykac. Chciala odciac mnie od wszystkich znajomych i rzucala tekstami typu albo z nimi skonczysz albo z nami koniec. Oczywiscie sie nie dalem i wszystko zaczelo sie sypac. Warto wspomnieć, ze juz raz z nia zerwalem bo juz mialem dość jej pytan o których nie wspomniałem. Całe dnie wysłuchiwałem PO KILKA GODZIN pytań z jej strony a czemu mnie kochasz? kochasz mnie? kim dla Ciebie jestem? A dlaczego? A po co? Jestem najpiekniejsza na swiecie? Jak z dzieckiem, juz raz nie wytrzymalem i boje sie ze znowu nie wytrzymam Od razu mówię, że nie jest tak, że są same złe rzeczy, w łóżku jest świetnie, jest kochaną kobietą i dba o mnie, ale co mi z tego jak się dzieją inne poważniejsze rzeczy. Proszę o rady co robić, bo ja nie patrze na to obiektywnie bo ją bardzo kocham

Gość gość
Sama zachowywałam się podobnie do niej. Potem rzucił mnie chłopak i dopiero po 2 latach wrócił ale szybko z powodu takich zachowań powiedział mi "won" nie wytrymał psychicznie zablokował mnie na FB i teraz nie mogę nawet do niego pisać. Nie wiem czy wróci. Nabrałam przekonania że nie nadaje się do związku, nie potrafiłam z nim rozmawiać bo on nie potrafił ze mną postępować - zamykał się stawiał jasne zasady nie dopuszczał mnie do słowa gdy mowilam o tym co mnie boli ale chciał rozmawiać ze mną o tym co się ze mną dzieje - zamykałam się w sobie i zaczynałam uciekać. Zrozumiałam po rozstaniu że dopóki nie odkryje swojego poczucia wartości nie pójdę dalej. To co możesz zrobić to "zmusić" ją do bardzo ciężkiej rozmowy. Czy raczej do kilku rozmów. Pierwsza rozmowa to rozmowa o przeszłości a szczególnie o jej dzieciństwie i rodzicach. Wytłumaczyć jej że związek wygląda tak jak wy go stworzycie że nie musi być tak jak było z jej rodzicami albo że nie jest tak jak to mają jej koleżanki przytul ją i wytłumaczyć że w pełni akceptujesz jej przeszłość i to co ona uważa za swoje słabości Druga rozmowa to jej potrzeby oczekiwania wyobrażenia związku powiedz jej że dla ciebie ważna jest jej obecność i bliskość a nie to co robicie wspólnie jak wygląda cie ile macie wspólnych znajomych wytłumaczyć jej że to są tylko dodatki że najpiękniejsza jest jej dusza to jaka jest przedstawia jej oczywiście też swoje oczekiwania itd. Ona też musi wiedzieć na czym stoi Trzecia rozmowa o tym jak ja postrzegają twoi bliscy czy ma to znaczenie jakie jak ja postrzegają czy warto to zmienić a jak tak to jak ona może ograniczać twoje kontakty z tymi którzy wydają jej się lepsi od niej i którzy w jej odczuciu mogą ja pogardzac Czwarta rozmowa dot. Ciebie twoich potrzeb daj jej siebie zrozumieć wytłumaczyć jej co jest dla ciebie ważne co jest najważniejsze w związku na jakiej podstawie oceniasz jej wartość dlaczego jest dla ciebie cenna i wytłumaczyć jej jak powinna sama na siebie patrzeć. Te 4 rozmowy są najważniejsze bez nich dalej nie pojdziesz mogę ci owszem wypisać : nie krytykuj jej, dowartościowywuj ja, nie okazuj jej że jest inna, dziwna, że nie da się jej zrozumieć. Ale pamiętaj te małe wskazówki nie pomogą potrzebne jest konkretne działanie