Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Płaca minimalna 2 tys...pytanie

Polecane posty

Gość gość

Jwali mam postawę 1500 zł na umowie i premię -cali razem zarabiam ponad 2,5 tys to oo tych zmianach będą mi musieli podnieść podstawę do 2000? Czy nic się nie znieni?

Gość gość
Teraz płaca minimalna jest 1850 zł brutto i ma wzrosnąć o 50 zł :O

Gość gość
W teorii powinni Ci podnieść podstawę, ale zapewne w praktyce podniosą podstawę (bo muszą) i jednocześnie obniżą premię. Albo podniosą podstawę, ale zmniejszą (w teorii) etat do 3/4 etatu.

Gość gość
sory zjadło mi 1, ma wzrosnąć o 150 zł

Gość gość
uhmmm dzięki za odpowiedzi . sama jestem ciekawa bo to mega duża firma ludzi mnóstwo i każdy na umowie ma tak a pieniądze tylko dzięki premii jakieś się zarabia:)

Gość gość
Myślałam, że to 2 tys brutto ma być

Gość gośćksięgowa
Autorko od nowego roku wynagrodzenie minimalne ma być 2000 zł brutto z premią i wszystkimi dodatkami, jak ty masz z premia 2500 zł to już nic więcej ci nie podniosą, nic się u ciebie nie zmieni

Gość gość
Jakim cudem masz 1500 skoro płaca minimalna to teraz 1850?

Gość gość
14.24 co ty piszesz, przecież płacę minimalną podaje się bez premii i dodatków!

Gość gość
to chyba sami analfabeci siedza, ta płaca minimalna co ma być 2000 - ja podają brutto, netto jest to ok. 1450 zł a obecna minimalna 1850 brutto- netto ok. 1300 zł no ale podwyzka o 150 zł jest b duza, popieram te zmiany

Gość gośćksięgowa
14.24 co ty piszesz, przecież płacę minimalną podaje się bez premii i dodatków! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Każdy ma zarobić min. 2000 zł brutto z premią już , oczywiście za nadgodziny i za pracę w nocy sie to nie wlicza, to pracodawca musi płacić dodatkowo, ale premii nie musi płacić dodatkowo, generalnie chodzi o to że podstawa wymiaru składek ma byc nie niższa niż 2000 zł i premia w to wchodzi

Gość gość
14.54 Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Według naszego wspaniałego rządu, od stycznia 2017 minimalna płaca na etat to właśnie 2 tysiące brutto. Nie ma tam mowy o "zarobkach" tylko minimalnej stawce na etat!

Gość gość
to chyba sami analfabeci siedza, ta płaca minimalna co ma być 2000 - ja podają brutto, netto jest to ok. 1450 zł x Chyba do mnie pijesz bo to ja zapytałam autorkę jak to możliwe że ma 1500 a płaca minimalna to 1850. Przeczytaj jeszcze raz co autorka napisała. Ma 1500 na umowie- więc ma 1500 brutto. Na umowach nie podaje się kwoty netto. Więc pytam jak to możliwe, że ma 1500 brutto.

Gość gość
Każdy ma zarobić min. 2000 zł brutto z premią już , oczywiście za nadgodziny i za pracę w nocy sie to nie wlicza, to pracodawca musi płacić dodatkowo, ale premii nie musi płacić dodatkowo, generalnie chodzi o to że podstawa wymiaru składek ma byc nie niższa niż 2000 zł i premia w to wchodzi x A skąd zakład pracy ma wiedzieć czy w tym miesiacu będzie premia czy nie. Bo chyba premię otrzymuje się za jakieś zrealizowane cele itd. Czasy gdzie czy się stoi czy się leży już minęły.