Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dagaaa8

Pomoc dla alkoholika

Polecane posty

Gość dagaaa8

Witam, gdzie w Warszawie przyjmą alkoholika do szpitala nie odpłatnie i podadzą mu kroplówkę, udzielą mu pomocy lekarskiej a nie odeślą do domu...

Gość gość
wszędzie w psychiatryku ale jak się zgodzi to odtrucie trwa około tygodnia. Jak jest źle to na SOR też przyjmą, wpiszą w kartę f10 - choroba alkoholowa albo efekt toksyczny alkoholu. Nieodpłatnie jak ma ubezpieczenie.

Gość dagaaa8
był dziś na SOR i kazali mu kupić piwo i glukozę i do domu...Jak mam pomóc jak do psychiatryka nie chce iść...

Gość gość
a kto to jest dla ciebie? Ojciec? Brat? Mąż/chłopak?

Gość gość
nie pomagac.Taki sam musi upasc na dno geba w mul inaczej nie zrozumie.

Gość dagaaa8
Brat, jest w takim stanie, ze on sam sobie nie pomoże. Nie wiem co robić. Czy żaden szpital w Warszawie nie przyjmie kogoś takiego i nie może podać kroplówki??! Tylko zostaje psychiatryk...on tam nie pójdzie a prywatnie na odwyk nie stać :(((

Gość dagaaa8
on nie ma prawie wątroby , on już sięgnął dna i mówi że on już wie, że umiera...

Gość gość
w psychiatryku dostanie kroplówki! Inne oddziały się takimi przypadkami nie zajmują. Skoro wie, że jest z nim źle to nie ma co zwlekać i iść na izbę przyjęć oddziału psychiatrycznego ale nie może być zalany, tak do pół promila może jeszcze go przyjmą jak więcej to musi przetrzeźwieć. Na początek dostanie hydroxyzynę, potem pewnie relanium i po tygodniu będzie materiał do dalszego leczenia.

Gość dagaaa8
jak był dziś na SOR to zaczęli żądać skierowania od lekarza pierwszego kontaktu... a lekarze podobno nie chcą dawać skierowań, że to nie takie proste je dostać.

Gość gość
umiesz czytać? Idziecie na izbę przyjęć do psychiatryka i jak nie jest nawalony to go przyjmą, no chyba że nie mają akurat miejsc, to wtedy inny szpital. Coś jeszcze chcesz wiedzieć? Pytaj śmiało.

Gość gość
Zadzwon po prywatne odtrucie

Gość dagaaa8
umiem czytać, do psychiatryka nie trzeba mieć skierowania...ale o co mi chodzi- jak był dziś na SOR to żeby przyjęli go do szpitala to żądali skierowania...nie wiem kto to napisał -że wpiszą w kartę f10 - choroba alkoholowa albo efekt toksyczny alkoholu. To czemu teraz tego nie zrobili jak był??

Gość gość
ale on w ogóle chce się leczyć czy ciągniesz go na siłe? bo jak na siłe to odpuść, sam musi tego chcieć

Gość dagaaa8
Nie chce się leczyć.On chcę umrzeć, a ja nie będę przecież na to bezczynnie patrzeć...Wiem że jest chory, ale to jest człowiek.

Gość gość
od kiedy to na SOR potrzeba skierowania od rodzinnego? To ja pisałem o f10. Mam z tym do czynienia na co dzień i chciałem pomóc, ale wyczuwam tu ściemę na maksa. A braciszek się męczy a już by dostał PWE (płyn wieloelektrolitowy) i byłby pod opieką. Ale jak kto woli. Powtarzam ostatni raz: nie trzeba żadnego skierowania, choroba alkoholowa jest zwalczana że tak powiem "z urzędu" i kazdy szpital przyjmie delikwenta. A jak jest napruty to zadzwoń na psy niech go na wytrzeźwiałkę wezmą, tylko szkoda trochę kasy ale to wasz problem.

Gość gość
mnie to tam g****o obchodziło, ja od mojego ojca alkoholika który mi życie i psychike zjeebał uciekłam jak tylko byłam w stanie to zrobić (w sensie jak miałam pierwszą prace i swoje pieniądze) i mam w d***e co sie z tym człowiekiem dzieje, jestem DDA, chodziłam na psychoterapie i tam też mi uświadamiali że nie powinnam mieć żadnych wyrzutów sumienia że "tatusia" zostawiłam, bo gdyby był w porządku, gdyby był normalny to nie musiałabym się go całe życie bać, ani od niego uciekać. Sam jest sobie winien, jest dorosył, jak chce siebie niszczyć i ciągnąć na dno to proszę bardzo, ale ja mu sie nie dam zniszczyć, mam go gdzieś

Gość gość
w tak zaawansowanym stadium i tak mu nie pomozesz juz.Kroplowki i tyle.leczyc sie nie chce wiec jedynie przymusowo przez sad.🖐️

Gość dagaaa8
To żadna ściema, co to znaczy zajmujesz się tym na co dzień to w takim razie może podam Ci maila na priv i wszystko powiem, bo ja jestem siostrą a była z nim na SOR moja mama i jego... To jest mój brat cioteczny- syn mojej cioci. Ja nie potrafię porostu tego powtórzyć, mnie przy tym nie było. Ale chcę mu pomóc, więc PROSZĘ o radę.

Gość dagaaa8
skoro pisałeś mi o tym F10 to proszę o kontakt na priv. Wtedy może na priv podałbyś numer i moja mama zadzwoni i porozmawia z Tobą telefonicznie?? Wiem wiem jak to brzmi, ale szkoda mi go...

Gość dagaaa8
Czy możesz się odezwać...Skoro się tym zajmujesz, to potrzebuje Twojej pomocy. Jak się można z Tobą skontaktować??

Gość gość
mandziasalo małpa wp pl

Gość dagaaa8
Teraz to ja nie wiem czy ktoś robi sobie głupi żart z tym mailem...

Gość dagaaa8
chyba ten kto pisał o tym f10 to już się nie odezwie:(( i teraz ktoś sobie żarty robi podając w ten sposób maila...ale wysłałam wiadomość