Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdziwionna

Czy jem za mało?

Polecane posty

Gość Zdziwionna

Mój jadłospis( zwykle tak jem): Śniadanie: Jogurt naturalny 400g, banan, domowy dżem do jogurtu, 0,5l wody 2 śniadanie( w szkole): 3 pomidory, 2 kotlety mielone( tak bylo wczoraj) często też jogurt( taki zeby bylo jak najwiecej bialka) i owoc/e Obiad: Spaghetti/ pizza/ jakieś mieso+surówka(nie lubie ziemniaków to nie jem), czasem zupa Kolacja: Dużo warzyw lub surówki+ jakiś serek Pije tylko wode do 3,5l , nie jem słodyczy( tylko jak chce a chce bardzo rzadko). Mam 15 lat. Nw czy to przez to nie mam okresu bo kiedys jak codziennie jadlam slodycze itp. to mialam. Waga 53kg przy 166cm

Gość gość
Może trochę za mało zdrowych tłuszczy w diecie i stąd problem z miesiączką. Na obiad czasem zjedz rybę zamiast spaghetti i pizzy. Do sałatki oliwa z oliwek albo olej lniany.

Gość gość
Nie jesz jakos strasznie mało ale widać dla rozwijającego się organizm za mało. Jestes teraz w wieku, w którym zapotrzebowanie kaloryczne jest o wiele większe niz u dorosłej kobiety. Układ hormonalny kobiety oparty jest na tłuszczach i pilnuje zebys miała ich duzo w swojej diecie. Polewaj sobie sałatki olejem lnianym, słonecznikowym, uzywaj oleju kokosowego, jedz orzechy

Gość gość
sorki, nie wiem czemu napisałam o leju słonecznikowym, to nie jest dobry olej. Oliwa z oliwek zamiast niego

Gość gość
Dziękuje za rady. Postaram się je zastosować :)