Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie jest prawdopodobieństwo ze jestem w ciazy ?

Polecane posty

Gość gość

Hej. 29.08 odstawilam tabletki antykoncepcyjne, ponieważ musialam zrobić badania. Tego dnia również skończył mi się okres. Do 4.09 wspolzylam bez zabezpieczenia. Tak wiem, głupota, ale cos mi się wbilo do głowy ze dalej jestem zabezpieczona. 2 dni temu zauwazylam na bieliźnie taka jakby galaretkę w dużej ilości, przez cały dzień bolal mnie prawy jajnik. Od 3 dni okropnie bola mnie sutki, są większe, czerwone i wrażliwe. Piersi mnie nie bola, chociaż pojawily się na nich lekko widoczne żyłki. Mam również mleczne uplawy. Za tydzień powinnam dostać okres, ale nie mam objawów, a zawsze bolal mnie brzuch oraz kręgosłup. Jak duże jest prawdopodobieństwo ze jestem w ciąży ?

Gość gość
Po kazdym ruchoaniu bez zabezpieczenia zawsze jest prawdopodobieństwo ciąży.90:1

Gość gość
Przerwałaś branie tabletek z nowego blistra? Jest spora możliwość ciąży.

Gość gość
Tak, 29.08 wzięlam ostatnia tabletkę placebo. To było ostatnie opakowanie, nowego nie zaczynałam

Gość gość
A czyli nie brałaś w ogóle tabletek aktywnych? No to w zasadzie od momentu gdy wzięłas ostatnią tabletkę z hormonami nie byłaś chroniona.

Gość gość
Wiem, dlatego martwia mnie te objawy które opisalam...

Gość gość
Prawdopodobieństwo jest duże. Zrób bete.

Gość gość
Moim zdaniem masz teraz objawy owulacji

Gość gość
Duże prawdopodobieństwo że jesteś w ciąży. I nie licz sobie kiedy masz mieć miesiączkę, możesz liczyć od jednej do drugiej, a tu miesiączki nie było tylko krwawienie z odstawienia. I nie wiesz jak szybko po nim była owulacja. Zabezpieczona to byłaś do ostatniego dnia placebo, a raczej byłabyś gdybyś kontynuowała branie, lekarz mi mówił że jeśli zamierzam odstawiać, to żeby zabezpieczać się już od razu po odstawieniu (czyli po 21 tabletkach bo tylko one jakieś znaczenie mają). Dodam że u mnie drażliwe, ciemniejsze i powiększone brodawki plus widoczne żyłki na piersiach to był pierwszy objaw ciąży :P Plus dużo mlecznego śluzu. Jakie jest prawdopodobieństwo? Pewnie takie jak wszystkich par które są z założenia zdrowe i starają się o dziecko, zdaje się że to 25 % :P

Gość gość
A ja czegos nie rozumiem,mialas okres podczas brania tabletek?Przeciez okres powinien wystapic mniej wiecej w przerwie 7 dniowej.

Gość gość
Tabletki mam bez przerwy. 3 tygodnie chormony, 4 tydzień placebo, podczas którego występuje krwawienie.

Gość gość
Dziewczyno, jak mamy Ci podać to prawdopodobieństwo? W procentach? Jeśli napiszę Ci, że masz 50% szans na ciaze to co Ci to da? Uspokoisz się jak większość napisze Ci, że nie jesteś w ciąży? A potem zrobisz test i okaże się, że jednak jesteś? Zrób test albo beta hcg, internet nie odpowie ci na pytanie czy jesteś w ciąży

Gość gość
Po prostu może ktoś miał podobne objawy podczas tak wczesnej ciąży. O ile to są wogole objawy ciąży.

Gość gość
Na tak wczesnym etapie objawy występują tylko u przewrażliwionych staraczek, albo spanikowanych małolat, które obawiają się, że wpadły. Możesz próbować robić test z krwi. Wzoru na prawdopodobieństwo zajścia w ciążę nie ma.