Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Stary telefon a kompleksy dziecka

Polecane posty

Gość gość

czy jak wasze dziecko miałoby stary telefon z 2009-2010 r.to czy nie balibyście się,że będzie miało kompleksy

Gość Zuzanna Amelia ææ
Co to za jakies bzdurne tematy ?

Gość gość
życiowe,nie krytykuję smartonów bo miałem jednego i wkrótce będę miał,ale chcę zgłębić kwestię,czy stare telefony mogą być powodem uzasadnionych kompleksów

Gość gość
Dzieci nie powinny mieć telefonu, bo telefon to nie zabawka,

Gość gość
całkiem fajna zabawka

Gość Zuzanna Amelia ææ
Zalezy dla kogo. Mysle , ze jesli ktos pochodzi z prostej rodziny , dla ktorej wartoscia bylo imponowanie innym a na nic nie bylo go/jej nigdy stac , to bedzie sie starac "pokazac" otoczeniu ze jest kims "lepszym" , bogatszym , bardziej "wartosciowym". Tu na forum w wersji wirtualnej odpowiednikiem tego beda na przyklad osoby opowiadajace o wlasnym majatku , dyplomach dobrych uczelni czy podrozach.

Gość gość
Dziecku trzeba obowiązkowo kupić iphona, bo to ta marka w PL przoduje w szpanie :P

Gość Zuzanna Amelia ææ
Obejrzyj sobie taki film "Galerianki" Tam jest to swietnie pokazane.

Gość gość
moje dziecko ma tak zwany cegłofon i jakoś żyje :) Ja kiedyś nie miałam i też jakoś przeżyłam bez kompleksów

Gość gość
Niestety tak bedzie. dzieciaki będą dokuczały i wysmiewały. Mam córke nastoletnią, uwazam ze dosyc wyluzowaną, probowałem namowic by w ramach eksperymentu zabrała telefon, bardzo stary telelon do szkoły taki, z przed 10 lat, niestety wstydzila sie. Więc sie nie udało.

Gość gość
straszne teraz czasy nastały... rodzice biorą kredyty, zadłużają się, żeby kupić rozpuszczonemu bachorowi najnowszy telefon... serio nie pojmuję tego. Jak ja byłam dzieckiem to wiedziałam, że rodzice nie mają pieniędzy i nie zmuszałam ich żeby coś mu kupili. A teraz dzieci są kompletnie inne. Wiem bo mam takie dzieci w rodzinie. Rozpieszczone, rozpuszczone, rodzice się zadłużają, kredyty, tablety, smartfony. I żadnego szacunku do niczego, nie szanują zwierząt ani nic, nawet własnych rodziców nie szanują. Matka czy ojciec w szpitalu, trudna sytuacja finansowa, a rozpuszczony bachor chce kilka stów na wycieczkę szkolną!

Gość gość
Gdyby moje dziecko mialo z tego powodu kompleksy to bym je nauczyla inaczej patrzec na zycie, bojac sie, ze wyrosnie z niego typowy wspolczesny nastolatek, tak zuzyty i zmeczony zyciem, ze nie ustepuje starszym dziadkom w tramwaju, wybaluszony w smartfona niemal ze slina cieknaca po brodzie

Gość gość
to jest też kwestia genów,nie zawsze byłabyś w stanie go nauczyć