Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przerażająca równość między ludzmi

Polecane posty

Gość gość

Są różnice między ludzmi, które są pożyteczne i ciekawe.Natomiast są też takie,które sprawiają,że kompletnie inna bajka.Przeraziłoby mnie gdyby niektórzy ludzie uznali,że mają prawo narzucić mi uznanie swoich poglądów i światopoglądów jako równych moim,albo wręcz lepszych.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Za bardzo zagmatwane. Rozrysuj to.

Gość gość
są ludzie nawet z innych środowisk społecznych,z którymi mógłbym się jakoś dogadać,nawet szukać wśród nich żony na resztę życia,natomiast są ludzie z tak kompletnie innych bajek,że przeraziłoby mnie gdyby uznali,że teraz się będziemy kumplować,jedziemy na jednym wózku,w ogóle równość i braterstwo

Gość gość
ja zareagowałbym czymś pomiędzy ucieczką i agresją gdybym musiał brać na poważnie ich poglądy na różne tematy od polityki po życie

Gość gość
Ok kogo tak się boisz? Podaj przykłady grup społecznych od, których przerażony stronisz. I wymień 3 podstawowe zasady w życiu, których przestrzegasz, a których nie pozwoliłbyś naruszyć/złamać innym/odmiennym ludziom. Na co nie mógłbyś dać zgody.

Gość gość
np.desperat lub desperatka brnący w związek ,z osobą która ich wkurwia,albo nie chce i jeszcze robiący w takich związkach,wolałbym jakiś fajny hiv od prostytutki,znam takiego głupka który dał się takiej naciągnąć na jakieś 50 tysięcy

Gość gość
BAnia luki

Gość gość
boję się też tak wariatów odlatujących od rzeczywistości,że pewne gazetowe, you tubowe czy facebookowe prawdy biorą na poważnie,jako wiedzę

Gość gość
A co ciebie obchodzą związki innych ludzi? Bo chyba nie mówisz o sobie.. a jesli tak to musisz być chory psychicznie ;) żeby zarywać do kogoś kto cię wkurza :D

Gość gość
jak kogoś spotykam i znam bardziej lub mniej jedziemy na jednym wózku ,to siłą rzeczy prędzej czy póżniej jakoś będzie mnie to dotyczyło

Gość gość
ksenofobia to piękna rzecz...Mnie przeraża, że ktoś może reagować agresją/ucieczką jak zoerientuje się, że jego poglądy są tak samo wazne jak kogos kto ma zupełnie przeciwne zdanie

Gość gość
można reagować agresją lub ucieczką,bo są ludzie z tak odmiennych bajek,że ktoś kogoś prędzej czy pózniej zarżnie

Gość gość
tylko jeżeli przez odmienną bajkę rozumiesz nieleczoną schozofrenię paranoidalną. Nie każdego musisz lubić, ale bez przesady

Gość gość
nie udowodni mi nikt,że np. poglądy Aleksandra Sołżenicyna czy Andrieja Sacharowa były tak samo dobre jak poglądy kremlowskich historyków piszących bajki o Komsomole i sukcesach rolnictwa w latach trzydziestych

Gość gość
ale ja jestem w stanie takich ludzi tolerować,mogę się do nich kurtuazyjnie uśmiechać,przytakiwać im,powiedzieć,że coś w tym jest ,jak żyją obok mnie,ale nie ze mną,ale jeżeli taki ktoś każe mi brać takie bajki na poważnie to żarty się kończą,ja raczej nie podejmę się udowadniać Arabowi,że niewiernej żony się kwasem nie polewa

Gość gość
a ja wychodzę z założenia, że do póki czyjeś poglądy nikogo nie krzywdzą to są tak samo istotne jak moje

Gość gość
i ta właśnie idea równości we wszelkich lewicowych ideach mnie przeraża,kwestie podatkowe mam gdzieś,ale,że ktoś z kompletnie nie z mojej bajki przyjdzie i powie,że jesteśmy sobie równi

Gość gość
20.59 no właśnie, tym bardziej, że ewidentnie nie dorastałbyś tej osobie do pięt. I nie łudź się, że twoje poglądy są najważniejsze i najbardziej racjonalne, z resztą wątpię by ktoś na siłę chciał mieć z tobą kontakt ;)

Gość gość
Jesteś płytkim i nieciekawym człowiekiem autorze. O ograniczonych horyzontach. Takim, takim malutkim ;)

Gość gość
są tacy co na siłę się na pakują,niekoniecznie do mnie,ale do pewnego mojego środowiska z tego nie ma nic dobrego,a może nawet tragedia będzie ,nie jestem ciekawy,ale chcę normalnie żyć,gdyby nie krzywdziły,nikt aż tak bardzo by nie uciekał

Gość gość
i naprawdę uważasz,że pogląd o tym,że niewierną żonę należy polewać kwasem zasługuje na szacunek

Gość gość
22.17 a cóż to za środowisko, że ktoś się wkrada tam w celu niszczenia? Czy jest aż tak wrażliwe, słabe, że aż musi być hermetyczne? I jeszcze jedno pytanie przed kim tak się broni to 'wyjątkowe' środowisko przed czym nie musi bronić się reszta społeczeństwa?