Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wiem co mam robić ;(

Polecane posty

Gość gość

Nawet nie wiem od czego zacząć , zastanawiam sie czy wrócić do kraju  z dziećmi :( na droge mama mi powiedziala ze zawsze moge wrocic do domu  ale do czego ;( nie mam tam nic , zupelnie nic ;( tylko te swoje dzieci i resztki kawałków serca  ;( do czego mam wracac i za co tam żyć :( nie dostane pracy tak bym mogla zajac sie dziecmi i tak żeby starczyło :( spokoju tez nie bede miala bo mam szalonego brata , a jak ojciec wroci z drogi to juz w ogole ale chyba wole ten rodzaj spokuj niz dobre warunki życia , niż to iż mam wszystko z dziećmi i co jesc , a żeby chodzic z dziecmi cicho na palcach jak mysz koscielna,  tylko jak mysle o swoim kraju, nie mam tam nic , żadej przyszlosci a tu jakąś mam ale ... Tu źle i tam niedobrze , nie mam dokąd pójść , nie wiem co robić :(  wrócę i te wszystkie spojrzenia , co ja powiem rodzinie , że co , że znowu nie wyszło ...  w szkole dzieci, że wróciłam i sąsiadom i całemu światu że coo ... uciekłam z domu z dziećmi żeby miały co jesć dla lepszej przszyszłości i bezpieczeństwa, a teraz znowu chce uciekac , z niczym jak zawsze, z dziećmi pod ręką i walizką paszportów plus pies i znowu zbierac od nowa ubrania , szukac łóżka dla dzieć wszystko ... ehhh ...

Gość gość
Jasne, ze wracaj..co Ci zależy? czujesz i tak nieszczęśliwa a ludźmi po co się przejmować? nawet jakbyś wracała z pełnymi rękami to by Cie obgadali jak by chcieli a to że polecialas na kase, a to żeś paniusia bo masz dostatek itd, każdy ma prawo do błędów życiowych po co masz się z nich tłumaczyc innym? nie wyszło i tyle, co ich to obchodzi, komu będziesz miała ochotę opowiedzieć czemu nie wyszło to opowiesz reszta wiedzieć nie musi, wszystko zacznij od nowa, każdy dzień to nowa, czysta karta którą należy wypełniać mądrzej niż wcześniej, człowiek uczy się w końcu na błędach nikt idealny nie jest, nawet w dostatku żyjąc ludzie mają swoje problemy, trzeba umieć się z nimi zmierzyć, wziąć ,,byka" za rogi ze tak powiem, nie trać czasu na coś co nie daje Ci szczęścia..nie masz kasy to zacznij pracować w czymś co lubisz, co daje Ci przyjemność, dokształcaj się jakieś kursy, szkolenia..zawsze to pomocne jest przy szukaniu fajnej pracy..inwestuj w coś co by się opłacało, jako kobieta możesz być kosmetyczką, fryzjerką tu wystarczy szkoła średnia, jakieś kursy i już..możesz otworzyć własną firme albo jakiś punkt np fotograficzny jeśli lubisz robić zdjęcia i Cie to cieszy moglabys fotografowac po weselach, kamerować, albo jakiś punkt gastronomiczny np. kawiarnia, ciastkarnia, postaraj się o dofinansowanie z urzędu..najważniejsze to się nie poddać, początki są ciężkie ale naprawdę warto choćby dla samej siebie i dzieci, i dla tej satysfakcji że jesteś niezależną, silną kobietką która coś osiągnęła.. bierz się za siebie i szalej..byle by być szczęśliwa i spełniona.. :)

Łatwo nie jest i nikt nie powiedział, że będzie. Najlepiej nie patrzeć na innych, tylko na siebie i dzieci, co będzie najlepsze dla was, a wszystkim innym się nie przejmować. To twoje życie i mamy wolność i swobodę, każdy może się przenosić, gdzie chce i kiedy chce i nikomu nic do tego.