Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KatsumiShiga

Nieudane ombre, co robić? Farbować całość?

Polecane posty

Witam, jakieś dwa tygodnie temu byłam u fryzjera i chciałam sobie zrobić szare jakby ombre z pasemkami, a wyszłam z popielatym ombre. Byłam załamana i w sumie nadal jestem. Poszłam wtedy do innej fryzjerki, aby jakoś te włosy uratować, ale Pani nic nie mogła zrobić. Dlatego pytam czy to mi się tylko tak wydaje, że te włosy wyglądają beznadziejnie i mam je zafarbowac na jakiś ciemny kolor czy poczekać jakiś czas i podcinać, aby zlikwidować to ombre? Jak myślicie, doradzicie mi coś? http://zmniejszacz.pl/zdjecie/488/6121751_IMG_20160917_093159.jpg

Gość gość
Pomaluj włosy na jeden kolor albo zetnij bo brzydkie to ombre, chyba że znajdziesz jakiegoś dobrego fryzjera i to naprawi

Ciężko odpowiedzieć. Jak znajdziesz kogoś kto to naprawi to super. Nie stracisz kasy za rozjaśnianie. A jak nie to maluj na ciemniejszy nie zniszczy Ci tak włosów jak farby rozjaśniające. www.100club.pl

Gość gość
Spokojnie, da się z tym coś zrobić. Masz 2 opcje farbowanie na ciemny kolor- ale różnica z czasem i tak wyjdzie przy wypłukiwaniu się farby. Lepsza opcja rozjaśnienie góry i dołu i stonowanie do podobnych odcieni tylko do tego weź sobie jakiś odbudowujący zabieg np.: colorphlex, bo tak częste zmiany mogą im się nie przysłużyć :) Widać troszkę po końcówkach, że regeneracja się przyda (jak niemal każdym włosom :))

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi i rady :) Zdecydowałam się zafarbować na ciemny brąz i nawet po miesiącu, gdy farba się zmyła nadal nie widać różnicy między górą a dołem, wiec jest dobrze :)