Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julia Olecz

ellaONE 16h po stosunku, PO owulacji.

Polecane posty

Gość Julia Olecz

Chciałabym opisać swój problem. Kochałam się ze swoim chłopakiem 18.09.2016, stosunek z prezerwatywą, doszliśmy razem, skończył we mnie, lecz prezerwatywa w 25% długości członka zsunęła się, niewiele, ale jednak. Na jego łonie była jakaś substancja i prawdopodobnie niewielkie ilości nasienia i dodatkowy lubrykat z prezerwatywy. Spanikowałam, mój chłopak kupił tabletkę ellaONE tak szybko, jak to było możliwe i zażyłam ją około 16h po stosunku. To był 22 dzień cyklu i 2 dni po owulacji (owulacja: 16.09.2016), warto też dodać, że z niewiadomych przyczyn okres już zdecydowanie wcześniej miałam rozregulowany i często się spóźniał (najwięcej 17 dni) (jak najszybciej muszę wybrać się do ginekologa). Dzisiaj tj. 21.09.2016 (3 dni po stosunku i 44h po zażyciu tabletki ellaONE) dostałam dziwnego krwawienia z pochwy, w sumie można określić to jako plamienie. Nie wiem, czy się bać, czy bardzo bać, gdzieś czytam, że to bez znaczenia, w którym momencie cyklu weźmie się tabletkę, gdzieś natomiast czytam, że tabletka tylko hamuje owulację i jak do niej doszło to po zawodach (skąd wówczas wzięłoby się 97.7% skuteczności?) i sama już nie wiem co myśleć. Bardzo się stresuję, okres wypadałby mi na 26.09.2016, chociaż bardziej spodziewałabym się go 31.09.2016, a w sumie to cholera wie, bo i tak pewnie spóźniłby mi się co najmniej tydzień, jak w to zdarzało mu się wcześniej.

Gość gość
Odświeżam.