Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość ja autorka

Pampersowa awaria!!!!!!

Polecane posty

Gość gość ja autorka

Hej, moje 2,5 mies. niemowlę robi ogromną wodnistą kupkę! Nie mam pojęcvia jakim cudem mieści się tyle tego w tym małym brzuszku. Wypróżnia się raz dziennie, jest karmiony tylko piersią. Problem w tym, że przy wadze niecałe 5500g ma już pampersy rozm. 3 i one nie są wystarczające! Jeśli nie przebiorę go szybko (tj. w ciągu 2-3 min od wypróżnienia), to pampers zaczyna przeciekać. Ma pampersy firmy Pampers, te w białym opakowaniu. Ratujcie! Mam mu zacząć kupować 4? on nie waży jeszcze 6 kg, owinęłabym go tym pampersem dookoła. Od razu zastrzegam, nie chodzi o sposób zapinania ich. Tej kupki jest tak dużo, że na pampersie nie pozostaje ani kawałek białego, suchego miejsca, a wręcz jest tam jezioro kupska! co robic????

Gość gość
Spróbuj innych pieluch, innej firmy. Nie kupuj za dużych, bo będą przeciekały, rozmiar musi być dobrze dobrany.

Gość gość
Idź do pediatry.Jeżeli codziennie robi takie wodniste to dziwnie trochę.ja karmiłam mm i kupki były normalne

Gość gość
Faktycznie że te kupy nie są prawidłowe , powinnaś dawno iść do lekarza,moze to alergia pokarmowa bądź na białko.Dziewczyno idź z dzieckiem Do lekarza!

Gość gość ja autorka
nie prosiłam o poradę odnośnie jego kupek, tylko odnośnie pampersów. To, że robi wodniste kupki jest normą, bo pokarm kobiecy ma właściwości przeczyszczające. Problemem byłby np zielony lub czarny kolor kupki,albo śluz w kupce,a u niego nic takiego nie ma. Na mm kupki zupełnie inaczej wyglądają przecież. Nie wydaje mi się zeby rozm. 3 był za duży, poza tym w 2 ta kupa się w życiu nie pomieści, nie ma opcji... to dopiero byłaby powódź!

Gość gość
Do lekarza rzeczywiście się wybierz, bo kupa może niepokoić, ale z drugiej strony może też być wszystko ok i dziecko ma po prostu taką przemianę materii. Poza samą konsystencją ważne też jest czy kupa jest mocno śmierdząca, czy ma dziwny kolor, czy dziecko płacze przy wypróżnianiu, czy ma kolki, bóle brzucha itp. Sama ilość i wodnistość niekoniecznie świadczą o alergii.

Gość gość ja autorka
ale mądre jesteście! :D hahahaha oczywiście, że to prawidłowa kupa! pediatra potwierdził.

Gość gość ja autorka
kolor musztardowy, taki jak od wyjścia ze szpitala po narodzinach, więc w tej kwestii nic się nie zmieniło. Zapach normalny, taki jak miała zawsze, tyle że bardzo wodnista, ale tak też było od zawsze, tylko było jej mniej, teraz jest jej więcej po prostu. Wypróżnienie nie sprawia mu bólu, przychodzi mu łatwo. Brzuszek czasami go pobolewa, ale zwykle pomaga masaż lub espumisan i gazy odchodzą. Gorzej bywało kiedy jadłam/piłam mleko, bo okazało się, że nie toleruje laktozy, ale teraz już odstawiłam mleko i sery zupełnie i jest spokojniej.

Gość gość
Autorko, twoje dziecko to jakaś crazy shit machine :D :D :D Może napisz do producenta pampersów żeby stworzyli pieluchy specjalnie na jego kupska :D :O

Gość gość
Autorko nie rozumiem jak możesz wypisywać publicznie o kupach twojego smroda, to ohydne

Gość gość ja autorka
12:05 jeśli na forum nie znajdę pomocy, to następnym krokiem jest kontakt z producentem :D:D:D:D:D:D:D:D:D Crazy S**t Maschine mi się podoba :P Mniej zabawnie się robi, kiedy trzeba toto przewinąć :P

Gość gość ja autorka
12:06 chyba temat sugeruje o czym jest wątek, nie? Nie wchodź, jeśli nie chcesz czytać o kupie, wrażliwa dziwaczko :P

Gość gość
hej tam! pomozecie? macie szanse wygrac glosnik o wartosci ponad 500zl albo butelke whiskey Ballantines 4,5l w podobnej cenie www.projektklub.pl wchodzimy w zakladke finalisci - glosujemy na PATRYCJE (Miejska Dzungla) OGROMNA PROSBA I SZANS A NA NAGRODY DLA WAS, TO ZAJMUJE 5 SEKUND! DZIEKI <3

Gość gość
Spróbuj się przerzucić na zielone pampersy (active baby dry). Moim zdaniem te białe (premium care chyba?) to jakiś niewypał. Nam wszystko wyciekało górą (na plecy) albo nogawkami, zmiana rozmiaru nie pomogła. Też karmiłam piersią i dopóki nie zaczęliśmy rozszerzania diety, to kupki były takie jak opisujesz (codziennie jedna duża).

Gość gość ja autorka
dokładnie! wszystko płynie na plecki. Przy active baby dry nie było tego problemu... a przy premium care - masaaaaaaaaaakraaaaaa

Ja w sytuacjach drażniacych- śmierdzących kupek stosowałam zawsze Pampersa- na poczatku premium care, póżniej zwykłe. Próbowałam tez przejść na inne pieluchy ale przy ząbkowaniu i częstych wypróżnieniach było więcej płaczu i odparzeń, nie mówiąc o przeciekaniu..

Gość gość
Moj bobas za tydzien konczy 2,5 miesiaca i tez robi duzo kupy i wszystko na plecach. Ja akurat karmie mm, kupy ma zolte i rzadkie, ale nie wodniste. 3 tygodnie temu wazyl 5100. Uzywalismy Dada 2 niby na styk, ale kupa wyciekala na plecy. U chlopcow to normalne, bo jaderka przeszkadzaja i kupa laduje z tylu pieluchy. Mam porownanie, bo mam tez corke starsza i u niej cale kupsko w srodku pieluszki i z przodu. Zmienilam pieluchy na rozmiar 3, kupilam z Netto nowosc Tibelly od 4 do 9 kg i sa fajne, miekkie i wystarczajaco wysoko na pleckach, by trzymac kupe w pieluszce. Maja jednak miekki wklad, moze dlatego ta kupa sie trzyma pieluchy, bo Dada sa inne w srodku.

Gość gość
"pampersy firmy Pampers" Do czego to dochodzi. adidasy firmy Adidas

Gość gość
Dodam jeszcze ze przy circe uzywalam Pampers zielone ale to bylo 9 lat temu i te wszystkie Dady byly slsbej jakosci Corka po kazdych miala odparzenia i uczulenia, tylko Pampers jej sluzyl. Teraz przy synku spotkalam sie z opiniami, ze lepej kupic pieluszki tansze i nawet zmieniac czesciej, bo maja mniej chemii od Pamoersow, poza tym sa o wiele lepszej jakosci niz te kilka lat temu. W sumie racja, bo Pampers od Dady rozni sie kolorowym wkladem w srodku.

Gość gość
Autorko mialam to samo z corka jak zrobila kupe to wylewalo sie bokami i gora pieluchy.Zadne ale to zadne pieluchy nie daly rady.Przeszlo jak mala skonczyla 5 miesiecy

Gość gość
Temat stary, ale ja nie rozumiem autorki. Dziecko wypróżnia się raz dziennie, a ona robi wielkie halo, że pielucha przecieka.