Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja juz nie wroce

On chce wracac do Polski, ja nie.

Polecane posty

Gość gość
Ty nie chcesz wracac,to on tez musi zostac?A jakby on ci powiedzual,ze absolutnie on nie zostaje i albo wracasz z nim albo koniec?Ja nie widze dla was przyszlosci.

Gość gość
Haha sama sobie odpisuje 'nie wracaj' pod roznymi nickami, sprawdzilem po ip. Co za wiesniara co czeka na frajera:D madry chlopak.

Gość gość
Ten facet toba manipuluje. Wrocisz z nim do PL i co dalej? Zeby w sciane? Przeciez to nie jest normalny kraj. Tam jest ciezko zyc. Jaki on ma zawod i co bedzie w PL robil? A co najwazniejsze co ty bedziesz w PL robila? Bedziesz miec taka pozycje i prace jak masz teraz to nie ma po co wracac. Lepiej ci na pewno nie bedzie a prawdopodbnie gorzej. Ja bym absolutnie nie wracala, chyba, ze na wakacje. 2 tygodnie i byebye PL!

Gość gość
Nieudolna kreaturo z ukowskiego zmywaka, zgnijesz w uka w nieświadomości, ze Polska to nie tylko twój zapijaczony PGR, a praca leży na ulicy, tylko trzeba umieć ja podnieść. Trzeba mieć plan na siebie, cel do którego sie daży. Ty tego dopomyju nie zrozumiesz, bo już w momencie urodzenia byłeś przegranym człowiekiem, którego przeznaczeniem było szorowanie ukowskich kibli.

Gość gość
Bingol te twoje teorie sa z doopy wziete. Jak jest w PL to my wszyscy dobrze wiemy. Mozesz zaklinac rzeczywistosc ale jak byles polskim bucem tak dalej nim bedziesz. Gnij w PL.

Gość gość
Prawde gosc pisze o was.

Gość gość
Tak, Bingol zawsze "prawde pisze" szmaciarz jeden. My go tutaj az za dobrze znamy z tymi jego "patriotycznymi" wstawkami. 4.000 to kazdy w PL dzisiaj ma....buahahaha co za rzewny buc!

Gość gość
W Polsce można dobrze żyć tylko trzeba mieć wykształcenie i głowę na karku, wielu moich znajomych było za granicą, odłożyło pieniądze i wróciło i bardzo dobrze sobie radzą ;) Ja sama byłam za granicą i wróciłam, nie wyobrażałam sobie życia za granicą, prawdę mówiąc czas na emigracji to taki wyjęty czas z życia, przynajmniej ja tak czułam..co do tematu, znalam małżeństwo pracujące za granicą, on bardzo chcial wrócić, ona nie, on pracowal jako mechanik samochodowy , ona na produkcji, nigdy w Pl nie pracowała, no ale w końcu wrócili, z tym ze mieli juz kupione mieszkanie w Polsce, on znalazł pracę jako mechanik samochodowy, ona chciała znalezc ale nie zdazyla bo zaszła w ciążę ;)

Gość gość
Tych którzy mają wykształcenie i żyją w PL na granicy ubóstwa jest na pęczki. To że jednostki dają sobie rady nie zmienia faktu, że 96% społeczeństwa ledwo egzystuje i nie wie jak związać koniec z końcem bo zarabiają nędzne grosze. Pomyśl że kiedyś pójdziesz na emeryturę. Być emerytem w PL to tragedia i tutaj żadne wykształcenie ci nie pomoże. Jak chcesz to wracaj, twoje życie, twoja decyzja.

Gość gość
96% społeczeństwa ledwo egzystuje x w twoim zapijaczonym pgrze swinio :D haha! U mnie przed marketami fury full wypas, lepsze niz angole maja, pełne wozki zakupów. Jest miodzio ale nie dla nierobów takich jak ty. Ty bedziesz ledwo egzystował ofiaro losu. Haha! Kocham cie PL i s/ram na zafajdanych dopomyjów

Gość ja juz nie wroce
Dzieki za wszystkie odpowiedzi :) Nawet gdybym chciala wrocic do Polski i kontynuowac prace, to w PL nie ma takich firm, gdzie moglabym kontynowac swoja pasje. W kraju, gdzie na chwile obecna pracuje, na palcach u jednej reki mozna policzyc firmy, ktore maja taka technologie. A co dopiero mowic o Polsce ehh. I nie... nie zarabiam cyferki na godzine. Sa to dwucyfrowe kwoty na godzine.. Glowe na karku to ja mam :) W Polsce tez zarabialam, dzialalam, naprawde sie staralam. No ale na podlosc ludzka nie mam wplywu. Nie mam zamiaru wiecznie sie uzerac z polskim systemem. Nie mam zamiaru patrzec na ludzi, ktorzy z zazdrosci by oczy czlowiekowi wydrapali. Patrzec na miny nieszczesliwych ludzi. Sluchac ciaglego narzekania. Chorego systemu, ktory zamiast pomagac obywatelowi, to kladzie klody pod nogi. Te cyrki w sejmie, to ciagle zamieszanie. No az zal patrzec na to, co w tej Polsce sie wyprawia. Wspolczuje emerytom, samotnym matkom. Nie wroce do Polski, bo nie godze sie na niesprawiedliwosc! Uklady i ukladziki wszedzie. Tez je mialam, a co. Fajnie moglam pokorzystac. Z tym, ze ja NIE CHCIALAM. Nie na ukladach polega zycie. Wiec sobie sama dzialalam. Tez wychodzilo. Ale zawsze mialam porownanie do tego, jak jest poza Polska. I chocby sie walilo i palilo, to do chorego systemu nie wroce. Predzej wyjade sobie na Cypr :) Polecam plaze Nissi Beach. Piekne miejsce!

Gość gość
Twoja pasja to lizanie jajec twojemu kolesiowi, wiec faktycznie w PL nie ma dla ciebie miejsca. Twoje miejsce jest wsrod ciapatych brudasow. W PL nie pozwolimy na to. Tak nam dopomoz bog.

Gość ja juz nie wroce
Wracam do PL jednak, facet mnie przekonał kocham go i boje sie zostac sama, w PL blisko rodzina bedzie a

Gość gość
Życzę powodzenia.

Gość ja juz nie wroce
Wpis z 22:43 to podszyw. I to marny. Powiedzialam wyraznie, ze nie wroce i KROPKA. Mogles podszywie cos lepszego wymyslic :O

Gość gość
No cóż, tak czy siak decyzja należy do ciebie. I konsekwencje decyzji też.

Gość gość
Autorko, twój facet żyje iluzją, ma wyobraźnie o dorosłym życiu w PL, niestety bez doświadczenia. Chce wracać niech wraca. Macie inne cele i poglądy, nie nadajecie się razem do związku. Czas to zakończyć i ruszyć do przodu. Ja na twoim miejscu bym to zakończyła, bo to ciągły konflikt. On niech wraca, ty zostawaj, rozejść się na dobrych stosunkach i tyle. Nie każdy nadaje się na życie za granicą, bo stare przyzwyczajenia niektórym trudno odpuścić. Ty to widzisz a on nie. Czas się rozejść. Zróbcie to szybko, bo szkoda tracić czasu, tymbardziej w tym wieku.

Gość gość
A pracujesz za granicą z Polakami czy z cudzoziemcami? Bo z cudzoziemcami fajnie się pracuje a z Polakami za granicą to tragedia jeszcze gorzej niż w Polsce...

Gość ja juz nie wroce
Na poczatku pracowalam rowniez z Polakami. Wzielam prace, jaka byla. Choc i tak narzekac nie moglam, bo mialam wlasne biurko i prace naprawde lekka. No ale bylo kilku Polakow, z ktorymi spedzalam po 8 godz dziennie. Rzucilam ta prace w p**du. Znalazlam inna, gdzie z samymi Anglikami pracowalam. Znowu rzucilam prace (chcialam wiecej zarabiac), no i na dzien dzisiejszy znowu pracuje z samymi Anglikami. Niebo a ziemia, jest super. Tak zyczliwych osob ze swieca szukac. Bardzo dobrze sie z nimi pracuje. I trafilam na ludzi z wyksztalceniem, wiekszosc ma pokonczone uczelnie, niektorzy doktora czy nawet profesora. Wiec jest super :)

Gość gość
Ale sped dopomyjcow z uka. Gnije to ścierwo w uka na wynajmowanym i jeszcze kocopoly o Polsce pisze, ze bieda. Jak sie mieszkalo w zaszczanym pgrze albo brzydkiej, biednej Lodzi, to faktycznie mozna miec takie wyobrazenie o swoim kraju. Śmiecie bez honoru, dobrze wam tam Angole dopska trzepią, pasożyty przebrzydle heheheheheh

Gość ja juz nie wroce
A czy ja pisalam tylko o biedzie? Przede wszystkim wspominalam o wrednych ludziach, chorym systemie, niesprawiedliwości. Tak, mieszkamy na wynajmowanym. Za krotko tu jestem, by miec juz kase na dom. Place smieszne pieniadze za dom (wynajmuje bezposrednio od Angielki). Mam duzy ogrod, milych sasiadow. I nie, nie mam grzyba w domu. Ladne wyremontowane pokoje. Jest mi tu dobrze. A w Polsce mieszkalam w wielu roznych miejscowosciach. Jedyne czego mi brakuje to pieknych lasow i wedkowania. Nic wiecej :)

Gość gość
Nie wracaj do PL bo nie ma do czego. Tutaj jeszcze długo nic się nie zmieni. Ten cham co pisze o PGRach to typowy przykład polaczka z którym przyjdzie ci żyć po powrocie. Przewrotny, bezczelny polski cham a takich są tu miljony. Szkoda twoich osiągnięć które byś straciła mieszkając tutaj. Jak jesteś zadowolona ze swojego życia zagranicą to nie zmieniaj tego.

Gość gość
Smierdzaca, emigracyjna kreaturo, a co ty sobą reprezentujesz? Przebrzydla swinio, lizaca męskie jaja, coś wypisywala na tym forum o Polsce i Polakach? Gnij w uka ty smierdzaca polczyno, jak to dobrze, że nie muszę już patrzeć na te wasze Nieudolne, emigracyjne, polackie, wykrzywione mordy. Kocham Cię moja PL.

Gość gość
Masakra dlaczego większość ludzi myśli, że w UK to Polacy sprzątają tylko ubikacje itp? Bylam w Anglii pewien czas i widziałam wielu Polaków na wysokich stanowiskach gdzie byli dyrektorami itp dlaczego nikt nie napisze o Holandii? Tam zobaczyć Polaka jako dyrektora to jak szukać igły w stogu siana, tam nikt na to Ci nie pozwoli..tylko ta Anglia i Anglia. Wyluzujcie troche...

Gość gość
Tak, ale do bingola to nie dociera. On wie tylko że w UE jest źle a w PL dobrze. Na szczęście życie weryfikuje jego pogląd. Miljony ludzi uciekło z PL bo tu nigdy nie było, nie ma i nie będzie normalnego życia. Polski cham bingol wie swoje i tłumaczy sobie na swój chamski sposób. Zazdrość, zazdrość, polska, prymitywna polska zazdrość. Gnij w PL polaczku. Na zachodzie nic po tobie.

Gość ja juz nie wroce
Musi ten czlowiek byc bardzo nieszczesliwy, skoro tak wylewa swoja frustracje na forum. No coz.. Grunt, ze znalezli sie rowniez inni ludzie, ktorzy sa szczesliwi :) Ja swojemu kilka razy zaproponowalam, zeby sobie wyjechal i na wlasnej skorze sie przekonal jak to fajnie jest zyc w Polsce. Doradzilam mu, zeby pojechal i sprobowal. Ale jakos nie kwapi sie do tego. Zawsze sie tlumaczy tym, ze musialby dom kupic, by moc wracac do Polski. On: tesknie za Polska Ja: to wyjezdz, ja zostaje tu On: nie chce bez Ciebie. Poza tym nie mam ani mieszkania ani domu. I tak kolo sie zamyka. Tlumacze mu na wszelkie mozliwe sposoby jak sie zyje w Polsce. Ale nie dociera do niego nic :O W kazdym razie ja nigdzie nie wracam. Zostaje tu w Anglii. Jest mi dobrze i chocbym miala sama bez niego zostac, to i tak zostane. Nie mam zamiaru sie poswiecac dla faceta. Mnie ma byc dobrze. Juz mnie zycie tego nauczylo, wiec twardo sie tego trzymam. I wychodzi mi to na zdrowie!

Gość gość
Rozsądna jesteś. Jak on chce to niech wraca. Jak pomieszka trochę w PL to się szybko wyleczy. Nie ryzykuj tego co już masz.

Gość gość
gość dziś bingol, znowu butelka od leków pusta? ty zamiast tu pisać to wal do apteki chłopie, szkoda mi ciebie