Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie trzymacie masło?

Polecane posty

Gość gość

Pytanie jak w temacie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W doopie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W szafce w kuchni, bo z lodòwki wyjęte jest za twarde.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
co za prostackie ścierwo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Mama 2 plus 1
Generalnie w lodowce, a ze nie lubie twardego to odkrajam po paseczku i trzymam w małej maselniczce na blacie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W lodowce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
w maselniczce na blacie, u mnie i tak masło idzie jak woda.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W lodówce, używamy bardzo rzadko, w zasadzie to głównie schodzi klarowane do smażenia a nie zwykłe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
w pralce, lubię jak pachnie lenorem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja jak gość wyżej, w lodówce, a w maselniczce mały kawałek, trudno posmarować chleb takim twardym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W lodówce, myślałam że psuje się na zewnątrz. Z tym, że u mnie idzie mało masła.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to chyba tylko osełka jest twarda z lodówki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
trzymane poza lodówką się psuje i jełczeje, ale smacznego takiego popsutego zycze :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W zyciu by mi nie przyszlo do glowy ze mozna trzymac maslo poza lodowka :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja kupiłam maselniczkę Tupperwere-można w niej trzymać masło poza lodówką i nie psuje się i nie jełczeje a zawsze jest miękkie , rano bez problemu można posmarować chleb :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja trzymam masło w maselniczce na blacie i nigdy mi nie zjełczało, to jakieś brednie co wy wypisujecie tutaj. normalne masło, dobrze się takim miękkim chleb smaruje a takim prosto z lodówki to chyba młotem pneumatycznym bym musiała.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja oczywiście w lodówce. Ciepłe masło jest obleśne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś Ciepłe masło jest obleśne. x ciepłe czy zimne staje się obleśne po kontakcie z tobą:-P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja trzymam w lodówce rano wyjmuje bo u nas tylko dzieciaki jedzą kanapki do szkoły ,a jak zapomnę schować to się robi fuj topnieje .A w ogóle to masło prawdziwe w lodówce nie powinno twardnieć .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Masło prawdziwe nie powinno twardnieć? Skąd wy macie takie rewelacje? Nie powinno się kruszyć, owszem, ale twardnieje w niskiej temperaturze jak każdy inny tłuszcz. A w maselniczce trzyma się tylko kawałek, w zależności od zużycia- tyle ile w ciągu 2-3 dni schodzi, i nic nie jełczeje, serio. Masło w temperaturze normalnej, pokojowej, czyli ok. 18-20 st, nie rozpuszcza się, raczej nikt nie trzyma obok kuchenki czy na zmywarce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
"A w ogóle to masło prawdziwe w lodówce nie powinno twardnieć . " COOOOO??? Ty masło w życiu widziałaś??? :o To, co nie twardnieje to jest SZAJS pseudomaślany, pół na pół z olejami albo jakąś chemią. Prawdziwe masło w niskiej temperaturze robi się właśnie twarde!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Oczywiście, ze w lodówce, wyjmuje rano zanim zrobie kanapki a potem znowu chowam do lodówki. Przecież masło się psuje poza lodówka, tak jak mleko, ser itd, to też trzymacie na blacie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×