Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy chodzik jest bajlepszym rozwiazaniem do nauki chodzenia dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Czy chodzik jest bajlepszym rozwiazaniem do nauki chodzenia dziecka?

Gość gość
Już od dawna wiadomo, że chodziki mogą powodować wady postawy i dziecko uczy się chodzić później. Świadomi rodzice tego nie kupują.

Gość gość
Dziecko samo nauczy się chodzić, jak przyjdzie pora, owszem syn miał chodzik, bo go dostal, ale uzywalismy go Max 30 min dziennie

Gość gość
W ziemiance siedzialas, że nie dotarly do Ciebie informacje o szkodliwosci chodzikow?

Gość gość
A co jest takiego szkodliwego w chodziku

Gość gość
gość dziś A co jest takiego szkodliwego w chodziku x wszystko

Gość gość
W chodziku dziecko czesto zle uklada stopy albo na palcach albo krzywo do tego nie cwiczy utrzymania rownowagi. Ja jestem przeciwnkiem chodzikow i nie bede uzywac go dla mojej corki, nauczy sie chodzic sama kiedy przyjdzie na to czas. Sadzanie dziecka na sile lub nauka chodzenia na sile moze wyrzadzic dziecku krzywde np przyczynic sie do wad postawy dlatego cierpliwosci drogie mamy, kazde dziecko nauczy sie chodzic w swoim czasie.

Gość gość
ostatnio byliśmy z córką na drugiej kontroli bioderek u ortopedy (3 mc, wszystko ok) i dostaliśmy następujące zalecenia: - zakaz chodzików, - zakaz innego wspomagania chodzenia dziecka, - dziecko ma zacząć chodzić samodzielnie i we własnym rytmie.

Gość gość
Chodziki to samo zło i nie przestanę sie dziwić jak wiele osób ich używa. A tłumaczenia ze tylko na chwilę nie trafiają do mnie, ale do takich osób nie docierają argumenty o zdrowiu ich dzieci, wolą miec chwilę spokoju. Chodziki nie wspomagają rozwoju dziecka tylko zdecydowanie szkodzą. Tak samo jak skoczki, sadzanie dziecka ktore tego nie potrafi, noszenie w wisiadle (zwłaszcza przodem do świata) zamiast w chuście czy porządnym nosidle ergonomicznym czy tez szybkie przesadzanie dzieci w fotelik przodem do kierunku jazdy. Mam wrażenie ze tacy rodzice mają gdzies rozwój i zdrowie dzieci, a ważniejsza jest dla nich ich własna wygoda. Ech... To się wyżaliłam ale po prostu szkoda mi tych dzieci bo niestety nie mają na to wpływu.

Gość gość
Mi nawet kazali w ośrodku zdrowia żebym sadzała syna żeby nauczył się siedzieć.

Gość gość
No popatrz , moj syn siedzial w chodziku , dostalismy od dziadkow taki wypasiony , nie sadzalam na sile bo maly juz doskonale sam siedzial i nie chodzil na palcach bo mogl cala stope polozyc , najczesciej siedzial i sie odpychal nozkami , chodzik to super sprawa jak chcesz chociazby obiad ugotowac , mial tez wozek pchacz a chodzic nauczyl sie sam , stanal przy szafce i poszedl Ten czas kiedy byl w chodziku jakos go nie zabil, maly ma 11 lat i jest zdrowy , trenuje plywanie , lubi sport i nie jest powykrzywiany wiec darujcie sobie ta panike na chodziki

Gość gość
Jeszcze raz ja odpowiem autorce, chodzik nie jest najlepszy do nauki chodzenia , dziecko nauczy sie w swoim czasie ale tez nie panikuj jak chodzik zobaczysz troszke moze sie w chodziku pobawic , nic sie nie stanie

Gość gość
Moja ciotka wychowała 6 wnuków z chodzikiem

Gość gość
Oczywiscie , bo chodzik to zadno zlo tylko jak idiotki sadzaja na sile dziecko ktore ledwo siedzi i ledwo palcami do podlogi dotyka to mozna krzywde zrobic

Gość gość
9.01 No i co, że wychowała? Chodzik nie przeszkadza w wychowaniu tylko m.in. w ukształtowaniu prawidłowej postawy

Gość gość
Jestem żywym przykładem na to, ze chodziki szkodzą. To cud, ze w ogóle chodzę na własnych nogach a nie poruszam się na wózku. Tylko 25 lat temu nikt o tym nie wiedział nie mówił...Nie wiem. A każdym razie miałam duże problemy z biodrem będąc małym dzieckiem. Nogi w gipsie obie itp. Nie polecam chodzikow. Mój syn nie miał tego dziadostwa.

Gość gość
A ja jestem zywym przykladem na to ze chodzik nie szkodzi , jestem zdrowa jak rydz :)