Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wiecie, zakaz aborcji pomoże dzieciom z domów dziecka!

Polecane posty

Gość gość

wiecie, zakaz aborcji pomoże dzieciom z domów dziecka!

Gość gość
Wiecie, jaki jest największy plus zakazu aborcji i in vitro w Polsce? To, ze ludzie przestaną zabijać dzieci nienarodzone oraz produkowac je w probówkach, a po prostu dadzą szansę tym dzieciom z domu dziecka adoptując je lub po porodzie oddając do domu dziecka niechciane dziecko, które szybko znajdzie rodziców, a nie zostanie zabite! Jesteście tak głupi, ze pewnie nigdy nie pomysleliście, ile dobrego może wyniknąć z zakazu aborcji i stosowania in vitro!

Gość gość
Chyba raczej kobiety przestaną uprawiać seks w strachu przed więzieniem przy ewentualnych komplikacjach i zaczną adoptować. Pogadamy, jak którejś kobiecie w Twojej rodzinie przyjdzie stanąć przed wyborem. Zwykle łatwo się gada, jak coś nas nie dotyczy.

Gość gość
a domy dzicka zaczna pękac w szwach od dzieci ciezko uposledzonych i z gwałtow. Ciekawe jak bedzie wtedy wygladac i tak niska stawka zywieniowa, skad sie wezmie tyle specjalistycznego personelu i jak koszmarny bedzie los tych dzieci, ktorych nikt nie zechce

Gość gość
Adoptowałas dziecko z domu dziecka, autorko? Jesli nie, to nie masz prawa wymadrzać sie, doradzając to innym.

Gość gość
Aborcja jest potrzebna rozwiazlym kobietom

Gość gość
Nie adoptowałam dziecka, bo mam własne dzieci, ale gdybym miec nie mogła, to bym adoptowała bez problemu.

Gość gość
gość dziś Nie adoptowałam dziecka, bo mam własne dzieci, ale gdybym miec nie mogła, to bym adoptowała bez problemu. x A dlaczego zdecydowalas się na wlasne, skoro jest tyle dzieci w potrzebie? Widac wolalas miec wlasne. Uwazasz, ze ludzie, ktorzy decyduja sie na in vitro nie wola miec wlasnych? to niby jakas inny typ czlowieka?

Gość gość
Ale in vitro to egoizm i zabawa w pana Boga, nigdy bym się na to nie zdecydowała.

Gość gosc0
Skąd wy się bierzecie? No skąd? I to kobieta przeciwko kobiecie? Jestem rocznik 82 gdzie aborcja była dostępna na "żądanie" kobiety. I jakoś wtedy największy wyż demograficzny był. A teraz niby zaczną latać i się "skrobać" czy jak? Kobieta która chce mieć dziecko będzie je miała, a kobieta która nie chce (antykoncepcja zawodzi, nie wiem co niektóre są takie zacofane, że nawet nie wiedzą, że i przy stosowaniu antykoncepcji w postaci pigułek się zajdzie, nie będę już badań szukać bo widać nie ma dla kogo) i tak je usunie, choćby z narażeniem własnego życia teraz. Tego chcecie dla swoich sióstr, kuzynek, matek i koleżanek? Pogratulować, naprawdę.

Gość gość
Posiadanie potomka to naturalne prawo czlowieka a nie egoizm. Na tej zasadzie kazde leczenie, operacja itd jest zabawa w Pana Boga.

Gość gosc0
Idź i adoptuj. Pełno jest dzieci chorych, zostawionych, które tylko czekają na to. A może te dzieci nie chciałyby się urodzić? Poszukaj sobie nawet w internetach, co dzieci ciężko upośledzone fizycznie, bez szans na samodzielne życie myślą. Idź i zobacz co się dzieje w domach dziecka itd, a później możemy porozmawiać.

Gość gość
Jak kto ma wlasne dzieci, latwo mu mowic, ze in vitro ( czyli mozliwosc wlasnych) to egoizm. Na tej zasadzie w ogole posiadanie wlasnych to egoizm, zachcianka, przeciez najpierw trzeba sie zajac tymi z domu dziecka, to chyba logiczne.

Gość gość
Do furii doprowadzaja mnie kretynki/kretyni , ktore każa rodzić z gwałty, uposledzone i lekko mowia - oddasz do adopcji, tyle ludzi na to czeka. Jesli wlasna matka nie chce miec dziecka potwora- gwalciciela, na jakiej zasadzie kto inny miałby o tym marzyc?

Gość gość
żaden, ZADEN z tych bucow, co teraz zaostrzają prawo, nie adoptował dziecka uposledzonego. Jakie maja prawo kazac to robic innym? A jesli nikt nie adoptuje, to los takiego dziecka jest dramatyczny.

Gość gość
No i jakieś bezmyślne gófno założyło prowokacyjny temat. Ze też ludziska nie potrafią się odpierdzielić od cudzej dooopy i łona. Toż to jakieś kompletne ofermy pod względem seksualnym i psychicznym. Ręce opadają.

Gość gość
jeżeli dziecko już powstało, to jego prawem jest się urodzić! Nikt nie ma prawa go zabijać, bo jest odrębnym organizmem, mam własne DNA, więc zabija się wtedy drugiego człowieka- to takie samo morderstwo, jak zabicie osoby dorosłej, a nawet gorsze, bo dorosły się moze obronić, a dziecko krzyczy i placze w łonie, ale nikt go nie słyszy.

Gość gość
pytanie do jebnietych moherowych kur/ew bo inaczej wam nazwac nie moge. chcialybyscie urodzic cos takiego: http://viralka.pl/wp-content/uploads/2015/06/Rare-Birth-21-675x291.jpg pewnie ze nie, wiec prosze zamknac parszywa jadaczke i przestac unieszczesliwiac innych zmuszajac ich do rodzenia takiego czegos. i nie mowcie ze to u rozwiazlych, stosujacych antykoncepcje itd takie twory sie tworza bo w XIX wieku gdzie nie bylo antykoncepcji hormonalnej itd juz byly przypadki takich mutacji plodow.

Gość gość
gość dziś Nie krzyczy i nie płacze, bo nie można krzyczeć bez rozwiniętych płuc, do tego pod wodą. :D Biednymi zarodkami się przejmujesz, ale ewentualnymi martwymi kobietami już nie? No tak, to tylko inkubatory... Poczytaj sobie o Agacie Lamczak, którą lekarze bali się leczyć, bo obawiali się poronienia...

Gość gość
moze jestem okrutna ale rzygac mi sie chce patrzac na takie zmutowane cos, nie moglabym tego urodzic. mimo ze opiekuje sie chorymi ludzmi ktorzy jak to starsze i chore osoby zwyczajnie umieraja i potem przygotowuje zwloki do wywozki a nastepnie moge normalnie isc i zjesc kanapke czy obiad to patrzac na te paskudztwa z linku ktory podalam odchodzi mi apetyt na kazdy posilek. trupy, kupy czy wymiociny mnie nie ruszaja a to z linku obrzydza strasznie.

Gość gość
oczywiście, będzie ich więcej i więcej i będą się tłoczyć w tych sierocińcach, a szczególnie w tych dla dzieci chorych, które juz teraz nie maja zadnego brania i leza po całych dniach w zaszczanych i zasranych pieluchach. I tak do końca zycia

Gość gość
a dziecko krzyczy i placze w łonie, ale nikt go nie słyszy. Kolejny dowód na upadek szkolnictwa w Polsce, nie chodziło się na biologię, czy na lekcji o rozwoju zarodka macałaś się z kolegą w krzakach, że tak piertolisz. Czy jesteś ograniczona umysłowo ?