Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olejandra

wypadające włosy

Polecane posty

Gość olejandra

dziewczyny, help!!! jak poradziłyście sobie z wypadającymi włosami? Jakieś sprawdzone sposoby mile widziane! <3

Gość gość
Badania krwi. Okazało się, że mam lekką niedoczynność tarczycy i duże niedobory wit. D. Po unormowaniu wypadanie się zatrzymało.

Gość fulka
też stawiam na jakieś badania. Wydaje mi się też, że warto stosować wcierki (niestety nie znam żadnej konkretnej - trzeba próbować)

Gość czashka007
a próbowałaś suplementy? albo badania trychologiczne? w hair medica są teraz bezpłatne

Gość ladygaga91
zacznij może brać jakiś skrzyp i to powinno pomóc, ale nie posdziewaj się szybko rezultatów

Gość anka0077
a ja uważam, że powinnaś iść do trychologa na badania trychologiczne skoro masz problemy z wypadającymi włosami. Nie ma to jak spojrzenie specjalisty na problem. W hair medica są darmowe badania trycholgoczine więc skorzystaj z nich i sprawdź co się dzieje

Z tego co wiem, wypadanie i osłabienie włosów może być spowodowane m.in. anemią oraz niedoczynnością tarczycy. Może warto po prostu udać się z tym do lekarza? Jeżeli nie lubisz takich wizyt, to poczytaj o tych 2 chorobach w internecie. Może okaże się, że objawy którejś z nich to coś, co obserwujesz u siebie. Być może wtedy będziesz miała większą motywację to wizyty u specjalisty. Jeśli nawet to Cię nie przekona, to śmigaj na badanie krwi (w przypadku podejrzenia anemii - morfologia i poziom żelaza, w przypadku niedoczynności tarczycy - TSH, FT3 i FT4). Interpretacje wyników znajdziesz w internecie. Aha, jeszcze coś... U kobiet wypadanie włosów może być spowodowane także podwyższonym poziomem testosteronu. Zauważyłaś może u siebie nadmierne owłosienie w innych partiach ciała?

Badania trychologiczne to podstawa. Nie ma co zwlekać, bo problem z wypadaniem włosów może się z czasem nasilić. Z doświadczenia wiem, że te wszystkie "super" szampony i odżywki, to jedynie reklamowy bełkot - strata czasu i pieniędzy. Lepiej od razu udać się do specjalisty, a z pewnością szybciej pozbędziesz się problemu, niż jakbyś wcierała balsamy i olejki tygodniami. :P Jednym z punktów, gdzie warto zasięgnąć porady, jest klinika dr Trycholog, sporo informacji można znaleźć na stronie: http://drtrycholog.pl.

Gość gość
Dobre są tabletki novophane z witamin szampon revitax fajny a z wcierek seboradin dla facetow. Naprawdę pomaga. Ale dobrze byloby sie przebadac

Gość gruszek
Ja raczej stawiam na sprawdzone sposoby. Szukałem długo odpowiedniej kuracji i zdecydowałem się na Vichy Dercos Aminexil Clinical 5 ze względu na potwierdzone klinicznie działanie.

Gość gość
suplementy plus kapsułki do wcierania np, Bioxsine

Mnie pomogły tabletki z cynkiem. Regularnie brałam przez 3 miesiące i zauważyłam efekty.

Gość gość
Może warto zbadać skórę głowy? Lepiej leczyć przyczynę, a nie objawy, bo to będzie bardziej widoczne. Sama miałam robiony maping w Akademii Perfect Hair. Można się wiele dowiedzieć o swoich włosach. Później łatwiej dobrać skuteczną pielęgnację i zabiegi.

Gość gość
Próbowałyście zabiegów kerastase na wypadające włosy?

Gość gość
Miałam te zabiegi w ubiegłym roku, robiłam je po urlopie, bo włosy były jak siano (słona woda, słońce). Raz na dwa tygodnie na początku, później raz na miesiąc i tak 5 powtórzeń. Super efekt! Doradziła mi ten zabieg pani Kasia w In Harmony.

Gość gość
Gdzie jest ten salon? Możecie podać jakiś kontakt?

Gość gość
Budynek Millennium Plaza w Warszawie, a dokładniej: Al. Jerozolimskie 123a. Jak ogarniasz centrum to na pewno trafisz bez problemu.

Gość gość
Biotebal zawiera biotynę która świetnie wpływa na włosy i paznokcie, ja biorę, ale dopiero 1,5 mies. z tym że ja mam łysienie androgenowe, więc pewnie efektów szybko nie zobaczę, leczę się też wcierkami przepisanymi na receptę.

Gość gość
Sprzedam tanio Alpicort E. NOWY, nieotwierany. Zużyłam jedno opakowanie, kuracja wcześniej dobiegła końca, a byłam zaopatrzona w dwa opakowania. Jedno całe zostało. Zapłaciłam za niego w aptece 70zł, sprzedam za 40zł. Proszę pisać pod adres Lotos-79@wp.pl

Gość gośćAsiaBasia238
Dieta jest bardzo ważna, trzeba jeść rzeczy bogate w witaminy, dużo warzyw, owoców, kasze, pieczywo pełnoziarniste itp. Poza tym warto przejść się do lekarza, może coś Ci poradzi?