Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chcę dziecka a moj chłopak nie!!!

Polecane posty

Gość gość

Mam problem. Jakiś czas temu usunięto mi jajnik. Teraz grozi mi operacja drugiego. Lekarz kazał mi szybko zajść w ciąże póki będzie za późno. Mój chłopak, z którym jestem 2 lata, mówi że nie można takiej decyzji podjąć pochopnie. I bardzo uważa. Najpierw chce ze mną zamieszkać, żeby zobaczyc jak nam się będzie żyło, a potem ew. ślub. O ślubie rozmawiamy, on mowi że chce ale dla niego wszystko musi byc po kolei.... nie wiem co robić

Gość gość
Rozsądny gość.

Gość gość
Tez tak uwazam. Rozsadny. 2 lata to za malo by myslec o dziecku a dziecko powinno byc po slubie. Na slub 2 lata zwiazku to tez za malo. Mozesz zamrozic jajeczka i potem zrobic in vitro

Gość gośćlaluna
Zostaw tego glupka potem bedzie chcial jak bedzie za pozno

Gość gość
A dlaczego chcesz dziecka?? Jaka jest twoja motywacja? Chlopak ma rozsadne argumenty.

Gość gość
facet ma rację - nie mozna podejmować tak ważnej decyzji pochopnie. Nie jest powiedziane, że w ogóle ze sobą będziecie skoro nawet nie mieszkaliście razem. Ty już chcesz, teraz, natychmiast i dawcy nasienia szukasz...

Gość gość
Zostaw go i zrób dziecko z innym. Jakby kochal to by nie miał takich dylematów.

Gość gość
Może się zdarzyć że drugi jajnik będzie do usunięcia i wtedy mogę się pożegnać z myślą o dziecku... tak mówi lekarz

Gość gość
jak jest ci obojętne z kim będziesz miała to dziecko to zrób sobie z kimś na szybko i przygotuj się na samotne macierzyństwo

Gość prawikzewsi
Chłopak jest tchórzem i boi się dorosnąć, wiesz jak cierpią ludzie którzy nie mogą mieć dzieci. Zwykle żałujemy po latach tego czego nie zrobiliśmy.

Gość gość
Miałam identyczną sytuację w wieku 22 lat, tyle że nie miałam chłopaka bo pewnie też bym nalegała na dziecko. Rozumiem Cię całkowicie. Jednak po kilku latach poznałam męża, powiedziałam że prawdopodobnie nie będę mogła mieć dzieci. Jest ze mną bo chce, z dziećmi czy bez. No i pozostaje in vitro jeszcze.

Gość gość
Ta, jej chłopak musi chcieć dziecka bo ona ma parcie. Widać kto z doradzających jest kobietą.

Gość gość
Chlopak jest rozsądny. Dziecko to nie lalka ze sklepu, chcę i juz. Dziecko to mały czlowiek, potrzebujący obojga rodziców, ich milosci i wsparcia. Urodzisz nawet z jednym jajnikiem, gdy przyjdzie czas.

Gość gość
Nie narzeczony ale zaledwie chłopak? Jak Ci nie wstyd wymagać od niego dziecka?

Gość gość
I nie wprowadzaj ludzi w błąd, że Ty chcesz, a chłopak nie. On nie chce TERAZ, a to zasadnicza różnica.