Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy troska zawsze oznacza uczucie?

Polecane posty

Gość gość

Czy troska ze strony faceta zawsze oznacza uczucie takie między kobietą a mężczyzną czy może to być zwykła koleżeńska troska? Troska w takim sensie,że kolega martwi się o koleżankę, żeby nic jej się nie stało, żeby nikt jej nie skrzywdził.Znajomość kilkumiesięczna (około 2 miesięcy). Koleżeńska troska z jego strony czy kiełkujące uczucie?

Gość gość
Dodam jeszcze, że chłopak martwi się też w takim sensie o dziewczynę,że np. jak ma buty na obcasach to żeby zdjęła,żeby ją nogi nie bolały itp. Ostatnio zaczął się tak zachowywać. Ale jednocześnie mówi, że nie szuka związku, bo nie potrafi do końca zaufać, bo za bardzo był zraniony i chciałby tylko mieć do kogo się przytulać. Mówi też, że taka dziewczyna wyznała mu miłość, ale jej nie chce, bo mu się nie podoba.

Gość gość
Jakieś uczucie na pewno, ale niekoniecznie zaraz miłość, bo pewnie o to ci chodzi. O przyjaciół też powinno się troszczyć i martwić, bo bliskie relacje międzyludzkie właśnie na tym polegają.

Gość gość
skąd wiesz, że nie jest manipulantem? bo w takim układzie troska może oznaczać również pospolite krętactwo :D odp. nie musi

Gość gość
Co znaczy kretactwo? W jakim sensie?

Gość gość
Zacytuje( "Jakieś uczucie na pewno"), ale jakie? Proszę mi odpowiedzieć...

Gość gość
Rolnik tez sie troszczy o swinke

Gość gość
He, he- dobre... No to jak Rolnik troszczy się o Świnkę to znaczy ,że coś czuję do Świnki, i że chciałby się nią zająć.. Proste i logiczne.

Gość gość
gość dziś x Na pewno sympatię, a czy coś więcej, to chuj go tam wie :P Chcesz się z nim bzykać, to go bzyknij i nie zadawaj głupich pytań.

Gość gość
Tu autorka.To nie ja dopytywałam jak coś, moje były tylko 2 pierwsze wpisy ;) Nie chodzi mi koniecznie o miłość. Chodzi o to,że nie bardzo można mówić nawet o przyjaźni,bo widujemy się tylko w weekendy no i spędzamy ze sobą w weekendy trochę czasu,oprócz tego on mnie zaprasza do siebie na rzeczy typu ognisko, grill itp., ale jeszcze nie byłam u niego (on u mnie był kilka razy) i właśnie zauważyłam ostatnio,że troszczy się o mnie. Nigdy do niczego nie doszło między nami poza pocałunkami raz na jakiś czas. Nie chodzi mi o seks z nim i wiem,że jemu też nie,ale czuję do niego jakąś taką więź i ciekawa jestem czy on też to czuje, może z tego wynika ta jego troska. A pytając o uczucie to bardziej niż miłość miałam na myśli zauroczenie... Wiem tyle,że mnie lubi, a czy coś więcej to się właśnie zastanawiam...

Gość gość
Troska może być zaczątkiem przyjaźni, a może i czegoś więcej. Nie zepsuj tego zbyt szybkim seksem.