Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karmienie 2 miesięczne niemowlę

Polecane posty

Gość gość

Witam, mój synek mierzy 62 cm i waży 5,2 kg i za ponad tydzień będzie miał dwa miesiące. Czy podawanie mu mleka w ilości 150 ml co 4 godziny to dużo czy odpowiednio do jego wymiarów? Ilością podaną na opakowaniu czyli 120 od dawna się nie najada i od 2 tyg podaję mu ilość odpowiednią dla 3 msc, jednak mam na uwadze jego duży przyrost wzrostu od porodu. Czy jego apetyt jest w granicach normy? Boję się, że go przekarmie, jednak od porodu urósł 8cm w 2 miesiace, więc może stad duży apetyt. Czy taka dawka mleka jest w granicach normy?

Gość gość
Miałam podobny problem. Mój syn jak miał niecałe 2 miesiące to jadł i jadł i jadł. Potrafił na raz zjeść 220 ml . Byłam z tym u lekarza. Lekarz stwierdził że dziecko je tyle ile potrzebuje i żeby nie patrzeć na to dawkowanie. Najwazniejsze żeby dziecko sie najadło. Dziecko samo sobie w pewnym momencie ureguluje ile potrzebuje zjeść. Syn niedługo skończy 4 miesiące i raz je mniej a raz więcej. Czasami zje 120 ml co 3 godziny a czasami 220 ml co 3 godziny. Ja nie patrze juz na odleglosci między karmieniami,karmie syna jak widze że jest głodny.

Gość gość
Dodam jeszcze że mój mały urodził się z wagą 2700 g i 50 cm. Teraz ma 68 cm i waźy około 7 kg.

Gość gość
Dziekuje za odpowiedz! Jak widac ile lekarzy i poloznych tyle teorii. Teraz moge spac spokojniej. Niech maly sie zdrowo rozwija, pozdrawiam

Gość gość
Mój zjadał 1\3, czasem 1/2 porcji i przybierał ponad 1 kg na miesiąc. Każde dziecko jest inne.