Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwicczynie

Zdjecia z bylymi partnerami na FB, co myslicie

Polecane posty

Gość martwicczynie

Nie wiem co mam sobie o tym myslec, bo ja nigdy nie dodawalam zdjec ze swoimi facetami. Natomiast jestem teraz z facetem, ktory kilka miesicy temu rozstal sie z dziewczyna ale na jego fb nadal sa ich wspolne zdjecia (niektore chyba usuniete) bo on uwaza,ze jednak to jakas przeszlosc i to nie powinien byc problem. Ja natomiast czuje sie troche inaczej, boli mnie to po prostu. Nie wiem czy mam prawo zaczynac temat czy raczej nie zwracac na to uwagi, co jest bardzo ciezkie. Co o tym myslicie

Gość gwoli wyjasnienia
Mysle, ze to zalezy od charakteru, jeden natychmiast wszystko usunie a drugi zostawia co bylo bo to zaden wstyd. To nalezy do jego zycia. Czy u twojego facecta cos sie za jego postepowaniem kryje o co mozesz byc zazdrosna badz smutna, to my nie wiemy. Moze tak, moze nie. Zabronic mu nie mozesz. Mozesz mu jedynie powiedziec, ze to u ciebie wywoluje pewien niesmak. Poza tym to nie musi wyrzucac starych zdjec ale zaraz pokazywac calemu swiatu. Kogo to w koncu obchodzi. On wie, ty tez, a reszta? Uwazam, ze z samego szacunku dla twojej osoby powinien zachowywac sie troche delikatniej i subtelniej. A czy sa tez tez zdjecia z toba, czy w ogole?

Gość martwiczcynie
My jestesmy ze soba bardzo krotko wiec nawet nie mial zbytnio duzo okazji - ja nie oczekuje tez,ze bedzie wrzucal tam nasze zdjecia, nie jestem wielkim fanem okazywania uczuc na fb. Ja jestem osoba, ktora na pewno ususnelaby wszytsko lub wiekszosc choc z ostatnim nie usunelam ale to moze 2-3 fotki. Natomista niektorzy dziela sie tym ze swiatem i mimo,ze nie ma tam zadnych kocham cie itd po prostu czuje ze wolalabym zeby tego tam nie bylo. Z drugiej strony nie mam prawa ingerowac w czyjas przeszlosc. Nie chce po prostu wyjsc na wariatke, ale boli mnie to. Oprocz tego, nie ma absolutnie nic co mogloby mnie niepokoic. Jest wspanialy pod kazdym wzgledem.

Gość gwoli wyjasnienia
Jako, ze wasz zwiazek jest bardzo swiezy to daj mu troche czasu. Jezeli poza tym jest wszystko ok to nie widze pwodu, zeby dramatyzowac. Wyluzuj!

Gość martwicczynie
Mysle, ze masz racje. Nachodza mnie glupie mysli jak mam gorsza chwile, szczegolnie w czasie okresu ...;) Jestem przewrazliwiona na punkcie bylych ze wzgledu na to,ze moj byly facet (po tym jak juz nam sie nie udalo) wrocil do swojej bylej. Ja utrzymuje bliski kontakt z moim pierwszym facetem ale tylko przyjacielski ale ludzie mogliby sobie roznie pomyslec, a szczegolnie moj partner. Nie chce dac sie zwariowac

Gość gwoli wyjasnienia
Zawsze moze sie zdazyc, ze ktos wraca do bylej. Nigdy nie ma 100 procent pewnosci jesli chodzi o zwiazki. Bedzie co bedzie ale nie martw sie na zapac. Bo to nic nie da. Zmien myslenie. Ta nadwrazliwoscia mozesz sobie popsuc obecny zwiazek. Nie warto!

Gość gość
Ja zerwalam z chłopakiem i całkowicie usunelam go ze znajomych na fb i zablokowałam. Nie chcę już więcej go widzieć. Po drugie, nie życzę sobie żeby kiedykolwiek pisał do mnie i patrzył na moje konto, zdjęcia i to jak buduje sobie szczęście z kimś innym. Tyle w temacie

Gość gwoli wyjasnienia
13:38 No wlasnie, kazdy ma swoje podejscie. Nie ma tu ogolnych zasad. Pewnie tez nie bez znaczenia jest fakt w jakiej atmosferze sie zwiazek rozpadl i ktora strona zerwala.

Gość martwicczy nie
Z tego co wiem, to on postanowil zakonczyc zwiazek ze wzgledu na rozne oczekiwania ich obojga. Byli zareczeni ale tylko 3 miesiace po czym on to zakonczyl. Pozniej jescze sie 'widywali' przez jakis czas, ale oficjalnie nie sa juz razem 9 miesiscy i nieoficjalnie chyba z 4-5 nie wiem dokladnie. Na pewno rozstali sie w dobrych stosunkach. Ale nie chce o nic wypytywac zeby sie pozniej jeszcze bardziej w to nie wkrecac

Gość gość
Facet zamieszczający na tego typu portalu zdjęcia w towarzystwie kobiet, ma znacznie większe branie niż ten co na zdjęciach jest sam lub z kumplami.

Gość martwicczynie
W jakim towarzystwie kobiet? Tu chodzi o byla dziewczyne a nie kobiety.

Gość gość
Ciekawe czy ta jego byla ma na fb zdjecia z nim. Jesli tak, to to moze nigdy nie zostalo tak naprawde zakonczone :)

Gość gość
Faceci w przeciwieństwie do kobiet nie zapominają o przeszłości i swoich byłych kobietach. Poza tym jak ktoś wyżej napisał, zdjęcia z kobietami (nawet tymi ex) sprawiają ze facet jest atrakcyjniejszy dla innych kobiet.

Gość martwicczynie
Nie wiem czy ona ma ja mam jakies tam pojednycze z bylym z ktorym nie mam juz kontaktu od prawie roku i nie usune ich Ale to nie sa jakies wyzywajace itd On jest wystarczajaco przystojny takze nie musi robic nic specjalnego zeby zwrocic na siebie wieksza uwage. Facet mojej siostry tez ma zdjecia z byla. Niektorzy nie usuwaja z szacunku tez. No nie wiem, pewnie jeszcze mu o tym napomkne :)

Gość gość
Ja dzisiaj znalazłam przypadkiem zdjęcia mojego faceta na fb jego matki i wyczytałam w komentarzach ze koszulka która miał na sobie jest prezentem od jego eks. Co ciekawe pytałam go w przeszłości i wypali się tego , dwa dni temu go zapytałam i składał ze to inna koszulka i dzisiaj cały dzień mnie nosi bo mnie oklamal... nie wiem czy mam powody się złości o to ale uparcie zapewniał mnie ze ta cholerne koszulka ( jego ulubiona zresztą , za krótka i juz dojechana) nie jest od niej a nosi ja bardzo często. Podczas rozmowy dzisiaj powiedział ze nie wyrzuci jej za nic i jestem załamana .... chyba mu ją potem i wypier..le do kosza.

Gość gość
Predzej kobieta pokocha roochacza niz mezczyzna puszczalska

Gość Martwicsieczynie
Powiedziałam mu o tym, ze czuje sie z tym niekomfortowo. On powiedział, ze to przeszłość i nie bedzie teraz usuwał po kolei wszystkich zdjeć tylko może zamknąć swoje konto. Zapytał co chce zeby zrobił a ja powiedziałam ze nie jestem od tego zeby mowic mu cl robić tylko mowie mu jak sie z tym czuje. Powiedział, porozmawiamy pozniej. To nasza pierwsza dziwna/stresująca rozmowa

Gość gość
Mój też tak miał , ona go oznaczyla w całej masie zdjęć , skończyło się na tym on ja uzunal, usunął zdjęcia i zablokował wiec automatycznie odznaczylo go na jej zdjęciach jednak ciężka to była walka. Jakoś teraz nie publikuje na fb żadnych zdjęć ze mną i nie ukrywam zastanawia mnie to dlaczego. Jesteśmy ze sobą prawie 3 lata i za parę miesięcy rodze jego dziecko .. jak widać są równi i rowniejsi na fb w jego oczach

Gość Martwicsieczynie
Nie, ja nie chce zeby ani usuwał konto ani pozbywał sie każdej dziewczyny z Fb. Jedyne co mnie boli to jakieś albumy ze wspólnych wakacji, ale on tez mowi ze to ona go na większości stagowala itd. On mi komentuje rzeczy i wrzuca nasze ulubione piosenki na fb- nigdy go o to nie pytałam, nie wymagam tez zeby wstawiał zdjęcia, choć pewnie z czasem razem będziemy to robić. A ty sie nie denerwuj, może po prostu przestało mu zależeć na 'zwiazku' facebookowym i zajął sie tym w realu:)

dla mnie to trochę dziwne, że facet trzyma jakieś zdjęcia z eks mając już nową dziewczynę i wiedząc, że ją to ewidentnie boli. skoro nawet przy takim drobiazgu nie bierze uczuć swojej kobiety pod uwagę, to co będzie w poważniejszych sprawach? i tu nie chodzi o szacunek czy brak szacunku do eks, z szacunku dla drugiej osoby i końca związku powinno się właśnie uporządkować takie rzeczy.

Gość gość
Po co mu te zdjęcia? To wygląda tak jakby chciał pokazać, że nadal są razem

Gość Martwicsieczynie
Gadaliśmy o tym teraz a on powiedział, ze nigdy by sobie nie wyobraził ze ja moge mieć problem z jakimiś zdjęciami z przeszłości. Ze on jest teraz ze mną i przyszłość jest związana tez ze mną. On nawet nie wie dokładnie co tam ma. Pytał mnie co ma zrobić a ja powiedziałam ze ja mu nie będę mowic i byc może ma racje ze nie mam prawa pytać o przeszłość bo ja w przeciwieństwie do niego nie ukazuje, nie gadam o przeszłości a on mowi mi o bardzo wielu rzeczach. Powiedział, ze zrozumiałby gdybym zobaczyła wiadomosci ze piszą ze sobą czy coś ale zdjęcia sprzed roku nie maja juz żadnego znaczenia oprócz bycia przeszłością. Mówił, ze może usunąć fb ale ja powiedziałam, zeby sie nie wygłupiał.

każdy ma prawo do swoich odczuć - zarówno on, jak i ty. ale odmienne spojrzenie na sprawy przeszłości też może ludzi dzielić i zepsuć związek. warto to sobie przemyśleć i poukładać przed jakimiś poważniejszymi decyzjami.

Gość gość
Ja pierdzielę, żyję w czasach pokolenia debili dla których facebook to centralny punkt życia :P Ale co ja się dziwię, miliony ludzi lata po mieście w poszukiwaniu wirtualnych stworzeń zwanych pokemonami... zbliża się kres naszej cywilizacji, bo ludzie nigdy nie byli głupsi niż są teraz.

Gość gość
Jeżeli to nie są zdjęcia całuśnie, tylko np. fotki ze wspólnych wycieczek, to nie widzę problemu, tym bardziej, że usuwanie zdjęć na raz może być odczytane przez drugą stronę jako gest wrogości :P

Gość gość
Facebook powodem problemów w związku , no chyba spadnę z krzesła ze śmiechu :P A co to będzie jak usunie cię ze znajomych? Pochlastasz się? :P

Gość gość
pierwiej mnie musi dodac albo ja ja

Gość gość
Ale ta byla czuje satysfakcje ze jest z toba a zdjecia zostawia zeby sie nimi chwalic wsrod znajomych ze mial taka dziewczyne. Musi cos do niej czuc skoro je nie usunal ze wzgledu na to ze ma nowa

Gość gość
Moze ta ex nie jest ex?

Gość gość
Skoro facet prędzej usunie swoje konto niż zdjęcia z nią, żeby nie robić jej przykrości, to zastanów sie, kto jest dla niego najważniejszy. Bo na pewno nie Ty!!!