Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zatoki

Polecane posty

Gość gość

Zrobiło się trochę chłodniej na dworze i moje zatoki znowu dają się we znaki. Wieczorami czuję ból w okolicach czoła. A przez cały dzień cieknie woda z nosa. :( Jakieś sposoby na wyleczenie? to jest strasznie uciążliwe.

Gość gość
Operacja przegrody mi pomogło. A drugie wygrzewanie na słońcu. Ewentualnie leki ziołowe np Sinulan ale mnie po kilku miesiącach zaczął uczulac. Kiedyś bolal mnie łeb codziennie a przeziębienia byly non stop teraz nie choruje prawie wcale i nie pamiętam co to ból zatok. A rozsadzalo mi całą twarz.

Gość gość
jesienią troszkę problem o wygrzewanie się na słońcu. :( a zatoki dalej bolą

Gość medicusDCL
Dzień dobry, Przy tego typu dolegliwościach zatok rekomendujemy konsultacje z laryngologiem. Kadra Medicus DCL to jedni z najlepiej wykwalifikowanych specjalistów w Polsce. Lekarz laryngolog zdiagnozuje przyczynę Pani dolegliwości i dobierze odpowiednią metodę leczenia. Na konsultacje we Wrocławiu można umówić się telefonicznie pod numerem telefonu - 71 74 96 000.

Gość chory_gregory
HAHA! Wygrzewanie się na słońcu!!! To dobre... Chyba ktoś tu nie miał do czynienia z PRAWDZIWYM bóllem zatok, skoro myśli, że słonko może mu pomóc ;) Jak już coś to wizyta u porządnego specjalisty choćby tego Medicus DCL powyżej, dobrze dobrane leczenie i to może pomóc, a nie żadne słońce. Przy przewlekłej chorobie słońce dużo nie poprawi, wiaterek i śnieg też nie!!! Wiem z doświadczenia.

Gość gość
Nawet mi nie przypominajcie o zapaleniu zatok :O Kiedyś chodziłem 2 tygodnie z zapaleniem zatok , ponieważ lekarz nie zdiagnozował tego schorzenia tylko doszukiwał sie innej przyczyny rozsadzania mi dosłownie czaszki :O Po dwóch tygodniach męczarni inny lekarz przepisał antybiotyk i ból ustał dosłownie po kilku godzinach, a bylem już na tramalu i innych świństwach, a pewnej nocy miałem taki atak, że dosłownie wyłem z bólu i chciałem dzwonic po pogotowie. Szczęsliwy ten kto nie doświadczył zapalenia zatok...

Gość zośka27
Mam podobny problem. Leczę się i leczę a ból zatok nie przechodzi. najgorzej jest jak wchodzę z zimnego dworu do ciepłego pomieszczenia, ból wtedy jest niemożliwy.

Gość zośka27
Domowe sposoby nie pomagają! Słońca teraz nie ma aby się wygrzewać :( Chyba nabawiłam się poważnej choroby. Ból jest jest przeraźliwy. Nie daje rady :-( Czas do lekarza?

Gość medicusDCL
Dzień dobry,  Nie powinna Pani bagatelizować objawów choroby. Przyczyny bólu zatok mogą być różne. Rekomendujemy konsultacje z lekarzem, który porozmawia z Panią o objawach, przeprowadzi badanie w celu zdiagnozowania przyczyny dolegliwości i dobierze odpowiednią metodę leczenia. Więcej informacji i kontakt do naszej wrocławskiej kliniki na stronie http://www.medicusdcl.pl .

Gość gość
Dramat słuchajcie, dramat! Ból nie ustaje, zaczęło sie od kataru. Mam tak zapchane zatoki.... Jak śpie przy kaloryferze to nie mogę oddychać, jak go zakręcam to trzęsę się z zimna.... :( Pomocy, jak zaznać trochę swobody w oddychaniu?

Gość artur

Jak ktoś będzie planował inhalacje to polecam zerknąć na taką nowość jak Mini Inhalator Clip – bardzo praktyczny, w małym rozmiarze, którym można inhalować noc każdego dnia, wygodny a ułatwi zdecydowanie przetrwanie przeziębienia.