Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ludzie w wieku podeszłym robią się zrzędliwi i zaczynają mocno wierzyć

Polecane posty

Gość gość

Ciężko nam sie z nimi dobrze dogadac bo są trochę zacofani i niestety inteligencja również zawodzi a zaczynają sie choroby i jak to jest ze moja babcia jest calkowitym zaprzeczeniem tego.ma 80 lat, ma Facebooka, Twittera i robi sama zakupy przez internet, w boga nie wierzy, z wierzących i kościoła się naśmiewa twierdząc ze to ludzie bez logiki i jest bardzo inteligentną osobą, mimo wieku w rozmowie z nią widac ze w glowie ma poukladane. Nasuwa mi sie pytanie czy wiara na starosc zawsze idzie w parze z wolną pracą mózgu, nudnym życiem i strachem przed śmiercią ? Bo moja babcia duzo podróżuje, jest aktywna, na bole i młodzież nie narzeka i nie nawróciła sie na starość tak jak to robi wiele osób

Gość gość
Widać że nie praktykujesz swojej wiary. Gdyby tak było miałbyś jakieś rozeznanie vo do wieku osób szczerze praktykujących.

Gość gość
Mam rozeznanie bo znam wiele przypadków osób które nawróciły sie na starość , znam osobiście 3 staruszki które dopuscily się aborcji w młodym wieku a teraz są zagorzalymi przeciwniczkami aborcji i w kościele sa codziennie choc za młodu chodzily z przymusu o czym wiem bo babcia je zna z młodości

Gość eheheh
Widac ze Ty do kościoła nie chodzisz skoro nie masz rozeznania ze tam serio 70% osób to stare baby i dziadki

Gość eheheh
A pozostałe 30% jest po prostu tą mniej inteligentną częścią społeczeństwa

Gość gość
Kazdy bedzie stary i wiekszosc bedzie podobna do tych ktorych dzis krytykuje. Obecni starzy zachowywali sie dokladnie tak samo jak byli mlodzi. Tylko ok. 10-15% ludzi nie glupieje i nie dziecinnieje na starosc. Postep od wiekow jest zblizony, wczesniej to byly maszyny parowe, potem robotyzacja, teraz internet. Za parenascie lat pojawi sie cos nowego, za czym starsi w wiekszosci nie nadaza (ale niektorzy tak!). Kto dzis jest glupi, ten na starosc bedzie bardziej glupi niz teraz, bo sie nie rozwija. Ludzie mądrzy, pracowici, życzliwi, chłonni na wiedze i otwarci na nowości rozwijają sie cale zycie. Im starosc nie straszna. Nie beda juz biegac i skakac, ale sa nowoczesni.

Gość gość
Nasuwa mi sie pytanie czy wiara na starosc zawsze idzie w parze z wolną pracą mózgu, nudnym życiem i strachem przed śmiercią ? TAK Prawdopodobnie twoja babcia to osobowość XNTX albo ISTP czy ESTP. Kobiety są wierzące bardziej od mężczyzn z racji osobowości bo są feelerami, kobieta thinker jest rzadko spotykana. 40% wszystkich kobiet należy do 4 kategorii ESFJ ISFJ ISFP ESFP (tzw. feelerzy) jak ktoś chce test: https://www.16personalities.com/pl