Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Potrzebuję porady, jak "przepracować" żal

Polecane posty

Gość gość

wobec osoby, która zabawiała się naszymi uczuciami, wiedząc o nich. Jak wyzbyć się tego żalu i już przestać myśleć o całej sytuacji?

Gość gość
Jak to zabawiała się uczuciami? było wyznanie? była rozmowa? szczera, ufna rozmowa? były kontakty i relacje? Jeśli tego wszystkiego nie było, to żal nie powinien mieć miejsca i nie ma potrzeby niczego przepracowywać. x Tak na marginesie: osoby, które się bawią uczuciami, to są tykające bomby zegarowe, najwięcej poranione, najwięcej nieufne, czasem sa to niepoaprawni idealiści mający wymagania od świata. Należy pamiętać, że poraniony zawsze rani. Rzado jest inaczej...

Gość gość
Tylko czas lub wygarniecie tej osobie prawde prosto w twarz.

Gość gość
bawi się uczuciami? bo to samo jej serwowano...znasz historię życia tej osoby?

Gość gość
12:13 ma rację!

Gość gość
Było wyznanie z mojej strony a z drugiej olewanie plus manipulacje. Mam żal, cholerny żal, który nie pozwala mi zapomnieć.

Gość gość
Biedna jest pewnie i nieszczęśliwa. Pomóż jej zmyć fałsz...

Gość Zuzanna Amelia ææ
Troche dziwnie dla mnie brzmi to co piszesz. Nikt nie ma obowiazku odwzajemnienia uczuc innych. Ty na pewno tez tego nie robisz. Skoro byla deklaracja z Twojej strony i nie spotkala sie z aprobata to rozumiem , ze wiedzialas na czym stoisz. O co w takim razie masz zal i do kogo ? Mozesz to dokladniej okreslic ?

Gość gość
Żal mam o zabawy i manipulacje a nie o nieodwzajemnienie. Tyle w temacie.

Gość gość
A ja mam przypuszczenia, że jej zabawa (jeśli w ogóle była) to jej odpowiedź na twoją zabawę. Ja myślę, że problem jest do rozwiązania. Potrzeba tylko komuś powiedzieć o problemie. Ludzie się pod wpływem rozmów zmieniają. Jeśli odwazjemnia i bawi się, to ma z głową coś nie tak i trzzeba klepkę przełozyć na inne miejsce. Dobrego dnia

Gość Zuzanna Amelia ææ
Ale jakie "zabawy i manipulacje" ? Wyznajesz komus uczucie. To uczucie nie jest odwzajemnione. Juz od tego monentu wiesz , ze ta osoba , swiadomie czy nie , moze Cie zranic. Co miala wedlug Ciebie zrobic druga strona ?

Gość gość
jeżeli ta osoba nic od Ciebie nie chciała i nie wykozystala Cie to nie było zadnej manipulacji za mało napisalas o tej sytuacji.

Gość gość
no, on chciałby jednego...a ona tego akurat nie chce, bo ma już dosyć... to się bawi:classic_cool:

Gość gość
Odpowiedzieć zgodnie z prawdą, że nie odwzajemnia i zakończyć grę.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Ale jaka "gre" ? Co nazywasz "gra" ?

Gość gość
nie zakończyć! powiedz, jakie masz oczekiwania wobec niej.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Chcesz "przepracowac zal". OK. Ale zeby cos przepracowac to trzeba to najpierw dokladnie poznac , nazwac , posortowac. Wiec moze od poczatku. Poukladaj sobie chronologicznie to co sie wydarzylo. Ktore z tych wydarzen wzbudzaja w Tobie najwieksze emocje ? Nie musisz pisac tego tutaj , to jest forum. Ale zapisz to sobie gdzies tak zebys sama mogla potem przeczytac to co napisalas. Ja bardzo chetnie przedyskutuje z Toba ten temat.

Gość gość
Wszystko mam ponazywane, posortowane. Nadal żywię silne uczucie do tej osoby plus żal, wielki żal i chcę się go wyzbyć (żalu). Kończę temat, bo nie otrzymam tu konkretnych rad.

Gość gość
Pomyśl o niej jako o czlowieku potrzebującym miłosierdzia, jak każdy z nas. Pomyśl, że ją coś ogranicza, spróbuj zrozumieć jej problemy, jej walkę z samą sobą, bo na pewno ją toczy. Wybacz jej, porozmawiaj z nią. To tyle.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Ty jestes mezczyzna czy kobieta ? Konkretne porady mozna otrzymac jesli sie konkretnie przedstawia sytuacje. A Ty piszesz bardzo ogolnikowo. Moja propozycja - Odwroc role. Przypuscmy , ze w Twoim zyciu zjawia sie osoba , ktora wyznaje Ci uczucie. Ty tego nieodwzajemniasz. OK. Zalozmy , ze taka osoba ma do Ciebie zal. Jak na to zareagujesz ?

Gość gość
ludzie, brak wam pokory!

Gość gość
Właśnie autor tematu to K czy M ? To istotne jeżeli mamy cos doradzić.

Gość gość
To jest facet. Nie hoduj żalu do poranionej, chorej osoby.

Gość gość
Na urażoną, męską dumę nie ma lekarstwa. Będzie jedynie żal, mężczyzno z krwi i kości.

Gość gość
Najprosciej to zająć się sobą :-)

Gość gość
a kobiety to worki treningowe, nimi to się można bawić...no pewnie...idiotek po świecie chodzi dużo...

Gość gość
Zuzanna, to moja ostatnia wypowiedź- nie mam żalu o nieodwzajemnienie uczucia, tylko o manipulowanie i mieszanie w głowie już po odkryciu kart!

Gość gość
ty tutaj taki zły, a pewnie kiedy ją spotykasz, to cały miękniesz...bo ją kochasz i TUTAJ JEST PRPOBLEM, KTÓRY TRUDNO NAZWAĆ PROBLEM. Ona wykorzystuje twoją dobroć, wie, że na nią nie wybuchniesz... podczas kiedy inni robią awantury, biją kobiety ty znosisz cierpliwie i w sobie... Czy ona przypadkiem nie funkcjonuje jak dziecko i nie potrzebuje kopa w postaci systemu nagród i kar???

Gość gość
moze sprobuj jej wybaczyc... pewnie jest chora, poraniona, z poorana psychika i problemami ktorych dlugo sie nie pozbedzie... ty czujesz zal ale mozesz sie pocieszyc ze ona napewno jest nieszczesliwa przez te swoje gierki