Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja juz nie wroce

On chce wracac do Polski, ja nie.

Polecane posty

Gość ja juz nie wroce

Witam Pewnie wielu z Was zastanawialo sie, czy wracac z emigracji do Polski. Ja juz raz w swoim zyciu wrocilam do PL - to byla bardzo zla decyzja. Postanowilam, ze sprobuje jeszcze raz na obczyznie. Udalo sie :) Jestem zadowolona i szczesliwa, ze zyje tu, gdzie zyje. Czy wrocilabym po raz drugi do Polski? Moja odpowiedz - zdecydowanie NIE. Z kolei moj partner czesto powtarza, ze chce wrocic do Polski. I tu sie pojawia problem.. Mamy tak skrajnie odmienne zdania na ten temat, ze zaczelam sie zastanawiac czy taki zwiazek ma sens. Mial ktos kiedys taki problem? Jaki byl tego final? Stara sie mnie przekonac na wszelkie sposoby. Z tym, ze on nie ma bladego pojecia o realiach zycia w Polsce :O W wieku nieco ponad 20 lat wyjechal z Polski, wiec nawet nie zasmakowal zycia w naszej ojczyznie, mlekiem i miodem plynacej :O Denerwuje mnie to, ze ciagle gada o czyms, o czym nie ma zielonego pojecia. Narzeka, ze 'malo sie dzieje'. Ma za malo problemow na glowie mam wrazenie. W sumie to nie mamy zadnych problemow i kompletnie nie potrafi tego docenic. Ja juz sama nie wiem.. Co tu zrobic z tym fantem :O

Gość gość
Nie zabraniaj mu wrócić. Po pół roku (góra rok) zdecyduje się czy to ma sens. No ale czy związek przetrzyma taką próbę to nie wiem. W każdym razie jak mu będziesz odradzała powrót to i tak będzie chciał wrócić. Wszystko zależy od tego czy ma do czego wracać.

Gość gość
Madry facet. Trzeba bylo sie uczyc w PL a nie rzucac w szkole kamieniami ofiaro losu. Pieniadze w polsce leza na ulicy tylko trzeba sie po nie schylic. Kazde dziecko to wie ale nie wy.

Gość ja juz nie wroce
Nie ma do czego wracac. I wiem, ze poki co tego nie zrobi. Poki co o tym glosno mowi. Sam przyznaje, ze nie ma z czym i do czego tam jechac (nie wliczajac rodzenstwa i mamy). Kredytu w Polsce nie chce brac, a na kupno domu go nie stac. Sytuacja moze sie zmienic za 10-15 lat. Przyjdzie mu jakis kryzys i zostawi mnie i dzieci, bo teskno mu do Polski. Tego sie obawiam. Choc obiecuje, ze nigdy by mnie nie zostawil. A na koniec dodaje, ze jednoczesnie obiecuje, ze znajdzie metode, aby mnie przekonac do powrotu do Polski. Co za paranoja..

Gość gość
No tak, Bingol wie. Więc to musi być prawda.

Gość gość
Ja juz ponad rok żyję w PL emigracyjne śmiecie i to na wyższym poziomie niż wy dopomyje.

Gość gość
Jak jesteś zadowolona z życia to nie zmieniaj tego, bo nieopatrznie możesz zmienić na gorsze. A facet niech jedzie jak chce. Może mu się uda a może nie. W końcu w PL żyje trzydieści kilka miljonów ludzi i nie wszyscy marzekają. Ale twój związek z nim stoi pod dużym znakiem zapytania. Możesz się wpakować w kłopoty jak nie teraz to za kilka lat kiedy już nie będziesz miała wyjścia. Do tego facet nie ma kasy więc niby skąd miałby ją mieć w PL?

Gość ja juz nie wroce
gość z 23:31 Przez takich jak Ty nie chcialam mieszkac w Polsce. Przez ta cala nienawisc, plucie jadem, podkladaniem swin pod nogi. Dziekuj***ardzo za kolejne utwierdzenie mnie w slusznosci mojej decyzji ;) Szacunek to obce dla ciebie slowo. Ahh tyle jadu.. :)

Gość gość
Słuchaj Bingola, on wie. On ci zagwarantuje, że wie.

Gość ja juz nie wroce
Wlasnie zaczelam sie obawiac, ze wpakuje sie w klopoty... :( Ze za iles lat postawi mnie przed wyborem - albo Polska albo to koniec z nami. Choc usilnie staram sie przegonic takie mysli, to jednak ten rozsadek caly czas mi podpowiada, ze cos przykrego moze sie wydarzyc.

Gość gość
Takich przygłupów jak Bingol są w PL miliony. Jak się wśród nich znajdziesz to nie będziesz miała drogi do odwrotu. Sama się dobrze zastanów czego chcesz. Decyzji o ewentualnym powrocie nie podejmuje się dla kogoś. Rób to co uważasz za słuszne.

Gość gość
Ja tu widze jad od uków. Pelno jadu ze im w PL nie wyszlo:D Haha!

Gość ja juz nie wroce
gość 23:31 On doskonale zna moje zdanie i wie, ze tego zdania nie zmienie. Juz raz sie posluchalam madrych rad i wrocilam do Polski. To byl blad, ktorego juz nie chce powtorzyc. Zastanawiam sie jedynie, czy jest sens ciagnac zwiazek, gdzie moje poglady odnosnie przyszlosci tak bardzo odbiegaja od pogladow mojego partnera. Codzienne sluchanie o tym, ze 'teskni za Polska' moze byc naprawde irytujace. Nie wiem co mam zrobic ze swoim zwiazkiem. Po prostu nie wiem :O

Gość gość
Albo zrobisz z siebie ofiarę dla niego i będziesz miała problem albo co byłoby lepsze szukaj innego chłopaka. A on niech sam jedzie to na własnej skórze doświadczy jak w PL jest. Nie trać swojego życia na niepewne decyzje.

Gość gość
Widocznie guzik umiesz. PL takich brzdyli nie potrzebuje, bedzie wiecej spokoju dla patriotow. Idz wyjdz za ciapatego i zrobcie sobie kolorowe dziecko buheheheeeeee. PL bedzie wolna od islamskiej zarazy. Tak nam dopomoz bog.

Gość gość
To co powyżej pisze ten polski "patriota" Bingol powinno pomóc ci w podjęciu decyzji. Pamiętaj, że takich bingolów są w PL miliony. Wytrzymasz to? Naprawdę chcesz mieszkać w takim kraju?

Gość ja juz nie wroce
Nie chce i nie bede mieszkala w takim kraju. Odezwe sie jutro, czas spac. Dzieki za odpowiedzi! :)

Gość ja juz nie wroce
Dzien dobry wszystkim! :) Z checia poczytam wiecej opinii. Mial ktos podobna sytuacje? Moze jest ktos, kto aktualnie zmaga sie z tym samym problemem?

Gość gość
Wyjechali tylko nieudacznicy co w PL sie nie uczyli. Typowe dla polaczka to uciec jak szczur gdzie indziej na gotowe. Nie widzialem tylu anglikow w PL co polaczkow w uk. W PL pensja przecietna teraz to 4000zł jak ktos sie uczył a nie zbijał baki na wyzszej szkole lansu i baunsu. Zaden z moich znajomych nie zarabia mniej a zycie trzykrotnie tansze niz w uk. I mieszkania palce lizac, nie to jukejowskie domopodobne rudery za kosmiczne pieniadze.

Gość ja juz nie wroce
gość 09:07 Umiesz tylko 'kopiuj, wklej' ?? :D

Gość gość
Wylizalas juz mu jajca za czynsz? W PL zycie jak w madrycie i zero ciapatych. Tak nam dopomoz bog.

Gość ja juz nie wroce
Co za czlowiek :O 'Ladnie' cie rodzice wychowali :O A tak poza tym to dzisiaj kolejny udany dzien :) W pracy jest wesolo, humory wszystkim dopisuja, idzie nam gladko. Pozniej powrot do domku, no i czas na mycie naszych samochodow. To taki nasz maly rytual. Co by czasu nie tracic w weekend, postanowilismy, ze na myjnie bedziemy jezdzic na tygodniu. Zreszta tak samo zaczelismy robic z zakupami spozywczymy. Zamiast tracic czas w wolne dni, to w czwartki odwiedzamy pare sklepow i na tydzien mamy spokoj. A w weekend relaks na 100%. Tez wam tak szybko dni mijaja? Nim sie obejrze a kolejny tydzien, miesiac za mna. Czas pedzi jak szalony :)

Gość gość
Jak długo mieszkasz zagranicą? Masz ustabilizowane życie to do czego chcesz wracać? PL jeszcze długo nie będzie normalnym krajem o ile kiedykolwiek to nastąpi. Z tego kraju uciekło miljony ludzi w poszukiwaniu normalności. I tak dzieje się tu od Mieszka I. Wojny, nędza ucisk jak nie polityczny to ekonomiczny i kościół który do wszystkiego się miesza. Jak ten twój chłopak chce wracać to niech wraca ale nie daj się nabrać na opowieści jak to w PL jest fajnie. Bo nie jest.

Gość ja juz nie wroce
Trzeci rok mi leci, jak tu jestem. Mam udane zycie, prace bardzo ciekawa i rozwojowa, z perspektywami. No i ten duchowy spokoj, co wrecz ubostwiam. Dlatego wlasnie nie chce wracac do Polski. Raz wrocilam, do dnia dzisiejszego zaluje. Ale on naciska. Powiedzialam mu wyraznie - albo zostaje ze mna albo wraca sam do Polski. Ja sie nigdzie nie ruszam. Poki co tak zyjemy, ale zastanawiam sie czy w ogole jest sens kontynuowac zwiazek, gdzie moj partner tak bardzo narzeka na to spokojne zycie. Nie chce sie obudzic z reka w nocniku. Mam juz 29 lat i w nieskonczonosc nie zamierzam szukac odpowiedniego faceta na cale zycie. Chcialabym spotkac kogos, kto, tak jak i ja, szanuje kraj w ktorym obecnie mieszka. Bo ja akurat naleze do osob, ktore sa wdzieczne za to, ze obcy kraj daje mi takie swietne mozliwosci do zycia i rozwoju osobistego. Szanuje ludzi i kraj, w ktorym mieszkam na dzien dzisiejszy. Szkoda tylko, ze on nie..

Gość gość
Nie wracasz bo zero umiesz i gnijesz na wikcie od krolowej jak kazdy bialy murzyn z ue. Haha! Biedactwo co ja madry facet nie rozumie:D nie dosc ze stara panna to jeszcze glupia jak but

Gość ja juz nie wroce
Przed 'bo' i 'ze' stawia sie przecinek. I kto tu jest nieukiem :D Mniejsza z tym. Na takie trepy szkoda czasu 🖐️

Gość gość
Ze za iles lat postawi mnie przed wyborem - albo Polska albo to koniec z nami xxx Czyli nie jest to facet z ktorym mozna sie wiazac tylko podworkowy terrorysta, ktory nie umie zaakceptowac tego ze ktos moze miec inne zdanie niz on.

Gość gość
Odradzam ci powrót. Nie ryzykuj tego co już masz. Do PL można pojechać na dwutygodniowe wakacje i to wszystko. Z biegiem czasu nie będziesz nawet chciała tam jechać na wakacje, bo na świecie jest tyle fantastycznych miejsc do zwiedzania. Chłopaka zmień jak ci nie pasuje. Albo niech sam jedzie i pokaże że sobie dobrze radzi w PL. Wtedy możecie pogadać o ewentualnym wyjeździe. Ale nie rób niczego pochopnie.

Gość ewelayne
Najważniejsze jest to ze ty jesteś szczesliwa i możesz się spełniać zawodowo, rozwijać, nie musisz się niczym martwić. A jeśli twój partner tak bardzo chce wrócić to niech wraca ale jestem pewna że będzie żałował bo w Polsce nie ma perspektyw ani szans na znalezienie dobrej pracy. Wiele moich znajomych wyjechało za granicę zaraz po szkole tez mając 19,20 lat i nie żałują a do Polski przyjeżdżają w odwiedziny. Ja sama również chce wyjechać bo nie mam tutaj żadnych możliwości , brak szansy na rozwój a mam 20 lat. Może warto się zastanowić czy twój partner to odpowiedni mężczyzna z którym chciałbyś w przyszłości założyć rodzinne być może okazać się może ze marnujesz czas na bycie z nim. Co z tego ze masz 29lat jesteś młoda całe życie przed tobą jeszcze znajdziesz kogoś kto cię doceni. Pozdrawiam.

Gość gość
W żadnym wypadku nie wracaj - chłopak niech pokaże co potrafi. Jak jest taki chojrak to niech wróci ale bez ciebie. W dalszym ciągu więcej ludzi wyjeżdża niż wraca i to się jeszcze długo nie zmieni.