Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie chciałabym wrócić do gimnazjum

Polecane posty

Gość gość

jak kończyłam podstawówkę to miałam średnią 5,2 a jak kończyłam gimnazjum - 4,2, nie rozumieniem dlaczego mówi się ze gimnazja podnoszą jakość edukacji!! gdybym ja po podstawówce (ze średnią 5,2) szła do szkoły średniej moje życie potoczyło by się inaczej... Poza tym gimnazjalistki to były stare malutkie, jak ja chodziłam do gimnazjum, 13 letnie rówieśniczki chodziły już na solaria, nie tylko z wyglądu były takie stare małe ale i z zachowania, nie wiem może to tylko moda taka była czy to taka szkoła, Dlatego z radością przyjmuje wiadomość że zlikwidowali gimnazja a wy?

Gość gość
Dla mnie liceum było bezsensowniejsze w dużej mierze przez to, że było powtórką z gimnazjum. Oprócz tego u mnie w gimnazjum było sporo patologii czyli dzieci ze wsi. Wyglądało to trochę jak w South Parku - co dzień te same ubrania. ;) A tak na serio to... Trochę agresji też przez to było, ale raczej wesoło. Jak na dzisiejsze czasy to byliśmy aniołkami. Nie było dużo alkoholu, trochę papierosów, narkotyków ledwie. I nie było wtedy jeszcze Internetu wszędzie, więc nie było takiego bezmóżdża i takiej degeneracji wartości. Liceum było bezsensowniejsze przez to, że jako powtórka z gimnazjumw rozszerzonej wersji. Szkoła beznadziejna, najlepsza w regionie - nudna.

Gość gość
ma racje ta pani minister ze gimnazja działają demotywująco, bo co chwila zmienia się nauczycieli - tak było w moim przypadku, ja w gimnazjum opuściłam się znaczne z nauką....